Επισκεφτήκαμε το εστιατόριο «Ήταν ένα μικρό καράβι» στην Τήνο και μαγευτήκαμε δοκιμάζοντας αυτή τη συνταγή του Αντώνη Ψάλτη, ιδιοκτήτη και σεφ του εστιατορίου. Αφού απολαύσαμε το δείπνο μας και γνωριστήκαμε καλά με τον Αντώνη αλλά και την αδερφή του τη Σταματούλα, που είναι η χαρά του ...
Διαβάστε περισσότεραΚυρίως πιάτα
Ντοματόριζο σπυρωτό από τον Αλέξανδρο
Ένα απλό φαγάκι που όλοι θέλουμε να ετοιμάσουμε, με τα καλά του καλοκαιριού. Εύκολο, νόστιμο και θρεπτικό και με «τσαχπινιές» . Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΩΤΗ και τη διάβασα στο Περιοδικό Γαστρονόμος. Τεύχος 2. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Διαβάστε περισσότεραΛαζάνια από σπανάκι με γέμιση τσουκνίδας και φέτα
Η σκέψη για αυτό το φαγητό ήρθε από τη μεγάλη αγάπη που έχω για τις τσουκνίδες. Τόσο για τη γεύση τους όσο και για τη διατροφική τους αξία. Μεταξύ άλλων διάβασα για την μεγάλη αντιφλεγμονώδη δράση της αλλά και τις αντιισταμινικές της ιδιότητες . Βοηθά, δηλαδή, στη αντιμετώπιση αλλεργικ ...
Διαβάστε περισσότεραΚριθαράκι με λούζα και κοπανιστή Τήνου
Ξέρετε τι γίνεται με εμάς τις μαμάδες που περιμένουμε να ανοίξουν τα σχολεία για να κάνουμε όλα εκείνα που είχαμε αφήσει όλο το καλοκαίρι… Συνήθως μένουμε την πρώτη μέρα του σχολείου χωρίς φαγητό… Παραλίγο και εγώ μέχρι την τελευταία στιγμή που είδα στο ψυγείο ότι είχα ακόμα λούζα από ...
Διαβάστε περισσότεραΚουσκουσάκι μεθυσμένο σε merlot με θράψαλα
Τα θαλασσινά τα αγαπάμε στο σπίτι και εμένα με βολεύουν γιατί είναι μια πολύ γρήγορη και νόστιμη λύση για φαγητό. Ο γιος μου τα αγαπά οπότε αποτελούν μια συχνή επιλογή για φαγητό. Το πρωί της Δευτέρας, βιαστική από ένα σωρό δουλειές που είχαν μαζευτεί, διάλεξα δύο μεγάλα θράψαλα, στο ψ ...
Διαβάστε περισσότεραΚεφτέδες γαύρου με κολοκυθάκια και μυρωδικά
Δεν ξέρω πως σκέφτηκα αυτή τη συνταγή… Μάλλον προέκυψε από τα υλικά που είχα διαθέσιμα ένα πρωί στην κουζίνα μου γιατί όπως σας είπα αγαπάμε το ψάρι και πάντα θα το έχω σαν επιλογή για το φαγητό μας. Ο γιος μου λατρεύει το γαύρο (όπως αρκετά παιδιά ελπίζω) αλλά εγώ δεν ήθελα να τον ετο ...
Διαβάστε περισσότεραΠατσαβουρόπιτα κέικ με μελιτζάνες
Το μυστικό σε αυτή την συνταγή, αλλά νομίζω και σε όλων των ειδών τις πατσαβουρόπιτες, είναι να ξεραθούν πολύ καλά τα φύλλα κρούστας πριν την ετοιμάσουμε. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει αφράτη και δεν θα λασπώσει στο εσωτερικό της. Η συγκεκριμένη συνταγή προέκυψε γιατί μου αρέσει πολύ η μ ...
Διαβάστε περισσότερα