Κέικ με ξερά σύκα και κρόκου Κοζάνης.

Keik-me-ksera-sika-kai-kroko-Kozanis-1
Pin it

Ένα νόστιμο, καθημερινό κέικ για όλη την οικογένεια. Σου επιτρέπει κάθε φορά να το δίνεις διαφορετικό άρωμα επιλέγοντας διαφορετική γεύση στο τσάι που θα αφήσεις τα σύκα  να μουσκέψουν. Εγώ, αυτή τη φορά χρησιμοποίησα τσάι με γεύση φρούτων του δάσους και είχε ένα εκπληκτικό άρωμα όλο τ ...

Διαβάστε περισσότερα

Βασιλόπιτα με πολτό πορτοκαλιών

Vasilopita-me-polto-portokaliwn-1.jpg
Pin it

Τη συνταγή τη βρήκα στις περσινές Γλυκές Αλχημείες και είναι σε μία διαφήμιση για ένα αλεύρι. Τη δοκίμασα και έχω να σας πω ότι είναι πολύ νόστιμη , πορτοκαλένια και ζουμερή! Αν τη δοκιμάσετε σας υπόσχομαι ότι θα σας μείνει αξέχαστη, μην παραλείψετε να τη φτιάξετε και άλλη στιγμή του χ ...

Διαβάστε περισσότερα

Σοκολατόπιτα σαν μους

Sokolatopita-san-mous-1
Pin it

Κάτι ανάμεσα σε μους και κέικ… Το άρωμα του πορτοκαλιού γεμίζει από τη σοκολάτα και γίνεται μια έκρηξη στις γεύσεις. Έχει μια ετοιμασία, δεν μπορώ να πω, αλλά πιστέψτε με θα σας μείνει αξέχαστο. Ψήστε το ακριβώς 35 λεπτά, όχι παραπάνω, φροντίστε η αμυγδαλόσκονη να είναι όσο πιο ψιλοκομ ...

Διαβάστε περισσότερα

Κέικ με ντοματίνια και πέστο βασιλικού

Keik-me-ntomatinia-kai-pesto-vasilikou-1
Pin it

Υπέροχη και ξεχωριστή γεύση! Ένας εκρηκτικός συνδυασμός γεύσεων μέσα σε ένα κέικ. Το πέστο και η παρμεζάνα δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αν δεν έχετε κουκουνάρι , όπως δεν είχα και εγώ, μην ανησυχείτε χρησιμοποιήστε αμύγδαλο λευκό 30 γραμμάρια φυσικά , όπως λέει η συνταγή. Ή αν έχε ...

Διαβάστε περισσότερα

Βασιλόπιτα με πολτό αποξηραμένων φρούτων

Vasilopita-me-polto-apoxiramenwn-froutwn-1
Pin it

Υπέροχη βασιλόπιτα με γεμάτη γεύση! Δεν θα σας φουσκώσει πολύ γιατί έχει πολλά φρούτα. Είναι μοναδική η γεύση της όμως και είναι ότι πρέπει για το επόμενο πρωινό! Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη βρήκα στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες. Περιμένω τις εντυπώσεις σας ...

Διαβάστε περισσότερα

Βασιλόπιτα με βρώμη και πορτοκάλια

Vasilopita-me-vromi-kai-portokalia-2
Pin it

Τη συνταγή τη βρήκα σε ένα παλιό τεύχος του Γαστρονόμου και μου φάνηκε αρκετά ιδιαίτερη για να την δοκιμάσω. Την έφτιαξα για να εκτελέσει τα χρέη της βασιλόπιτας, αλλά θα την ξαναφτιάξω γιατί αποτελεί ένα ιδανικό πρωινό εξαιτίας των υλικών της! Η συνταγή είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και ...

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: