Τα απόλυτα ζουμερά μπιφτέκια που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Ετοιμάστε τη διπλάσια ποσότητα από αυτή που βλέπετε στα υλικά γιατί δε νομίζω να σας φτάσει… Μια απολαυστική συνταγή του σεφ Κώστα Κωβαίου από το βιβλίο του Cooking@Home Το ψωμάκι να μην το μουλιάσετε αλλά να το τρίψετε ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: μαύρο πιπέρι
Μπρόκολο στο φούρνο με μπεσαμέλ, καπνιστό τυρί και κοπανιστή
Διάβασα μια συνταγή στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Γαστρονόμος και υπογράφει η Νίκη Χρυσανθίδου. Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα και μια εξαιρετική επιλογή να φάμε κάπως αλλιώς το μπρόκολο, αλλά και σαν μια εξαιρετική επιλογή για ένα ορεκτικό σε ένα γεύμα. Πρόσθεσα και την κοπανιστή που ...
Διαβάστε περισσότεραΤυρόπιτα με μπεσαμέλ φέτας και κεφαλογραβιέρας
Πρόκειται για μια πραγματικά θεϊκή τυρόπιτα! Δεν έχω λόγια να την περιγράψω! Μια απόλυτα πετυχημένη συνταγή που βρήκα στο περιοδικό Γαστρονόμος και υπογράφει ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου, με καταγωγή από τα μέρη μου, τον Τύρναβο της Λάρισας. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε! Περιμένω τις εντυπώσεις ...
Διαβάστε περισσότεραΕύκολο σουφλέ με υλικά του τοστ
Όταν διάβασα το βιβλίο «Μαγειρεύοντας με ένα ψάρι» που μου το έστειλε η συγγραφέας του, φίλη μου, Κωνσταντίνα Τασσοπούλου θυμήθηκα, διαβάζοντας μια συνταγή σε αυτό, ότι ήθελα από καιρό να φτιάξω μια συνταγή για ένα εύκολο σουφλέ που είναι ότι πρέπει για πρωινό Κυριακής με τα υλικά που ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με αμπελοφάσουλα και μανούρι
Ήμουν μια μέρα στη λαϊκή βιολογικών προϊόντων της Λάρισας και αυτά τα όμορφα αμπελοφάσουλα ήταν ξαπλωμένα πράσινα πράσινα σε ένα πάγκο… Η σκέψη να τα κάνω μια απλή σαλατούλα με ένα λαδολέμονο δεν με δελέασε και τόσο όποτε σκέφτηκα κάτι πιο δημιουργικό και γαλλικό… Περιμένω τις εντυπώσε ...
Διαβάστε περισσότεραΣυνοδευτικά κρασιού, αλλαντικά και δέντρο με κρακεράκια με γέμιση κρέμα πέστο και κοπανιστή Τήνου
Πόσες φορές θελήσατε να καλέσετε φίλους στο σπίτι για ένα ποτήρι κρασί και σας πιάνει ο πανικός, όπως και εμένα, τι πρόχειρο και απλό αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακό να ετοιμάσω; Ειδικά στις γιορτές όλοι θα έχουμε λίγο περισσότερο κόσμο στο σπίτι και δεν νομίζω πάντα να έχουμε όρεξη να περ ...
Διαβάστε περισσότεραΚεκάκια κολοκύθας και επικάλυψη τυριού
Μια συνταγή του ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ που θα βρούμε στο περιοδικό Menu . Το μπελά τους τον έχουν… Όχι γιατί έχουν κάτι δύσκολο για να κάνεις, απλά γιατί η κολοκύθα θέλει πρώτα λίγο να σε παιδέψει για να την απολαύσεις… Ξεκινώντας από το καθάρισμά της που πρέπει να προσέχετε να μην κόψετε κα ...
Διαβάστε περισσότερα