Η σκέψη γι αυτόν τον συνδυασμό προέκυψε από μια εκδρομή στην Αράχοβα. Εκεί δοκίμασα, σε ένα μοναδικό μαγαζί που επισκεφτήκαμε, ένα πιάτο με φάβα και μελιτζανοσαλάτα. Το ετοίμασα και εγώ και το παρουσιάζω με ένα διαφορετικό food styling, σας λέω ότι είναι ένα υπέροχο ορεκτικό. Περιμένω ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Αλάτι
Ρεβίθια στο φούρνο με λιαστές ντομάτες, φέτα και θρούμπι
Είχα ακόμα στο ντουλάπι μου λιαστές ντομάτες στο σακουλάκι από τη Σίφνο. Ήταν και αρκετά τα ρεβίθια που είχα βράσει για μια άλλη συνταγή οπότε προέκυψε ένα υπέροχο φαγάκι με το μοναδικό άρωμα που δίνει του θρούμπι το οποίο νομίζω ταίριαξε απόλυτα με τις λιαστές Περιμένω τις εντυπώσεις ...
Διαβάστε περισσότεραΤυρόψωμο στριφτό σαλιγκάρι
Το τυρόψωμο στριφτό το πρωτοείδα να το φτιάχνει η πεθερά μου. Πρόσφατα είδα μια συνταγή σε μία συλλογική έκδοση από το Olive για μια υπέροχη στριφτή τυρόπιτα και σκέφτηκα πως το στριφτό που λέει η πεθερά μου, μάλλον έτσι θα γίνει καλύτερο. Έχει μια πολύ νόστιμη ζύμη η όποια θα φουσκώσε ...
Διαβάστε περισσότεραΨωμί με γιαούρτι, τραχανά και μυρωδικά
Στο τεύχος 137 του περιοδικού Γαστρονόμος γίνεται ένα αφιέρωμα στο ελληνικό πρωινό. Το τεύχος είναι γεμάτο ξεχωριστές συνταγές που θα απολαύσουμε το πρωί. Μια από αυτές είναι και αυτό το ψωμάκι που δοκίμασα. Είναι μια συνταγή του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη. Τραχανάς, γιαούρτι και μυρωδικά, ...
Διαβάστε περισσότεραΠρωτοχρονιάτικη πρασοκιμαδόπιτα της μαμάς μου
Σε όλα σχεδόν τα χωριά του θεσσαλικού κάμπου την Πρωτοχρονιά ετοιμάζουν χορτόπιτες… Έτσι και η μαμά μου έμαθε από τη δική της μαμά αυτή την ημέρα να ετοιμάζει χορτόπιτα. Ο μπαμπάς μου όμως με καταγωγή από τον Κίσσαβο είχαν σαν έθιμο κρεατόπιτα αυτήν την ημέρα… Η μαμά μου πρακτικός άνθρ ...
Διαβάστε περισσότεραΚεφτεδάκια ψητά και κοκκινιστά με κουσκουσάκι μαροκινό
Το φαγάκι αυτό γίνεται συνήθως στο σπίτι μας τη δεύτερη μέρα με τους κεφτέδες που έχουν περισσέψει από την προηγούμενη μέρα. Το αγαπάμε πολύ όμως και το τρώμε συνήθως με ένα εύκολο μαροκινό κουσκουσάκι που ετοιμάζω. Σκέφτηκα μια μέρα αντί να τηγανίσω τα κεφτεδάκια να τα ψήσω και όσο ψ ...
Διαβάστε περισσότεραΠίτσα με πικάντικο κιμά
Αυτή η πίτσα προέκυψε από τα νεύρα μου νομίζω… Ο γιος μου ήθελε πίτσα και ο πατέρας του μουσακά… Σκέφτηκα μια μέση λύση … έτσι δεν είναι μια πίτσα με βασικό υλικό το βασικό υλικό του μουσακά για να ησυχάσω και από τους δύο… Την έκανα λιγάκι πικάντικη και μας άρεσε… Αν θέλετε ετοιμάστε ...
Διαβάστε περισσότεραΓλυκά τυροπιτάκια, από το ζαχαροπλαστείο ΝΟΥΦΑΡΑ στην Τήνο
Ο μπαμπάς του ο Ζανάκης ξεκίνησε την ζαχαροπλαστική το 1953 στην Αθήνα. Επιστρέφει όμως στην Τήνο το 1980 και ανοίγει το πρώτο ζαχαροπλαστείο ΝΟΥΦΑΡΑ μαζί με τον συνέταιρο και ξάδερφό του Θεόφιλο Γκύζη. Το 2004 φτάνει η ώρα που ο μπαμπάς Ζανάκης αποσύρεται από το επάγγελμα του ζαχαροπλ ...
Διαβάστε περισσότεραΚατσικάκι στο φούρνο με ζεστή πατατοσαλάτα και ξινοτύρι, του Αντώνη
Ένα ακόμα ιδιαίτερο πιάτο από τον Αντώνη Ψάλτη, σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου Ήταν ένα μικρό καράβι, που βρίσκεται στη χώρα της Τήνου. Ίσως ο τίτλος της συνταγής σας φανεί πολύπλοκος αλλά στην πραγματικότητα είναι μια συνταγή που θα μπορούσε να την ετοιμάσει και κάποιος με λίγες γν ...
Διαβάστε περισσότεραΤσουρέκια από την Ελπίδα
Είναι μας πανεύκολη συνταγή που όσες από εσάς έχετε κάποιο «τραύμα» που λέγεται Τσουρέκι ! είναι εύκολο με αυτή τη συνταγή να το ξεπεράσετε…. Εγώ προσπάθησα να αποφύγω το καλαμποκέλαιο, που δεν συμπαθώ και χρησιμοποίησα βούτυρο αλλά το μετάνιωσα…. Δεν χάλασε και ο κόσμος μια φορά ας χρ ...
Διαβάστε περισσότερα