Η Ειρήνη Ζεβελάκη είναι η γνωστή σε όλους μας PAXXI. Την παρακολουθώ χρόνια τώρα, πολύ πριν ετοιμάζω και εγώ το δικό μου site μαγειρικής. Ο τρόπος που μαγειρεύει είναι πολύ κοντά στα δικά μου δεδομένα και νομίζω τη συμπαθώ ιδιαίτερα… Ετοίμασε το πρώτο της βιβλίο «Ώρα για Κέικ» (είμαι ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: βούτυρο αγελάδας μαλακωμένο
Κέικ σοκολάτας γάλακτος με φιστικοβούτυρο και γλάσο
Ένα κέικ με έντονη τη γεύση από το φιστικοβούτυρο. Όχι τόσο στο κέικ γιατί δεν έχει πολύ στη ζύμη αλλά κυρίως από το γλάσο. Αν επιλέξετε να μην φτιάξετε το γλάσο γιατί με το γλάσο δεν είναι εύκολο να το πάρετε στο γραφείο , η γεύση του φιστικοβούτυρο δεν είναι κυρίαρχη γιατί έχει και α ...
Διαβάστε περισσότεραΣιροπιαστό κέικ σοκολάτας με γλάσο και κόκκινα βατόμουρα
Έψαχνα για μία σοκολατόπιτα και έπεσα πάνω σε μια συνταγή της Άννας Ναθαναηλίδου στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι. Την έφτιαξα όπως έγραφε και μάλλον κάτι δεν πήγε καλά. Εδώ σας γράφω τη βελτιωμένη δικιά μου συνταγή και σε ότι αφορά το γλάσο που ήταν λίγο και σε ότι αφορά το σιρόπι , ...
Διαβάστε περισσότεραΜελομακάρονα στο ταψί με γέμιση σαν πίτα
Μια ιδιαίτερη συνταγή για τα μελομακάρονα. Διάβασα ότι υπάρχει μια παραδοσιακή συνταγή που τα θέλει τα μελομακάρονα στο ταψί και είναι από τη Βόρεια Ελλάδα. Εγώ στο περιοδικό «Γλυκά Μυστικά», τεύχος 18, βρήκα αυτή εδώ που σας γράφω που τα θέλει με γέμιση. Τώρα αν θέλετε την παραλείπε ...
Διαβάστε περισσότεραΒασιλόπιτα με κράνμπερις, πορτοκάλι, κανέλα και κάρδαμο
Έψαχνα όλη τη βιβλιογραφία που έχω στο σπίτι για βασιλόπιτες… Βασιλόπιτα ήθελα να είναι η πρώτη συνταγή που θα έφτιαχνα φέτος για τις γιορτές… Θέλω να φύγει γρήγορα το 2020… Όσο όμορφο ήταν το 2019 …τόσο άσχημο ήταν το 2020 για όλους νομίζω…. Είναι αρωματική πολύ και απολαυστική! Είναι ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ μόνο βανίλια
Αρκετές φορές για τις βασικές συνταγές συμβουλεύομαι τα βιβλία της Χρύσας Παραδείση που έχω . Έχω μια έκδοση που είχε κυκλοφορήσει με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ με υπέροχα χαρακτικά της Ήρας Σπαγαδώρου μέσα στα βιβλία. Από εκεί είναι και αυτή η απλή συνταγή μόνο που την τροποποίησα ελάχιστό ...
Διαβάστε περισσότεραΤούρτα σοκολατένια με φρέσκες φράουλες
Yπέροχη και λιγότερο δύσκολη απ’ ότι φαίνεται… Εγώ ξινόγαλο δεν είχα και έβαλα γάλα. Η ganache θα σφίξει σε 2 ώρες όποτε αν τη βάλετε 10 λεπτά στο ψυγείο θα γλιτώσετε λίγο χρόνο, όχι όμως παραπάνω γιατί θα σφίξει και θα σας παιδέψει όπως εμένα…. Είναι υπέροχη δοκιμάστε την αξίζει … θα ...
Διαβάστε περισσότερα