ΣΥΝΤΑΓΗ : ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ Τη συνταγή θα τη βρούμε: Περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, Τεύχος 34, σελίδα 70. Ποιος δεν ξέρει τα buns; Γλυκά ψωμάκια που μοιάζουν με μπριός και είναι γεμισμένα με κρέμα, καραμέλα, φρούτα, κανέλα και σταφίδες, ενώ συχνά έχουν και διακριτική επικάλυψη. Πρόκειτα ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Αλάτι
Τηγανίτες με γιαούρτι
Απλά τέλειες! Μη σας φαίνεται μεγάλη η διαδικασία είναι απλή και κυρίως θα προσφέρετε ένα υγιεινό γεύμα στα παιδιά .Αν θέλετε δοκιμάστε και άλλα συνοδευτικά όπως σοκολάτα, ταχίνι και ότι άλλο σας αρέσει. Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΗΛΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ και τη διάβασα στο βιβλίο του «Th ...
Διαβάστε περισσότεραΤζαλέτια από την Κέρκυρα
Μια απογευματινή λιχουδιά που θα ετοιμάσετε όταν τα παιδιά πεινάσουν το απόγευμα. Αποτελεί και ιδανική λύση σε περίοδο νηστείας. Εγώ έβαλα 100γρ σταφίδες και έγιναν μια χαρά. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο νεράκι ή χυμό. Εγώ είχε αιθέριο λεμονιού και έβαλα αυτό και μοσχοβολούσανε λεμο ...
Διαβάστε περισσότεραΠίτσα με πορτοκάλια
Μια πρωτότυπη ας πούμε πίτσα που θα κλέψει τις εντυπώσεις . Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στο Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 25. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Διαβάστε περισσότεραΔημητριακά σπιτικά, με αυγά
Για πρωινό ή ακόμα και για απογευματινό στο σπίτι, μας αρέσει να απολαμβάνουμε ένα γιαουρτάκι με δημητριακά και μέλι αλλά και κανελίτσα. Είχα διαβάσει τόσες συνταγές με σπιτικά δημητριακά και ομολογώ ότι δεν είχα αποφασίσει να δοκιμάσω καμία. Η φιλενάδα της Άννας όμως με έπεισε να δοκι ...
Διαβάστε περισσότεραΓλυκό φούρνου με αχλάδια και κραμπλ
Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ , και την παρακολούθησα στην εκπομπή «Κάντο όπως ο Άκης» ένα απόγευμα όσο ήταν στον αέρα ακόμα το MEGA . Ένα απλούστατο γλυκάκι που συνδυάζει υπέροχα τη ντελικάτη γεύση του αχλαδιού με την πλούσια του βουτύρου! Εγώ έβαλα λίγα αχλάδια περι ...
Διαβάστε περισσότεραΜηλόπιτα πανεύκολη με ζύμη τραγανή
Εγώ έβαλα όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ και χρησιμοποίησα το εξάρτημα Κ. Τα χτύπησα λίγο και μόλις σχηματίστηκε η ζύμη , χωρίς να την κουράσω καθόλου, ίσα που να ενωθούν, την έβαλα στο ψυγείο, μέχρι να τρίψω τα μήλα. Χρησιμοποιήστε το μέγεθος ταψιού που λέει η Ιωάννα Σταμούλου, γιατ ...
Διαβάστε περισσότεραΜηλόπιτα με ζύμη γιαουρτιού
Η συνταγή που δοκίμασα είναι του Άκη Πετρετζίκη και όσοι έχετε το περιοδικό Γλυκά Μυστικά θα δείτε ότι η συνταγή είναι κανονικά για μηλοπιτάκια. Εγώ ξεκίνησα να φτιάξω τα μηλοπιτάκια αλλά στην προσπάθεια μου να κλείνω τη γέμιση μέσα στη ζύμη ή ζύμη άνοιγε και με ταλαιπωρούσε αυτό. Άλλ ...
Διαβάστε περισσότεραΚεκάκια κολοκύθας και επικάλυψη τυριού
Μια συνταγή του ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ που θα βρούμε στο περιοδικό Menu . Το μπελά τους τον έχουν… Όχι γιατί έχουν κάτι δύσκολο για να κάνεις, απλά γιατί η κολοκύθα θέλει πρώτα λίγο να σε παιδέψει για να την απολαύσεις… Ξεκινώντας από το καθάρισμά της που πρέπει να προσέχετε να μην κόψετε κα ...
Διαβάστε περισσότεραΚεκάκια γιαουρτιού με φρούτα αποξηραμένα
Υπέροχα κεκάκια ότι πρέπει για πρωινό ή για τα παιδιά στο σχολείο. Αποφεύγουμε το βούτυρο και έχουμε μεγαλύτερη θρεπτική αξία εξαιτίας του γιαουρτιού. Εμείς αγαπάμε τα δαμάσκηνα οπότε τα λατρέψαμε! Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΗΛΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ και τη βρήκα στο βιβλίο του «The Real G ...
Διαβάστε περισσότερα