Ήταν η μέρα του αγιασμού των σχολείων όταν η Κωνσταντίνα με κάλεσε να πάω στο σπίτι της για να ετοιμάσει τον πελτέ ντομάτας στο φούρνο. Η Κωνσταντίνα, μαζί με τον γιο της και τον άντρα της, με υποδέχτηκαν στο σπίτι τους, στο Συκούριο της Λάρισας. Ένα σπίτι υπέροχο και γεμάτο ιστορία πο ...
Διαβάστε περισσότεραΟρεκτικά
Μάφινς πρωινού με μακαρόνια
Πόσες φορές σας έχουν περισσέψει μακαρόνια μαγειρεμένα που δεν ξέρετε τι να τα κάνετε? Εμένα αρκετές φορές και συνήθως κοφτό μακαρονάκι γιατί ο γιος μου δεν αγαπά τα κλασικά σπαγγέτι οπότε αρκετές φορές επιλέγω μικρά ζυμαρικά για να του αρέσουν και είναι φυσικό κάποιες φορές περισσεύου ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με ταραμά και φρέσκο κρεμμύδι
Διαλέξτε έναν καλής ποιότητας λευκό ταραμά για αυτό το ιδιαίτερο κέικ ! Εγώ έβαλα και λίγο παραπάνω ταραμά μέσα στο γάλα που γράφει η συνταγή… Έψησα περίπου 45 λεπτά και πρόσθεσα και κόκκινο πιπέρι που νομίζω πάει με τον ταραμά. Τυράκι είχα μια γραβιέρα από την Ελασσόνα, αυτή χρησιμοπο ...
Διαβάστε περισσότεραΛαδόπιτα Σκυριανή
Ακόμα ένα Σάββατο μεσημέρι από αυτά τα ξένοιαστα ακόμα του Σεπτέμβρη, πήγαμε για φαγητό στο εστιατόριο Ακαμάτρα της Λάρισας. Παρατήρησα στον κατάλογο ένα ορεκτικό που δεν το θυμόμουν από την τελευταία φορά. Η Αφροδίτη ήρθε σε λίγο και σκέφτηκα πως θα ήταν μια καλή ιδέα να μοιραστεί τη ...
Διαβάστε περισσότεραΚεκάκια με πολτό μαύρου σκόρδου γεμιστά με καπνιστό σολομό
Πριν από καιρό στο κέντρο της Λάρισας φιλοξενήθηκαν αρκετές επιχειρήσεις και παραγωγοί από την Κρήτη παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους. Αν θυμάμαι καλά έγινε μια συνεργασία με τις αυτοδιοικήσεις των δήμων οπότε κάποιοι παραγωγοί κρητικών προϊόντων επισκέφτηκαν την πόλης μας. Την επισκέφτ ...
Διαβάστε περισσότεραΚεκάκια κανταϊφιού με κεφαλογραβιέρα και σύκα
Είχα μια συσκευασία κανταΐφι στο ψυγείο και έφτανε σε λίγο η ημερομηνία λήξης… Κάτι έπρεπε να βρω επειγόντως να φτιάξω που να μην έχει σιρόπι αλλά να το πάω στο πιο θρεπτικό… Η συνταγή βγήκε ενώ ανακάτευα τα υλικά μέσα στο μπολ .. Ο γιος μου δεν τρώει γιαούρτι οπότε όπου βρω ευκαιρία τ ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με ντοματίνια και πέστο βασιλικού
Υπέροχη και ξεχωριστή γεύση! Ένας εκρηκτικός συνδυασμός γεύσεων μέσα σε ένα κέικ. Το πέστο και η παρμεζάνα δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αν δεν έχετε κουκουνάρι , όπως δεν είχα και εγώ, μην ανησυχείτε χρησιμοποιήστε αμύγδαλο λευκό 30 γραμμάρια φυσικά , όπως λέει η συνταγή. Ή αν έχε ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με λιαστές ντομάτες και πάστα ελιάς
Απρόσμενη γεύση για ένα κέικ. Το ιδανικό συνοδευτικό για ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, αλλά και ένα ξεχωριστό δεκατιανό στη δουλειά μας. Αν κανονίσετε ένα πικ νικ το πρωινό της Κυριακής ετοιμάστε το ! Η συνταγή που δοκίμασα εδώ είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στις Αλμυρές Ιστορί ...
Διαβάστε περισσότεραΗ ξεβράκωτη, παραδοσιακή πίτα από την Καρδίτσα
Ρώτησα την Τασούλα γιατί λέγεται έτσι αυτή η πίτα… Δεν έχει φύλλο μου είπε και αυτός είναι ο λόγος που της δώσανε αυτό το , μάλλον, περίεργο όνομα. Η συνταγή είναι της Τασούλα Κουφοπούλου από το εστιατόριο Το Απόμερο στην Καρδίτσα και έχω να σας πω ότι την δοκίμασα και είναι υπέροχη. Η ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ αλμυρό με διάφορα τυριά
Αλμυρό κέικ, που σε χορταίνει γεμάτο ένταση και γεύση. Πλούσιο σε θερμίδες , αλλά και σε απόλαυση! Βάλτε ότι τυράκι έχετε για ξόδεμα, εγώ έβαλα κεφαλοτύρι, λίγο ρεγκάτο που είχα και συμπλήρωμα με μια πικάντικη κεφαλογραβιέρα. Λουκάνικα δεν έβαλα, γιατί τα αποφεύγουμε γενικά, εσείς αν θ ...
Διαβάστε περισσότερα