Προσπαθώ όσο πιο συχνά γίνεται να ετοιμάζω κάτι στο σπίτι για να έχει ο γιος μου την άλλη μέρα να φάει στο σχολείο του. Αγαπάει και εκείνος όπως τα περισσότερα παιδιά νομίζω τη σοκολάτα και οτιδήποτε σοκολατένιο. Ένα κεκάκι είναι σίγουρα βολικό να το φάει ένα παιδί στο σχολείο. Σκέφτηκ ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά
Μπράουνι ατομικά με πραλίνα φουντουκιού
ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ! Όπως φαντάζομαι το καταλάβατε και από τα υλικά… Τα ετοίμασα μέσα σε δέκα λεπτά το απόγευμα Κυριακής μου ήμασταν καλεσμένοι, με τον γιο μου, σε πάρτι μιας συμμαθήτριάς μας.Δεν έβαλα για γαρνίρισμα άλειμμα σοκολάτας αλλά πριν τα βάλω για ψήσιμο έριξα από πάνω δύο τρεις πέρλες ...
Διαβάστε περισσότεραΚουλούρια κακάο με ελαιόλαδο
Σούπερ σοκολατένια και πανεύκολα (αν εξαιρέσουμε λίγο το πλάσιμο, βάλτε καλύτερα τα παιδιά να το κάνουν που θα το ευχαριστηθούν κιόλας…) κουλουράκια για κάθε μέρα στο σχολείο, στη δουλειά ή στο καφεδάκι μας παρέα (κατά προτίμηση ελληνικό για να γίνονται και οι σχετικές «βουτιές»..). Η ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με τραχανά, γραβιέρα και χόρτα
Εγώ να σας πω την έψησα σε λίγο πιο υψηλή θερμοκρασία, στους 180 βαθμούς. Έβαλα τσουκνίδες και σπανάκι. Εμένα μου θύμισε πολύ στη γεύση την μπατσαριά ίσως εξαιτίας του καλαμποκάλευρου που έχει η ζύμη. Την ζύμη την έκανα στο μίξερ με το εξάρτημα το Κ. Είναι εύκολη, νόστιμη και εξαιρετικ ...
Διαβάστε περισσότεραΦρουτάλια κάπως αλλιώς
Η φρουτάλια ή αλλιώς φουρτάλια είναι μια παραδοσιακή συνταγή που θα συναντήσουμε στην Τήνο και στην Άνδρο. Όσες φορές επισκεπτόμαστε την Τήνο, αλλά και τη φορά που πήγαμε Άνδρο, πραγματικά την απολαμβάνω. Αγαπώ τα αυγά, και ευτυχώς και ο γιος μου, οπότε είναι μια θρεπτική επιλογή φαγητ ...
Διαβάστε περισσότεραΤηνιακά μπουρεκάκια τυριού
Hταν νομίζω το 2006 όταν είδα για πρώτη φορά την κα Νικολέττα να μαγειρεύει στην εκπομπή «Μπουκιά και Συχώριο» , του κου Ηλία Μαμαλάκη στο MEGA. Θυμάμαι ακόμα την αγάπη , τη φροντίδα και τη ζεστασιά αυτής της σπουδαίας μαγείρισσας που σου μετέφερε μέσα από την ψυχρή οθόνη της τηλεόραση ...
Διαβάστε περισσότεραΜάφινς πρωινού με μακαρόνια
Πόσες φορές σας έχουν περισσέψει μακαρόνια μαγειρεμένα που δεν ξέρετε τι να τα κάνετε? Εμένα αρκετές φορές και συνήθως κοφτό μακαρονάκι γιατί ο γιος μου δεν αγαπά τα κλασικά σπαγγέτι οπότε αρκετές φορές επιλέγω μικρά ζυμαρικά για να του αρέσουν και είναι φυσικό κάποιες φορές περισσεύου ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με ταραμά και φρέσκο κρεμμύδι
Διαλέξτε έναν καλής ποιότητας λευκό ταραμά για αυτό το ιδιαίτερο κέικ ! Εγώ έβαλα και λίγο παραπάνω ταραμά μέσα στο γάλα που γράφει η συνταγή… Έψησα περίπου 45 λεπτά και πρόσθεσα και κόκκινο πιπέρι που νομίζω πάει με τον ταραμά. Τυράκι είχα μια γραβιέρα από την Ελασσόνα, αυτή χρησιμοπο ...
Διαβάστε περισσότεραΜανιτάρια φρικασέ με αυγολέμονο
Τα μανιτάρια στο σπίτι μας τα λατρεύουμε… Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τελείως το κρέας αν έχουμε μανιτάρια. Ευτυχώς την αγάπη για τα μανιτάρια την έχει και ο γιο μου, αλλά δυστυχώς νομίζω τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν μάθει να τα αγαπάνε. Στη συνταγή χρησιμοποίησα τρία είδη από φρέσκ ...
Διαβάστε περισσότεραΒασιλόπιτα με πολτό από κυδώνια
Δεν ξέρω αν θα τη φτιάξετε για βασιλόπιτα αλλά πρόκειται για μιας μοναδικής νοστιμιάς κέικ! Είναι τελείως διαφορετικό από ότι έχετε δοκιμάσει εξαιτίας της γλύκας του κυδωνιού. Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη βρήκα στο περιοδικό Γαστρονόμος στο Τεύχος 56. Περιμ ...
Διαβάστε περισσότερα