Πριν από καιρό στο κέντρο της Λάρισας φιλοξενήθηκαν αρκετές επιχειρήσεις και παραγωγοί από την Κρήτη παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους. Αν θυμάμαι καλά έγινε μια συνεργασία με τις αυτοδιοικήσεις των δήμων οπότε κάποιοι παραγωγοί κρητικών προϊόντων επισκέφτηκαν την πόλης μας. Την επισκέφτ ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά
Κεκάκια κανταϊφιού με κεφαλογραβιέρα και σύκα
Είχα μια συσκευασία κανταΐφι στο ψυγείο και έφτανε σε λίγο η ημερομηνία λήξης… Κάτι έπρεπε να βρω επειγόντως να φτιάξω που να μην έχει σιρόπι αλλά να το πάω στο πιο θρεπτικό… Η συνταγή βγήκε ενώ ανακάτευα τα υλικά μέσα στο μπολ .. Ο γιος μου δεν τρώει γιαούρτι οπότε όπου βρω ευκαιρία τ ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με ντοματίνια και πέστο βασιλικού
Υπέροχη και ξεχωριστή γεύση! Ένας εκρηκτικός συνδυασμός γεύσεων μέσα σε ένα κέικ. Το πέστο και η παρμεζάνα δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αν δεν έχετε κουκουνάρι , όπως δεν είχα και εγώ, μην ανησυχείτε χρησιμοποιήστε αμύγδαλο λευκό 30 γραμμάρια φυσικά , όπως λέει η συνταγή. Ή αν έχε ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με λιαστές ντομάτες και πάστα ελιάς
Απρόσμενη γεύση για ένα κέικ. Το ιδανικό συνοδευτικό για ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, αλλά και ένα ξεχωριστό δεκατιανό στη δουλειά μας. Αν κανονίσετε ένα πικ νικ το πρωινό της Κυριακής ετοιμάστε το ! Η συνταγή που δοκίμασα εδώ είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στις Αλμυρές Ιστορί ...
Διαβάστε περισσότεραΚανελόνια με γέμιση κιμά και μπεσαμέλ γιαουρτιού
Ο γιος μου δεν έτρωγε ποτέ ζυμαρικά μόνο τα τελευταία χρόνια άρχισε να τρώει κάποια χειροποίητα… Τελευταία έφαγε και μακαρόνια με κιμά! Τελικά σήμερα να τον έπεισα να φτιάξω κανελόνια αλλά με μια κάπως διαφορετική μπεσαμέλ γιατί δεν του αρέσει καθόλου οπότε δε φτιάχνω ούτε μουσακά, ούτ ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ αλμυρό με διάφορα τυριά
Αλμυρό κέικ, που σε χορταίνει γεμάτο ένταση και γεύση. Πλούσιο σε θερμίδες , αλλά και σε απόλαυση! Βάλτε ότι τυράκι έχετε για ξόδεμα, εγώ έβαλα κεφαλοτύρι, λίγο ρεγκάτο που είχα και συμπλήρωμα με μια πικάντικη κεφαλογραβιέρα. Λουκάνικα δεν έβαλα, γιατί τα αποφεύγουμε γενικά, εσείς αν θ ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με καρύδια και τυρί ροκφόρ
Απρόσμενη γεύση, έξω από τα συνηθισμένα. Είναι αρμυρό και ιδιαίτερα πικάντικο. Το αρμυρό του τυριού εξισορροπείται από την καστανή ζάχαρη που υπάρχει στην επιφάνεια (είναι σημαντική μην την παραλείψετε θα αλλάξει η γεύση). Ψήσιμο παραπάνω σε εμένα δεν χρειάστηκε. Επειδή τα καρύδια είνα ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με ελιές και φέτα
Πως λέμε ψωμοτύρι με ελιές? Ε, φανταστείτε το σε κέικ! Μια συνταγή που δοκίμασα από τον Στέλιο Παρλιάρο και τη βρήκα στο Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 20, σελίδα 72. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα… Μαρία Πατσιά
Διαβάστε περισσότερα