Πρωτότυπη συνταγή . Προσωπικά δεν είχα ξανακούσει συνταγή για γιουβαρλάκια με ρεβίθια! Είναι κατάλληλη για νηστεία και για vegan διατροφή. Αν δεν χρησιμοποιήσετε το λίγο λάδι που έχει είναι κατάλληλη και για τη νηστεία της Μ. Εβδομάδας, που δεν τρώμε λάδι. Είναι ένα πρωτότυπο και ιδιαί ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: φύλλα δάφνης
Φακές με πουρέ καρότου πορτοκάλι με τόνο Αλοννήσου
Αρχές Δεκεμβρίου ο Λευτέρης Λαζάρου παρουσίασε στο κανάλι του στο YouTube μια εξαιρετική συνταγή . Είχε χρώμα, φακές που θέλω να μαγειρεύω στο σπίτι… λίγο ψάρι … Μου φάνηκε ιδανική. Από το βίντεο φάνηκε εύκολη και τη δοκίμασα. Θα σας πω ότι είναι υπέροχη συνταγή, θέλει ένα καπνιστό ψάρ ...
Διαβάστε περισσότεραΧταπόδι κρασάτο με πατάτες και λιαστές ντομάτες
Στο υπέροχο αφιέρωμα του περιοδικού Γαστρονόμου για την καλοκαιρινή κουζίνα του Αγίου Όρους όπου θα βρείτε τις συνταγές του Μοναχού Επιφάνιου, βρήκα μια συνταγή για χταπόδι με πατάτες. Προσάρμοσα λίγο τη συνταγή ( αυτό είναι εύκολο να το κάνεις στα φαγητά αλλά δύσκολο στα γλυκά…) στα δ ...
Διαβάστε περισσότεραΦασόλια γίγαντες στο φούρνο με σύκα ξερά
Αυτό το φαγάκι είναι από αυτές τις εμπνεύσεις που λες ας το δοκιμάσω και ελπίζω να έχω ένα καλό αποτέλεσμα… Τελικά έγινε ένα μοναδικό φαγητό που όμοιο του δεν έχετε ξαναδοκιμάσει! Τα σύκα ταιριάζουν απίστευτα με τα φασόλια και είναι ένα ονειρεμένος, τελικά, συνδυασμός! Περιμένω τις εντ ...
Διαβάστε περισσότεραΣπανάκι με κρασάτο χταποδάκι
Θα δείτε στα υλικά χρησιμοποίησα σπανάκι κατεψυγμένο και ένα μικρό χταποδάκι… Η αλήθεια είναι ότι αυτά είχα στην κατάψυξη στο σπίτι και ήθελα να τα μαγειρέψω για να την αδειάσω… Αλλά αυτό που έχω να σας πω είναι ότι έγινε τόσο νόστιμο! Αν θέλετε χρησιμοποιήστε φρέσκο σπανάκι, αλλά θα α ...
Διαβάστε περισσότεραΖυμαρικά κοχύλια γεμιστά με μελιτζάνες και ελαφριά μπεσαμέλ στο φούρνο
Από τα καλύτερα μαγειρέματα για ένα κυριακάτικο τραπέζι. Είναι απολαυστικό ζεστό και η εύκολη μπεσαμέλ μας λύνει τα χέρια. Οι μελιτζάνες έχουν πάντα τη νοστιμιά τους και νομίζω θα το αγαπήσετε και εσείς το φαγάκι για τα μεσημέρια του καλοκαιριού…. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Διαβάστε περισσότεραΡολάκια μελιτζάνας με Τηνιακό τυρί βολάκι, από τον Αλέξανδρο
Ένα πιάτο με μελιτζάνες που αγαπώ θέλησε να μοιραστεί ο Αλέξανδρος Άνδροβικ με την Miss tasty. Το τυράκι είναι ντόπιο τυρί από την Τήνο που όπως μου είπε ο Αλέξανδρος παράγεται σχεδόν από τις περισσότερες παλιές μαγείρισσες του νησιού. Με τις ντοματούλες του καλοκαιριού σίγουρα θα έχει ...
Διαβάστε περισσότεραΜοσχαράκι κοκκινιστό με κυδώνια και δαμάσκηνα, του Μανώλη
Μια υπέροχη και σας υπόσχομαι πολύ νόστιμη πρόταση του σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Να με θυμάσαι» Μανώλη Πανταζή στη Λάρισα. Είναι ένα φαγάκι που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλα τα οικογενειακά τραπεζώματα. Δείτε τη συνταγή του σεφ που είχε την καλή διάθεση να μοιραστεί με τ ...
Διαβάστε περισσότεραΜοσχαράκι Τήνου, μεθυσμένο σε κρεμμύδια με λαχανικά του χειμώνα
Φεύγοντας από την Τήνο, στο τελευταίο μου ταξίδι, πέρασα από το Πρατήριο παραδοσιακών προϊόντων του Μάρκου Κροντηρά στη χώρα της Τήνου για τις απαραίτητες προμήθειες… Εκτός από τα κλασικά τυριά και αλλαντικά του νησιού που θα βρούμε στο πρατήριο του Μάρκου, μπορούμε να πάρουμε και ντόπ ...
Διαβάστε περισσότεραΡαβιόλια σε σάλτσα στιφάδο γεμιστά με κουνέλι, από την Τήνο
Επισκεφτήκαμε το εστιατόριο «Ήταν ένα μικρό καράβι» στην Τήνο και μαγευτήκαμε δοκιμάζοντας αυτή τη συνταγή του Αντώνη Ψάλτη, ιδιοκτήτη και σεφ του εστιατορίου. Αφού απολαύσαμε το δείπνο μας και γνωριστήκαμε καλά με τον Αντώνη αλλά και την αδερφή του τη Σταματούλα, που είναι η χαρά του ...
Διαβάστε περισσότερα