Μετά από τόσους και τόσους χαλβάδες που έχουμε δοκιμάσει όλοι μας επιτέλους κάτι εντελώς διαφορετικό. Αν είστε φίλοι των γλυκών με ζύμη τάρτας, αλλά τυχαίνει να αγαπάτε και τη γλύκα του χαλβά , αυτό είναι το γλυκό σας. Τη ζύμη την έψησα λίγο παραπάνω , περίπου 25 λεπτά, θα δείτε κιόλας ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: αυγό
Τα μάφινς του 1
Έχω φτιάξει δεν ξέρω πόσες φορές κάτι απίστευτα μπισκότα βρώμης της Εβίτας Παπαχαραλάμπους. Σκέφτηκα με βάση τα υλικά από αυτά τα μπισκότα να φτιάξω ένα εύκολο κεκάκι να το παίρνει ο γιο μου μαζί του στο σχολείο και ταυτόχρονα να είναι χορταστικό. Προέκυψε αυτό το πανεύκολο μάφιν που ...
Διαβάστε περισσότεραΚεκάκια με βρόμη και μπανάνα
Η ΣΤΑΥΗ ΔΕΜΗΡΑΚΟΥ, που μας παρουσιάζει τη συνταγή στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, προτείνει τα κεκάκια με μια επικάλυψη σοκολάτας από επάνω. Τα υλικά για τη επικάλυψη είναι: 260 γραμμάρια τυρί κρέμα κρύο, 80 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, 1 κο ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με χαμομήλι
Κέικ χαμομηλιού διάβασα πριν από καιρό στο δεύτερο τεύχος του περιοδικού Γλυκές Αλχημείες. Τη συνταγή υπογράφει η Πόπη Χρυσανθίδου. Τόσο οι φωτογραφίες αλλά κυρίως η ιδέα σκέφτηκα να τη δοκιμάσω. Οι γονείς μου πριν από λίγες ημέρες μαζέψανε το χαμομήλι της χρονιάς. Συνήθως το μαζεύουν ...
Διαβάστε περισσότεραΨωμί σοκολατένιο με τσάι βουνού και μέλι
Ίσως να έχετε διαβάσει και εσείς, όπως εγώ, ότι το τσάι του βουνού ή τσάι του Ολύμπου ή σιδερίτης (sideritis scardica, της οικογένειας Lamiaceae) θεωρείται ότι έχει, αντιμικροβιακά, αντιφλεγμονώδη, αντικαταθλιπτικά και ισχυρά αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά. Ο φίλος μου ο Νίκος Σελήνης α ...
Διαβάστε περισσότεραΤσουρέκι όλο σοκολάτα
Ένα χρόνο πριν είχα δει αυτή τη συνταγή της κας Χρυσανθίδου στο περιοδικό και ήθελα οπωσδήποτε να τη δοκιμάσω, βλέπετε είμαι από αυτούς που ποτέ δεν μου φτάνει μόνο το σοκολατένιο γλάσο σε ένα απλό ή έστω και γεμιστό τσουρέκι. Αρωματικά θα δείτε πως δεν έχει η συνταγή στα υλικά της αλλ ...
Διαβάστε περισσότεραΜπισκοτάκια χριστουγεννιάτικα
Μοναδικά τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση μπισκότα για τα Χριστούγεννα. Εδώ δοκίμασα δύο συνταγές μία του Στέλιου Παρλιάρου και η δεύτερη του Άκη Πετρετζίκη , σας τις συστήνω και τις δύο να τις δοκιμάσετε και εσείς για τις γιορτές, αλλά και όχι μόνο… Αλλάζοντας το χρώμα στα μπαστουνάκ ...
Διαβάστε περισσότεραΜπισκοτάκια βρώμης τραγανά με σοκολάτα και καρύδια
Υπέροχα μπισκοτάκια! Τα λατρέψαμε από την πρώτη στιγμή! Έρωτας με την πρώτη… μπουκιά! Γίνονται πολύ εύκολα.. Να σας πω πως τα ετοιμάζω εγώ … Στο μπολ που θα ανακατέψετε το αλεύρι θα ρίξετε και τα υπόλοιπα στερεά υλικά, δηλαδή αλεύρι, σόδα, αλάτι, βρόμη, σοκολάτα ψιλοκομμένη (βάλτε και ...
Διαβάστε περισσότεραΤηνιακά μπουρεκάκια τυριού
Hταν νομίζω το 2006 όταν είδα για πρώτη φορά την κα Νικολέττα να μαγειρεύει στην εκπομπή «Μπουκιά και Συχώριο» , του κου Ηλία Μαμαλάκη στο MEGA. Θυμάμαι ακόμα την αγάπη , τη φροντίδα και τη ζεστασιά αυτής της σπουδαίας μαγείρισσας που σου μετέφερε μέσα από την ψυχρή οθόνη της τηλεόραση ...
Διαβάστε περισσότεραΡόλο κιμά γεμιστό με βρασμένα αυγά
Η σκέψη να φτιάξω ρολό κιμά ήταν πολύ καιρό μέσα στο μυαλό μου, αλλά να πω την αλήθεια πάντα βαριόμουνα πρώτα να βράσω τα αυγά. Παρόλο που είναι το πιο απλό πράγμα από όλη τη συνταγή. Έφτασε όμως ο καιρός που υπήρχαν αρκετά βρασμένα αυγά… Δηλαδή ήρθε το Πάσχα και από αυγά βρασμένα άλλο ...
Διαβάστε περισσότερα