Εγώ να σας πω την έψησα σε λίγο πιο υψηλή θερμοκρασία, στους 180 βαθμούς. Έβαλα τσουκνίδες και σπανάκι. Εμένα μου θύμισε πολύ στη γεύση την μπατσαριά ίσως εξαιτίας του καλαμποκάλευρου που έχει η ζύμη. Την ζύμη την έκανα στο μίξερ με το εξάρτημα το Κ. Είναι εύκολη, νόστιμη και εξαιρετικ ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Βασιλόπιτα με πολτό από κυδώνια
Δεν ξέρω αν θα τη φτιάξετε για βασιλόπιτα αλλά πρόκειται για μιας μοναδικής νοστιμιάς κέικ! Είναι τελείως διαφορετικό από ότι έχετε δοκιμάσει εξαιτίας της γλύκας του κυδωνιού. Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη βρήκα στο περιοδικό Γαστρονόμος στο Τεύχος 56. Περιμ ...
Διαβάστε περισσότεραΚεκάκια με πολτό μαύρου σκόρδου γεμιστά με καπνιστό σολομό
Πριν από καιρό στο κέντρο της Λάρισας φιλοξενήθηκαν αρκετές επιχειρήσεις και παραγωγοί από την Κρήτη παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους. Αν θυμάμαι καλά έγινε μια συνεργασία με τις αυτοδιοικήσεις των δήμων οπότε κάποιοι παραγωγοί κρητικών προϊόντων επισκέφτηκαν την πόλης μας. Την επισκέφτ ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με ντοματίνια και πέστο βασιλικού
Υπέροχη και ξεχωριστή γεύση! Ένας εκρηκτικός συνδυασμός γεύσεων μέσα σε ένα κέικ. Το πέστο και η παρμεζάνα δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αν δεν έχετε κουκουνάρι , όπως δεν είχα και εγώ, μην ανησυχείτε χρησιμοποιήστε αμύγδαλο λευκό 30 γραμμάρια φυσικά , όπως λέει η συνταγή. Ή αν έχε ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με λιαστές ντομάτες και πάστα ελιάς
Απρόσμενη γεύση για ένα κέικ. Το ιδανικό συνοδευτικό για ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, αλλά και ένα ξεχωριστό δεκατιανό στη δουλειά μας. Αν κανονίσετε ένα πικ νικ το πρωινό της Κυριακής ετοιμάστε το ! Η συνταγή που δοκίμασα εδώ είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στις Αλμυρές Ιστορί ...
Διαβάστε περισσότεραΗ ξεβράκωτη, παραδοσιακή πίτα από την Καρδίτσα
Ρώτησα την Τασούλα γιατί λέγεται έτσι αυτή η πίτα… Δεν έχει φύλλο μου είπε και αυτός είναι ο λόγος που της δώσανε αυτό το , μάλλον, περίεργο όνομα. Η συνταγή είναι της Τασούλα Κουφοπούλου από το εστιατόριο Το Απόμερο στην Καρδίτσα και έχω να σας πω ότι την δοκίμασα και είναι υπέροχη. Η ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με καρύδια και τυρί ροκφόρ
Απρόσμενη γεύση, έξω από τα συνηθισμένα. Είναι αρμυρό και ιδιαίτερα πικάντικο. Το αρμυρό του τυριού εξισορροπείται από την καστανή ζάχαρη που υπάρχει στην επιφάνεια (είναι σημαντική μην την παραλείψετε θα αλλάξει η γεύση). Ψήσιμο παραπάνω σε εμένα δεν χρειάστηκε. Επειδή τα καρύδια είνα ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με ελιές και φέτα
Πως λέμε ψωμοτύρι με ελιές? Ε, φανταστείτε το σε κέικ! Μια συνταγή που δοκίμασα από τον Στέλιο Παρλιάρο και τη βρήκα στο Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 20, σελίδα 72. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα… Μαρία Πατσιά
Διαβάστε περισσότεραΑγκιναροκεφτεδάκια από την Τήνο
Η Τήνος έχει μεγάλη παράδοση στην αγκινάρα. Το νησί ετοιμάζει μια μεγάλη γιορτή για να απολαύσουν όλοι μαζί το αγαπημένο τους λαχανικό. Είναι θρεπτική και νόστιμη, η αγκινάρα. Ομολογώ ότι τέτοιο μεζεδάκι δεν είχα ξαναδοκιμάσει ώσπου επισκεφτήκαμε το εστιατόριο της Ελένης Θεοδώρου στην ...
Διαβάστε περισσότεραΒασιλόπιτα με πολτό αποξηραμένων φρούτων
Υπέροχη βασιλόπιτα με γεμάτη γεύση! Δεν θα σας φουσκώσει πολύ γιατί έχει πολλά φρούτα. Είναι μοναδική η γεύση της όμως και είναι ότι πρέπει για το επόμενο πρωινό! Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη βρήκα στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες. Περιμένω τις εντυπώσεις σας ...
Διαβάστε περισσότερα