Τυρόπιτα απλή
H κα. Μαρία Σταματοπούλου παρουσίασε στο site του Άκη Πετρετζίκη μια υπέροχη και πανεύκολη τυρόπιτα. Εγώ έβαλα φέτα, τυρί ημίσκληρο και γραβιέρα στις ίδιες ποσότητες.
Διαβάστε περισσότεραΤηγανόψωμο φούρνου
Και μόνο ο τίτλος της συνταγής έφτανε για να τη δοκιμάσω. Στο σπίτι αγαπάμε οτιδήποτε έχει σχέση με τυράκι και ψωμάκι ή απλά φύλλο. Έλεγε και φούρνο, άρα το βάζεις μέσα στο φούρνο και ξενοιάζεις, οπότε το δοκιμάσαμε… Είναι όπως βλέπετε στην εκτέλεση π ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με τυριά και αγκινάρες
Στο πρώτο τεύχος από το περιοδικό Γλυκές Αλχημείες ο Στέλιος Παρλιάρος παρουσιάζει βασικές ζύμες και τάρτες αλμυρές. Προσωπικά λατρεύω τις τάρτες, αλμυρές και γλυκές… Απλά τάρτες να είναι. Συνήθως μα πω την αλήθεια δεν πετυχαίνω εύκολα τη ζύμη με παιδ ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με τραχανά, γραβιέρα και χόρτα
Εγώ να σας πω την έψησα σε λίγο πιο υψηλή θερμοκρασία, στους 180 βαθμούς. Έβαλα τσουκνίδες και σπανάκι. Εμένα μου θύμισε πολύ στη γεύση την μπατσαριά ίσως εξαιτίας του καλαμποκάλευρου που έχει η ζύμη. Την ζύμη την έκανα στο μίξερ με το εξάρτημα το Κ. ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με μυρώνια και τσουκνίδες
Ετοιμαστείτε για μια γερή δόση τσουκνίδας! Η ζύμη είναι πανεύκολη, θα την κάνει το μίξερ για εσάς. Εγώ την ετοίμασα την μία ημέρα και μετά σε ένα μπολ την έβαλα στο ψυγείο και την έφτιαξα την επόμενη. Σε ότι αφορά τα «ματσάκια» τσουκνίδας και από τα μ ...
Διαβάστε περισσότεραΠατσαβουρόπιτα με χόρτα
Μετά από τόσες και τόσες, κυρίως, γλυκές πατσαβουρόπιτες έφτασε και η ώρα για μία πράσινη πατσαβουρόπιτα που μοιάζει με μια κλασική σπανακοτυεόπιτα αλλά είναι ακόμα πιο αφράτη και λαχταριστή! Δοκιμάστε την σαν κυρίως πιάτο αλλά και σαν πρώτο πιάτο σε ...
Διαβάστε περισσότεραΚολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με λουκάνικα
Πόσες συνταγές για κολοκυθόπιτα έχω διαβάσει ούτε και εγώ ξέρω… Η συνταγή της κας. Νικολέττας Φώσκολου είναι, νομίζω, η μοναδική που έχω βρει με λουκάνικο! Δοκιμάστε την ! Τη συνταγή θα τη βρούμε στο βιβλίο της «Κυκλάδων Γεύσεις». Περιμένω τις εντυπώσ ...
Διαβάστε περισσότεραΚολοκυθόπιτα με κοπανιστή και δυόσμο
Πολύ ιδιαίτερη γεύση κυρίως εξαιτίας της κοπανιστής. Εγώ είχα κοπανιστή από την Τήνο, έβαλα λιγότερο από 100 γραμμάρια που γράφει η συνταγή, γιατί η κοπανιστή έχει ιδιαίτερη και δυνατή γεύση και φοβήθηκα ότι θα σκεπάσει όλες τις υπόλοιπες γεύσεις της ...
Διαβάστε περισσότεραΓλυκαδόπιτα με σφολιάτα
Ομολογώ πως όσο και αν έψαξα στο διαδίκτυο συνταγή σαν και αυτή εδώ δεν μπόρεσα να βρω. Πρόκειται για μια μοναδική συνταγή, όχι μόνο για τη σπανιότητά της, αλλά και για τη γεύση της. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να σας αρέσουν τα γλυκάδια και να έχετε ...
Διαβάστε περισσότεραΛαδόπιτα Σκυριανή
Ακόμα ένα Σάββατο μεσημέρι από αυτά τα ξένοιαστα ακόμα του Σεπτέμβρη, πήγαμε για φαγητό στο εστιατόριο Ακαμάτρα της Λάρισας. Παρατήρησα στον κατάλογο ένα ορεκτικό που δεν το θυμόμουν από την τελευταία φορά. Η Αφροδίτη ήρθε σε λίγο και σκέφτηκα πως θα ...
Διαβάστε περισσότεραΗ ξεβράκωτη, παραδοσιακή πίτα από την Καρδίτσα
Ρώτησα την Τασούλα γιατί λέγεται έτσι αυτή η πίτα… Δεν έχει φύλλο μου είπε και αυτός είναι ο λόγος που της δώσανε αυτό το , μάλλον, περίεργο όνομα. Η συνταγή είναι της Τασούλα Κουφοπούλου από το εστιατόριο Το Απόμερο στην Καρδίτσα και έχω να σας πω ότ ...
Διαβάστε περισσότερα