Η συνταγή είναι της γειτόνισσάς μου Μαρίας και όπως μου είπε προέκυψε από, ας πούμε, ανάμειξη πολλών συνταγών μέχρι να προκύψει η δική της αγαπημένη συνταγή για το αγαπημένο, σε πολλούς, red velvet cake. Εγώ το αγάπησα και ελπίζω να αρέσει και σε εσάς. Είναι ότι πρέπει και για μια ι ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: αλεύρι
Κέικ σοκολάτας υγρό με πουρέ κάστανο
Από τα ωραιότερα και πιο συγκλονιστικά σοκολατένια γλυκά με πλούσια γεύση κάστανου! Είναι εύκολο , γίνεται λίγο… δυστυχώς ( να το έχετε αυτό στο νου αν περιμένετε πολύ κόσμο, για 6 άτομα νομίζω είναι … ανάλογα τις μερίδες βέβαια..). Εγώ έβαλα σοκολάτα με 65% κακάο και έβαλα και 2 κουτα ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ σοκολάτας με δαμάσκηνα αποξηραμένα
Τα αποξηραμένα φρούτα τα αγαπώ και τα εκτιμώ πολύ. Τα αγαπώ για τη συμπυκνωμένη γεύση τους αλλά τα εκτιμώ για τη διατροφική τους αξία. Συνήθως δίνουν μια πολύπλοκη γεύση όπου, σχεδόν, τα προσθέσεις. Εδώ παντρεύεται η σοκολάτα με το δαμάσκηνο που το χρειαζόμαστε όλοι για τις φυτικές ίνε ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με ανανά και ρούμι
Να σας πω, εγώ το αρχικό καραμέλωμα δεν το έκανα γιατί βαρέθηκα και έχω να σας πως ότι βγήκε μια χαρά το γλυκάκι, δηλαδή έβαλα στο αντικολλητικό χαρτί βούτυρο μπόλικη ζάχαρη και έβαλα κατευθείαν τις φέτες του ανανά… βέβαια το έψησα λίγο παραπάνω… αλλά επειδή έγινε πολύ καλό σίγουρα την ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με αμύγδαλο λευκό και άρωμα μαστίχας
Ένα υπέροχο κέικ με το μοναδικό άρωμα της μαστίχας! Αν έχετε μαστιχέλαιο χρησιμοποιήστε τη δοσολογία που λέει η Εβίτα στα υλικά. Εγώ, δεν είχα και έβαλα στο μούλτι τρεις κρυστάλλους μαστίχα, που είχα, μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το αμύγδαλο και τα άλεσα. Μου φαίνεται, πως, και δύο κρυστ ...
Διαβάστε περισσότεραΜπράουνι με στρώσεις καραμέλας
H συνταγή που δοκίμασα είναι του μοναδικού Άκη Πετρετζίκη και τη σημείωσα ένα απόγευμα που παρακολουθούσα (πριν χρόνια!) την εκπομπή του «Κάντο όπως ο Άκης» που προβαλλόταν στο MEGA . Αμέσως την έγραψα στο βιβλιαράκι μου με τις must do συνταγές μου, ώσπου έφτασε η ώρα της… Είναι υ ...
Διαβάστε περισσότεραΗ σοκολατίνα της θείας Λούλας
Νιώθω σχεδόν συγκίνηση που μοιράζομαι αυτή τη συνταγή, της αδερφής του μπαμπά μου, της θείας Λούλας. Είναι η πρώτη συνταγή που κατέγραψα ποτέ μου και ίσως να ήμουν μόλις στο γυμνάσιο. Το θυμάμαι σαν να είναι το πρώτο γλυκό που έφαγα στη ζωή μου. Από την πρώτη φορά εγώ και η αδερφή του ...
Διαβάστε περισσότεραΜπισκοτάκια βρώμης με ταχίνι και σύκο
Θα δείτε στα υλικά της συνταγής ότι χρησιμοποίησα πούλπα από αποξηραμένα σύκα… Είναι γιατί είχαν μαζευτεί κάμποσα αποξηραμένα σύκα στο ψυγείο τα οποία είχαν γίνει τόσο σκληρά που δεν μπορούσαμε να τα φάμε. Έτσι σκέφτηκα να τα μουλιάσω και να τα αλέσω στη συνέχεια στο μούλτι μειώνοντας ...
Διαβάστε περισσότεραΜπισκότα τραγανά με φιστικοβούτυρο
Είναι πανεύκολα και σούπερ εθιστικά! Μην κάνετε μία δόση αν θέλετε να τα έχετε… γιατί την πρώτη μάλλον θα τη φάτε μόλις κρυώσουν. Ίσως τα ψήσετε λίγο παραπάνω, αλλά δείτε το. Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΕΡΓΑΔΟΥ. Τη συνταγή διάβασα στο βιβλίο του «Σχολείο Ζαχαροπλαστικής. ...
Διαβάστε περισσότεραΜπισκότα τραγανά με βρώμη και ξηρούς καρπούς
Mια συγκλονιστική συνταγή της Εβίτας Παπαχαραλάμπους που βρήκα στο βιβλίο της Delicious Cookies των εκδόσεων annieblana. Πρόκειται πραγματικά για απίστευτα μπισκοτάκια! Από τότε που ξεκίνησα να τα φτιάχνω δεν έχω σταματήσει… Νομίζω πως μόνο η Εβίτα Παπαχαραλάμπους θα πρέπει να τα έ ...
Διαβάστε περισσότερα