Στο «μάθημα» μαρέγκες έχω καιρό που προσπαθώ να περάσω τη βάση…. Καταρχήν τις λατρεύω! Ακόμα και για φαγητό ια μπορούσα να τις τρώω… Νομίζω ότι ταιριάζουν με όλα τα γλυκά! Κάθε φορά που δοκίμαζα να φτιάξω δε νομίζω ότι είχα και το καλύτερο αποτέλεσμα. Ένα πρωί είδα στον ΑΝΤ1 τον ΔΗΜΗΤΡ ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: ασπράδια αυγών
Μακαρόν με γέμιση σοκολατένια
Τα μακαρόν τα λατρεύω! Μπορώ να τρώω όλη μέρα! Ωστόσο δεν κατάφερα ποτέ να τα φτιάξω σωστά… Σήμερα όμως έβαλα τα δυνατά μου.. Η συνταγή που ακολούθησα ( σαν υλικά ) είναι του Στέλιου Παρλιάρου. Είχα και τη συνταγή του Μιχάλη Νούρλογλου, που βρήκα στο περιοδικό Γλυκά Μυστικά , όπου βρή ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με αμύγδαλο λευκό και άρωμα μαστίχας
Ένα υπέροχο κέικ με το μοναδικό άρωμα της μαστίχας! Αν έχετε μαστιχέλαιο χρησιμοποιήστε τη δοσολογία που λέει η Εβίτα στα υλικά. Εγώ, δεν είχα και έβαλα στο μούλτι τρεις κρυστάλλους μαστίχα, που είχα, μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το αμύγδαλο και τα άλεσα. Μου φαίνεται, πως, και δύο κρυστ ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ ατομικά αμυγδάλου με φιστίκια Αιγίνης και ράσμπερις
Υπέροχο κεκάκι! Εύκολο, νόστιμο και θρεπτικό. Έχει πλούσια γεύση αμυγδάλου και εντυπωσιακή εμφάνιση , με τόσα χρώματα που έχουν τα υλικά του. Ζάχαρη εγώ χρησιμοποίησα κοινή, αλλά την άλεσα μαζί με το αμύγδαλο στο μούλτι για να ψιλοκόψω όσο γίνεται περισσότερο το αμύγδαλο, αλλά ταυτόχρο ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ αγγέλων
Ξέρετε μερικές φορές μας πιάνει μια μανία μίσους για τους κρόκους των αυγών… Σε εμένα οπότε με πιάνει πάντα καταφεύγω στην κλασική συνταγή που φτιάχνω του Στέλιου Παρλιάρου. Το ονομάζει Κέικ των Αγγέλων είναι το γνωστό Angel Cake που σίγουρα θα έχετε δει συχνά από εδώ και από εκεί σε σ ...
Διαβάστε περισσότεραΒασιλόπιτα με πολτό από φιστίκι Αιγίνης και φρουί γλασέ
Υπέροχη βασιλόπιτα ! Τόσο νόστιμη! Το φιστίκι απογειώνει τη γεύση της αν σας αρέσει επιλέξτε και εσείς αυτή τη γιορτινή διακόσμηση… Σε ότι αφορά την εκτέλεση, εγώ χτύπησα τα ασπράδια σε μια ελαφριά μαρέγκα πρώτα για να τους δώσω λίγο όγκο. Έψησα ακριβώς όσο λέει η συνταγή, ελπίζω να σα ...
Διαβάστε περισσότεραΜαρέγκες από τη Νικολέττα
Από το σπίτι της Νικολέττας περάσαμε το απόγευμα για παγωτό και καφεδάκι, αλλά τελικά μας περίμεναν και υπέροχες μαρέγκες με άρωμα λεμονιού. Η Νικολέττα μοιράστηκε με την Miss tasty τη νέα βελτιωμένη συνταγή που ακολουθεί, η οποία διαφέρει λίγο από αυτή που έχει στο βιβλίο της. ...
Διαβάστε περισσότερα