Κάθε φορά που θα επισκεφτώ την Τήνο δεν γίνεται να μην περάσω από την επιχείρηση της Γεωργίας enakaro.gr για να προμηθευτώ τα μοναδικά της χειροποίητα σαπούνια. Φέτος πέρασα ξανά και η Γεωργία μου είχε και μία έκπληξη! Τις υπέροχες χειροποίητες μπάρες με ταχίνι και μέλι που ετοίμασε η ...
Διαβάστε περισσότεραΕπιδόρπια
Παγωτό ροδάκινα με λουΐζες και ξύσμα lime
Το ντουλάπι της τροφοαποθήκης είχε για κάποιο λόγο! γεμίσει με κομπόστες! Ούτε και θυμάμαι πως είχαν βρεθεί τόσες πολλές εκεί μέσα… Εν τω μεταξύ η ζέστη είχε ανάψει στη Λάρισα και μάλιστα ήταν οι πρώτες ζέστες που είναι πάντα ενοχλητικές γιατί δεν τις περιμένεις τόσο νωρίς… Ε, το μυαλό ...
Διαβάστε περισσότεραΠαγωτό με μπανάνα καραμελωμένη
Eγώ χρησιμοποίησα, αντί για το κουτί με τη φυτική σαντιγί, που δεν μου αρέσει προσωπικά καθόλου, τη σαντιγί σε σκόνη που προσθέτουμε μια κούπα φρέσκο γάλα, εσείς χρησιμοποιήστε αυτό που σας αρέσει. Τις μπανάνες τις έψησα περίπου 20 λεπτά γιατί το 10λεπτο μου φάνηκε πολύ λίγο και για να ...
Διαβάστε περισσότεραΠαγωτό με κόκκινη κολοκύθα
Η κολοκύθα είχε καθίσει ήσυχα ήσυχα στη γωνιά της στη σκάλα και περίμενε… Βαρέθηκα κάποια στιγμή να τη μετακινώ για να σκουπίζω όποτε μιας και έφτασε καλοκαίρι (χειμώνας ήταν νομίζω όταν την είχα πάρει…) σκέφτηκα να την κάνω παγωτό!!! Είπα όμως πρώτα να την γλυκάνω λιγάκι… γι΄αυτό πρώτ ...
Διαβάστε περισσότεραΠαγωτό με ανανά και γάλα καρύδας
Παγωτό με την έντονη φρουτένια γεύση του ανανά που συνδυάζεται με την καρύδα. Απαραίτητη προϋπόθεση για να το ετοιμάσετε είναι να λατρεύετε τον ανανά! Μπορείτε να επιλέξετε αντί για φρέσκο ανανά και κομπόστα ανανά αφού πρώτα τον στραγγίξετε από το σιρόπι του. Στην περίπτωση αυτή το παγ ...
Διαβάστε περισσότεραΓρανίτα με μήλα
Μια υπέροχη γρανίτα από την Εύη Παπαδοπούλου. Πλούσια η γεύση του μήλο, δροσιστική όπως οφείλει να είναι μια γρανίτα και πανεύκολη στην παρασκευή της. Δοκιμάστε να την ετοιμάσετε για τα ζεστά βράδια που έρχονται… Τη συνταγή βρήκα στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες στο τεύχος 15.
Διαβάστε περισσότεραΡαϊσκόφι, το ρεβανί της Καστοριάς
Ρεβανί ή ραβανί δεν είχα πάρει ποτέ την απόφαση να φτιάξω, γιατί γενικά τα σιροπιαστά ενώ τα λατρεύω, και μου θυμίζουν έντονα μαμαδίστικο γλυκό, τα φοβάμαι …. Αυτό όμως το γλυκό που το είδα εδώ και καιρό μου έκανε το κλικ … Κάτι το όνομά του, κάτι ότι μου φάνηκε εύκολο , το ετοίμασα τε ...
Διαβάστε περισσότεραΜπαμπαδάκια απλά
Στο σπίτι μας εκτός από την πρώτη μας αγάπη και παντοτινή… τη σοκολάτα, αγαπάμε και όλα τα σιροπιαστά. Τα αγαπώ πολύ εγώ και ο άντρας μου και έχουμε καταφέρει να τα αγαπήσει και ο γιος μας. Από την άλλη έχω σημειώσει αρκετές αποτυχίες όταν φτιάχνω σιροπιαστά και ετοίμασα αυτή τη συνταγ ...
Διαβάστε περισσότεραΚανταΐφι με αποξηραμένα φρούτα πικάντικο
Πέρασα μια εποχή που έβαζα παντού κόκκινο πιπέρι και έτυχε να είναι γιορτές, διάβασα και μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, στην οποία βασίστηκα και την είχα σαν έμπνευση αλλά την τροποποίησα στα δικά μας γούστα…. Να τυλίξω το κλασικό κανταΐφι να σας πω βαριόμουνα οπότε σκέφτηκα να το ...
Διαβάστε περισσότερα