Εκτός του ότι λατρεύω το μανούρι είχα ακόμα στο ψυγείο μια μεγάλη συσκευασία που μου είχε δώσει ο Γιώργος Χώτος. Σκέφτηκα ότι μια τυρόπιτα είναι μια καλή ιδέα να το αξιοποιήσω αλλά θέλησα να ξεφύγω λίγο από τα συνηθισμένα… Το αποτέλεσμα προσωπικά με εντυπωσίασε ελπίζω να συμβεί το ίδιο ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: πακέτο φύλλο κρούστας
Πατσαβουρόπιτα σαν σοκολατόπιτα
Μετά από τόσες πατσαβουρόπιτες που διαβάζουμε όλοι, σκέφτηκα μια πατσαβουρόπιτα που θα αγκαλιάζει δύο αγαπημένα γλυκά… Τη σοκολατόπιτα και την ευκολία της πατσαβουρόπιτας μαζί. Τελικά έγινε νόστιμο και είναι φυσικά πανεύκολο. Έβαλα και ένα ολόκληρο μανταρίνι μέσα, αλλά σκέφτομαι πως αν ...
Διαβάστε περισσότεραΜηλόπιτα με φύλλο κρούστας , σε φόρμα
Τη μηλόπιτα την ετοίμασα σε μια στιγμή απελπισίας…. όταν το ψυγείο είχε γεμίσει με μήλα …πολλά μήλα! Είχα και φύλλο κρούστας και σκέφτηκα να κάνω μια ιδέα που είχα δει σε μπακλαβά σε μηλόπιτα. Έγινε τέλεια και νομίζω τα σχόλια βοηθάνε. Τη συνταγή την έστειλα και στο περιοδικό Ζάχαρη &a ...
Διαβάστε περισσότεραΓαλακτομπούρεκο γιαουρτιού
Εγώ στα φύλλα έβαλα λιωμένο φρέσκο βούτυρο και όχι ελαιόλαδο που γράφει η συνταγή. Έβαλα μπόλικο ξύσμα λεμόνι αλλά πρόσθεσα και λάιμ που είχα. Επίσης έψησα το γλυκό για περίπου 1 ώρα στο δικό μου φούρνο. Σιρόπιασα το ζεστό γαλακτομπούρεκο με κρύο σιρόπι. Έγινε διαφορετικό από άλλα που ...
Διαβάστε περισσότεραΤυρόπιτα σουφλέ με φρέσκο δυόσμο
Τις τυρόπιτες τις αγαπάμε πολύ στο σπίτι μας… Τις αγαπούσαμε και στο σπίτι της μαμάς μου, όταν ήμουν μικρή, άσχετα αν έτρωγα πάντα δύο μπουκιές… Τώρα σκέφτηκα να φτιάξω μία αφράτη τυροπιτούλα που θα αρέσει και στο γιο μου και θα μπορέσει να πάρει και στο σχολείο του για το διάλλειμα . ...
Διαβάστε περισσότεραΤυρόπιτα απλή
H κα. Μαρία Σταματοπούλου παρουσίασε στο site του Άκη Πετρετζίκη μια υπέροχη και πανεύκολη τυρόπιτα. Εγώ έβαλα φέτα, τυρί ημίσκληρο και γραβιέρα στις ίδιες ποσότητες.
Διαβάστε περισσότεραΠατσαβουρόπιτα κέικ με μελιτζάνες
Το μυστικό σε αυτή την συνταγή, αλλά νομίζω και σε όλων των ειδών τις πατσαβουρόπιτες, είναι να ξεραθούν πολύ καλά τα φύλλα κρούστας πριν την ετοιμάσουμε. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει αφράτη και δεν θα λασπώσει στο εσωτερικό της. Η συγκεκριμένη συνταγή προέκυψε γιατί μου αρέσει πολύ η μ ...
Διαβάστε περισσότερα