Τάρτα με τραχανά, γραβιέρα και χόρτα

Tarta-me-traxana-graviera-kai-xorta-1
Pin it

Εγώ να σας πω την έψησα σε λίγο πιο υψηλή θερμοκρασία, στους 180 βαθμούς. Έβαλα τσουκνίδες και σπανάκι. Εμένα μου θύμισε πολύ στη γεύση την μπατσαριά ίσως εξαιτίας του καλαμποκάλευρου που έχει η ζύμη. Την ζύμη την έκανα στο μίξερ με το εξάρτημα το Κ. Είναι εύκολη, νόστιμη και εξαιρετικ ...

Διαβάστε περισσότερα

Βασιλόπιτα με πολτό από κυδώνια

Pin it

Δεν ξέρω αν θα τη φτιάξετε για βασιλόπιτα αλλά πρόκειται για μιας μοναδικής νοστιμιάς κέικ! Είναι τελείως διαφορετικό από ότι έχετε δοκιμάσει εξαιτίας της γλύκας του κυδωνιού. Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη βρήκα στο περιοδικό Γαστρονόμος στο Τεύχος 56. Περιμ ...

Διαβάστε περισσότερα

Κεκάκια με πολτό μαύρου σκόρδου γεμιστά με καπνιστό σολομό

kekakia-me-mavro-skordo-kai-kapnisto-solomo-1
Pin it

Πριν από καιρό στο κέντρο της Λάρισας φιλοξενήθηκαν αρκετές επιχειρήσεις και παραγωγοί από την Κρήτη παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους. Αν θυμάμαι καλά έγινε μια συνεργασία με τις αυτοδιοικήσεις των δήμων οπότε κάποιοι παραγωγοί κρητικών προϊόντων επισκέφτηκαν την πόλης μας. Την επισκέφτ ...

Διαβάστε περισσότερα

Κέικ με ντοματίνια και πέστο βασιλικού

Keik-me-ntomatinia-kai-pesto-vasilikou-1
Pin it

Υπέροχη και ξεχωριστή γεύση! Ένας εκρηκτικός συνδυασμός γεύσεων μέσα σε ένα κέικ. Το πέστο και η παρμεζάνα δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αν δεν έχετε κουκουνάρι , όπως δεν είχα και εγώ, μην ανησυχείτε χρησιμοποιήστε αμύγδαλο λευκό 30 γραμμάρια φυσικά , όπως λέει η συνταγή. Ή αν έχε ...

Διαβάστε περισσότερα

Κέικ με λιαστές ντομάτες και πάστα ελιάς

Keik-me-liastes-ntomates-kai-pasta-elias-1
Pin it

Απρόσμενη γεύση για ένα κέικ. Το ιδανικό συνοδευτικό για ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, αλλά και ένα ξεχωριστό δεκατιανό στη δουλειά μας. Αν κανονίσετε ένα πικ νικ το πρωινό της Κυριακής ετοιμάστε το ! Η συνταγή που δοκίμασα εδώ είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στις Αλμυρές Ιστορί ...

Διαβάστε περισσότερα

Η ξεβράκωτη, παραδοσιακή πίτα από την Καρδίτσα

I-xevrakoti-pita-apo-to-estiatorio-to-apomero-stin-karditsa-1
Pin it

Ρώτησα την Τασούλα γιατί λέγεται έτσι αυτή η πίτα… Δεν έχει φύλλο μου είπε και αυτός είναι ο λόγος που της δώσανε αυτό το , μάλλον, περίεργο όνομα. Η συνταγή είναι της Τασούλα Κουφοπούλου από το εστιατόριο Το Απόμερο στην Καρδίτσα και έχω να σας πω ότι την δοκίμασα και είναι υπέροχη. Η ...

Διαβάστε περισσότερα

Κέικ με καρύδια και τυρί ροκφόρ

Keik-me-karidia-kai-tiri-rokfor-1
Pin it

Απρόσμενη γεύση, έξω από τα συνηθισμένα. Είναι αρμυρό και ιδιαίτερα πικάντικο. Το αρμυρό του τυριού εξισορροπείται από την καστανή ζάχαρη που υπάρχει στην επιφάνεια (είναι σημαντική μην την παραλείψετε θα αλλάξει η γεύση). Ψήσιμο παραπάνω σε εμένα δεν χρειάστηκε. Επειδή τα καρύδια είνα ...

Διαβάστε περισσότερα

Κέικ με ελιές και φέτα

Keik-me-elies-kai-feta-1
Pin it

Πως λέμε ψωμοτύρι με ελιές? Ε, φανταστείτε το σε κέικ! Μια συνταγή που δοκίμασα από τον Στέλιο Παρλιάρο και τη βρήκα στο Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 20, σελίδα 72. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα… Μαρία Πατσιά

Διαβάστε περισσότερα

Αγκιναροκεφτεδάκια από την Τήνο

Agkinarokeftedakia-apo-tin-Tino-1
Pin it

Η Τήνος έχει μεγάλη παράδοση στην αγκινάρα. Το νησί ετοιμάζει μια μεγάλη γιορτή για να απολαύσουν όλοι μαζί το αγαπημένο τους λαχανικό. Είναι θρεπτική και νόστιμη, η αγκινάρα. Ομολογώ ότι τέτοιο μεζεδάκι δεν είχα ξαναδοκιμάσει ώσπου επισκεφτήκαμε το εστιατόριο της Ελένης Θεοδώρου στην ...

Διαβάστε περισσότερα

Βασιλόπιτα με πολτό αποξηραμένων φρούτων

Vasilopita-me-polto-apoxiramenwn-froutwn-1
Pin it

Υπέροχη βασιλόπιτα με γεμάτη γεύση! Δεν θα σας φουσκώσει πολύ γιατί έχει πολλά φρούτα. Είναι μοναδική η γεύση της όμως και είναι ότι πρέπει για το επόμενο πρωινό! Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη βρήκα στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες. Περιμένω τις εντυπώσεις σας ...

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: