Ξέρετε τι γίνεται με εμάς τις μαμάδες που περιμένουμε να ανοίξουν τα σχολεία για να κάνουμε όλα εκείνα που είχαμε αφήσει όλο το καλοκαίρι… Συνήθως μένουμε την πρώτη μέρα του σχολείου χωρίς φαγητό… Παραλίγο και εγώ μέχρι την τελευταία στιγμή που είδα στο ψυγείο ότι είχα ακόμα λούζα από ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Αλάτι
Ψαρονέφρι με κολοκυθάκια και ντοματίνια
Για να πω την αλήθεια αγόρασα τα κολοκυθάκια γιατί ήθελα να μαγειρέψω τους κολοκυθοανθούς, αλλά συνήθως αφού χρησιμοποιήσεις τους ανθούς μετά θα σου μείνουν, σίγουρα, στο ψυγείο, τα κολοκυθάκια… Οπότε περνώντας από το κρεοπωλείο ζήτησαν ένα ψαρονέφρι περίπου 500 γραμμάρια για να ξεμπερ ...
Διαβάστε περισσότεραΚολοκυθάκια γεμιστά με αρνίσιο κιμά και σταφίδες
Αν και ποτέ δεν έχω σημείωμα όταν πηγαίνω για ψώνια παρόλα αυτά χθες το πρωί είχα στο νου μου ότι θέλω με κάποιον τρόπο να μαγειρέψω αρνίσιο κιμά. Πήγα στο σούπερ μάρκετ αναζητώντας για έμπνευση την οποία και βρήκα στη λαϊκή της γειτονιά μου, που πέρασα μετά… Σε ένα πάγκο βλέπω ωραία ...
Διαβάστε περισσότεραΛαδόπιτα Σκυριανή
Ακόμα ένα Σάββατο μεσημέρι από αυτά τα ξένοιαστα ακόμα του Σεπτέμβρη, πήγαμε για φαγητό στο εστιατόριο Ακαμάτρα της Λάρισας. Παρατήρησα στον κατάλογο ένα ορεκτικό που δεν το θυμόμουν από την τελευταία φορά. Η Αφροδίτη ήρθε σε λίγο και σκέφτηκα πως θα ήταν μια καλή ιδέα να μοιραστεί τη ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με λιαστές ντομάτες και πάστα ελιάς
Απρόσμενη γεύση για ένα κέικ. Το ιδανικό συνοδευτικό για ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, αλλά και ένα ξεχωριστό δεκατιανό στη δουλειά μας. Αν κανονίσετε ένα πικ νικ το πρωινό της Κυριακής ετοιμάστε το ! Η συνταγή που δοκίμασα εδώ είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στις Αλμυρές Ιστορί ...
Διαβάστε περισσότεραΗ ξεβράκωτη, παραδοσιακή πίτα από την Καρδίτσα
Ρώτησα την Τασούλα γιατί λέγεται έτσι αυτή η πίτα… Δεν έχει φύλλο μου είπε και αυτός είναι ο λόγος που της δώσανε αυτό το , μάλλον, περίεργο όνομα. Η συνταγή είναι της Τασούλα Κουφοπούλου από το εστιατόριο Το Απόμερο στην Καρδίτσα και έχω να σας πω ότι την δοκίμασα και είναι υπέροχη. Η ...
Διαβάστε περισσότεραΓιουβέτσι με πρόβειο και κασέρι
Έχω ετοιμάσει αρκετές φορές γιουβέτσι με μοσχαράκι και μας αρέσει όλους πολύ. Σε μία από τις γιορτές που γίνονται στις πλατείες της Λάρισας ήταν οι μοναχές από τη Μονή του Ιωάννη του Προδρόμου από την Ανατολή Αγιάς. Πρόκειται για ένα μοναστήρι με μεγάλη δράση και οι μοναχές παράγουν εξ ...
Διαβάστε περισσότεραΑβγά ανακατεμένα με φρέσκο σκόρδο και γιαούρτι
Χρόνος εκτέλεσης : 10 λεπτά Απίστευτο μεζεδάκι ! Ταυτόχρονα όμως είναι και μια εξαιρετική λύση για ένα γρήγορο και θρεπτικό πιάτο για μικρούς και μεγάλους. Εμείς στο σπίτι επειδή έχουμε και μικρούς , οι περισσότεροι είμαστε μικροί….!! Αντί για φρέσκα σκορδάκια προτιμήσαμε , για σιγουρι ...
Διαβάστε περισσότερα