Aκόμα μία μοναδική συνταγή της ΕΒΙΤΑ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, που θα βρούμε : στο βιβλίο της DELICIOUS COOKIES, εκδόσεις annieblana. Τραγανό και σούπερ αρωματικό μπισκοτάκι! Πριν ετοιμάσω τις μπαλίτσες έβαλα το μείγμα πρώτα λίγο στο ψυγείο να σφίξει για να πιάνεται καλύτερα και να μην χρειασ ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Αλάτι
Τούρτα σοκολατένια με φρέσκες φράουλες
Yπέροχη και λιγότερο δύσκολη απ’ ότι φαίνεται… Εγώ ξινόγαλο δεν είχα και έβαλα γάλα. Η ganache θα σφίξει σε 2 ώρες όποτε αν τη βάλετε 10 λεπτά στο ψυγείο θα γλιτώσετε λίγο χρόνο, όχι όμως παραπάνω γιατί θα σφίξει και θα σας παιδέψει όπως εμένα…. Είναι υπέροχη δοκιμάστε την αξίζει … θα ...
Διαβάστε περισσότεραΤούρτα λευκή με φράουλες
Υπέροχη και όχι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται… Εγώ έφτιαξα εκτός από την επικάλυψη (που για κάποιο λόγο που μάλλον εγώ φταίω μου «έκοψε» και μια γενναία δόση σαντιγί με κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά και έτσι ετοίμασα την επικάλυψη… Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και τη βρίσκουμε στην ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με τυριά και αγκινάρες
Στο πρώτο τεύχος από το περιοδικό Γλυκές Αλχημείες ο Στέλιος Παρλιάρος παρουσιάζει βασικές ζύμες και τάρτες αλμυρές. Προσωπικά λατρεύω τις τάρτες, αλμυρές και γλυκές… Απλά τάρτες να είναι. Συνήθως μα πω την αλήθεια δεν πετυχαίνω εύκολα τη ζύμη με παιδεύει και συνήθως γίνεται και σκληρή ...
Διαβάστε περισσότεραΦρουτάλια κάπως αλλιώς
Η φρουτάλια ή αλλιώς φουρτάλια είναι μια παραδοσιακή συνταγή που θα συναντήσουμε στην Τήνο και στην Άνδρο. Όσες φορές επισκεπτόμαστε την Τήνο, αλλά και τη φορά που πήγαμε Άνδρο, πραγματικά την απολαμβάνω. Αγαπώ τα αυγά, και ευτυχώς και ο γιος μου, οπότε είναι μια θρεπτική επιλογή φαγητ ...
Διαβάστε περισσότεραΤηνιακά μπουρεκάκια τυριού
Hταν νομίζω το 2006 όταν είδα για πρώτη φορά την κα Νικολέττα να μαγειρεύει στην εκπομπή «Μπουκιά και Συχώριο» , του κου Ηλία Μαμαλάκη στο MEGA. Θυμάμαι ακόμα την αγάπη , τη φροντίδα και τη ζεστασιά αυτής της σπουδαίας μαγείρισσας που σου μετέφερε μέσα από την ψυχρή οθόνη της τηλεόραση ...
Διαβάστε περισσότεραΠελτές στο φούρνο της Κωνσταντίνας
Ήταν η μέρα του αγιασμού των σχολείων όταν η Κωνσταντίνα με κάλεσε να πάω στο σπίτι της για να ετοιμάσει τον πελτέ ντομάτας στο φούρνο. Η Κωνσταντίνα, μαζί με τον γιο της και τον άντρα της, με υποδέχτηκαν στο σπίτι τους, στο Συκούριο της Λάρισας. Ένα σπίτι υπέροχο και γεμάτο ιστορία πο ...
Διαβάστε περισσότεραΡύζι με λαχανικά στο φούρνο
Με τη μαμά μου μένουμε πολύ κοντά οπότε βλεπόμαστε σχεδόν καθημερινά. Το πιο συνηθισμένο αλλά και αγαπημένο θέμα συζήτησής μας είναι η μαγειρική. Το καθημερινό μας φαγητό που απασχολεί και τις δυο μας αλλά νομίζω και αρκετές νοικοκυρές. Ένα πρωί λοιπόν, κατεβαίνοντας τη συνάντησα να μα ...
Διαβάστε περισσότεραΡυζάκι με κληματόφυλλα και πράσα
Πρόσφατα, μετά από μια ιδέα του γιού μου, είχα «αποδομήσει» τους λαχανοντολμάδες τους οποίους και λατρεύουμε όλοι στο σπίτι, αλλά είναι τέτοιος μπελάς για να ετοιμάσεις αυτό το τόσο νόστιμο φαγάκι που πάντα μόλις μου το ζητάγαμε έψαχνα και έβρισκα ένα σωρό αστείες δικαιολογίες για να α ...
Διαβάστε περισσότεραΡαβιόλια σε σάλτσα στιφάδο γεμιστά με κουνέλι, από την Τήνο
Επισκεφτήκαμε το εστιατόριο «Ήταν ένα μικρό καράβι» στην Τήνο και μαγευτήκαμε δοκιμάζοντας αυτή τη συνταγή του Αντώνη Ψάλτη, ιδιοκτήτη και σεφ του εστιατορίου. Αφού απολαύσαμε το δείπνο μας και γνωριστήκαμε καλά με τον Αντώνη αλλά και την αδερφή του τη Σταματούλα, που είναι η χαρά του ...
Διαβάστε περισσότερα