Ομολογώ πως όσο και αν έψαξα στο διαδίκτυο συνταγή σαν και αυτή εδώ δεν μπόρεσα να βρω. Πρόκειται για μια μοναδική συνταγή, όχι μόνο για τη σπανιότητά της, αλλά και για τη γεύση της. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να σας αρέσουν τα γλυκάδια και να έχετε μια καλή σχέση με τον κρεοπώλη σας ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Ελαιόλαδο
Φρουτάλια κάπως αλλιώς
Η φρουτάλια ή αλλιώς φουρτάλια είναι μια παραδοσιακή συνταγή που θα συναντήσουμε στην Τήνο και στην Άνδρο. Όσες φορές επισκεπτόμαστε την Τήνο, αλλά και τη φορά που πήγαμε Άνδρο, πραγματικά την απολαμβάνω. Αγαπώ τα αυγά, και ευτυχώς και ο γιος μου, οπότε είναι μια θρεπτική επιλογή φαγητ ...
Διαβάστε περισσότεραΤραχανότο με σπανάκι και φρέσκα μανιτάρια
Το σπανακόρυζο το κάνω αρκετά συχνά στο σπίτι τόσο όμως συχνά που νομίζω έχει αρχίσει να μας κουράζει λιγάκι… Συνήθως το κάνω χωρίς ντομάτα ή έστω λίγο πελτέ ντομάτας γιατί, όπως έχουμε πει ο γιος μου δεν αγαπά τα κοκκινιστά… Πρόσφατα αγόρασα ξινό τραχανά βουβαλίσιο και έψαχνα μια ευκα ...
Διαβάστε περισσότεραΤηνιακά μπουρεκάκια τυριού
Hταν νομίζω το 2006 όταν είδα για πρώτη φορά την κα Νικολέττα να μαγειρεύει στην εκπομπή «Μπουκιά και Συχώριο» , του κου Ηλία Μαμαλάκη στο MEGA. Θυμάμαι ακόμα την αγάπη , τη φροντίδα και τη ζεστασιά αυτής της σπουδαίας μαγείρισσας που σου μετέφερε μέσα από την ψυχρή οθόνη της τηλεόραση ...
Διαβάστε περισσότεραΠελτές στο φούρνο της Κωνσταντίνας
Ήταν η μέρα του αγιασμού των σχολείων όταν η Κωνσταντίνα με κάλεσε να πάω στο σπίτι της για να ετοιμάσει τον πελτέ ντομάτας στο φούρνο. Η Κωνσταντίνα, μαζί με τον γιο της και τον άντρα της, με υποδέχτηκαν στο σπίτι τους, στο Συκούριο της Λάρισας. Ένα σπίτι υπέροχο και γεμάτο ιστορία πο ...
Διαβάστε περισσότεραΠατατοσαλάτα με μανιτάρια και φρέσκα μυρωδικά
Από αυτά που ξέρω, από εδώ και από εκεί και ότι έχω διαβάσει, νομίζω ότι οι πατάτες έχουν μεγάλη διατροφική αξία στη φλούδα τους. Αν προσθέσεις ότι μερικές φορές βαριέμαι και να τις καθαρίζω, σκέφτηκα μια γρήγορη συνταγή για το μεσημέρι της Τρίτης, λίγο πριν έρθει ο γιος μου από το σχο ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με ταραμά και φρέσκο κρεμμύδι
Διαλέξτε έναν καλής ποιότητας λευκό ταραμά για αυτό το ιδιαίτερο κέικ ! Εγώ έβαλα και λίγο παραπάνω ταραμά μέσα στο γάλα που γράφει η συνταγή… Έψησα περίπου 45 λεπτά και πρόσθεσα και κόκκινο πιπέρι που νομίζω πάει με τον ταραμά. Τυράκι είχα μια γραβιέρα από την Ελασσόνα, αυτή χρησιμοπο ...
Διαβάστε περισσότεραΡύζι με λαχανικά στο φούρνο
Με τη μαμά μου μένουμε πολύ κοντά οπότε βλεπόμαστε σχεδόν καθημερινά. Το πιο συνηθισμένο αλλά και αγαπημένο θέμα συζήτησής μας είναι η μαγειρική. Το καθημερινό μας φαγητό που απασχολεί και τις δυο μας αλλά νομίζω και αρκετές νοικοκυρές. Ένα πρωί λοιπόν, κατεβαίνοντας τη συνάντησα να μα ...
Διαβάστε περισσότεραΡυζάκι με κληματόφυλλα και πράσα
Πρόσφατα, μετά από μια ιδέα του γιού μου, είχα «αποδομήσει» τους λαχανοντολμάδες τους οποίους και λατρεύουμε όλοι στο σπίτι, αλλά είναι τέτοιος μπελάς για να ετοιμάσεις αυτό το τόσο νόστιμο φαγάκι που πάντα μόλις μου το ζητάγαμε έψαχνα και έβρισκα ένα σωρό αστείες δικαιολογίες για να α ...
Διαβάστε περισσότεραΡαβιόλια σε σάλτσα στιφάδο γεμιστά με κουνέλι, από την Τήνο
Επισκεφτήκαμε το εστιατόριο «Ήταν ένα μικρό καράβι» στην Τήνο και μαγευτήκαμε δοκιμάζοντας αυτή τη συνταγή του Αντώνη Ψάλτη, ιδιοκτήτη και σεφ του εστιατορίου. Αφού απολαύσαμε το δείπνο μας και γνωριστήκαμε καλά με τον Αντώνη αλλά και την αδερφή του τη Σταματούλα, που είναι η χαρά του ...
Διαβάστε περισσότερα