Επιτέλους έφτασε ο καιρός για να φτιάξω το πρώτο παγωτό… Δεν ξέρω, αλλά έχω την αίσθηση ότι αυτός ο χειμώνας ήταν ατελείωτος… Το χειμώνα δεν τον αγαπώ καθόλου, παρόλο που κάποιες φορές ο καύσωνας της Λάρισας με κουράζει, το καλοκαίρι δεν το αλλάζω με τίποτα… Έτσι και ο γιος μου , περίμ ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Φρέσκο γάλα
Παγωτό σοκολατένιο με κακάο και γκοφρέτες
Το μυαλό πάντα πάει σε μια περίεργη και κάπως ιδιαίτερη γεύση όταν θέλω να δοκιμάσω ένα νέο παγωτό … Αλλά ο γιος μου, όπως όλα τα παιδιά, ζήτησε «ένα παγωτό σοκολάτα, κάνε βρε μαμά.. όλο περίεργα κάνεις.. κάνε και κάτι με σοκολάτα!» … Τι να πεις του παιδιού, δίκιο είχε …Κοίταξα τα ντου ...
Διαβάστε περισσότεραΓαλακτομπούρεκο από τον Βασίλη
Tο Χρήστο Βέργαδο τον γνώρισα στην παρουσίαση του βιβλίου του στο κατάστημα Public της Λάρισας, ένα πρωινό Σαββάτου. Μιλήσαμε για όσα μας επέτρεψε ο χρόνος, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, μεταξύ άλλων μου είπε ότι έχει στο βιβλίο μια συνταγή του πατέρα του, που είχα παλιά ζαχ ...
Διαβάστε περισσότεραΤυρόπιτα σουφλέ με φρέσκο δυόσμο
Τις τυρόπιτες τις αγαπάμε πολύ στο σπίτι μας… Τις αγαπούσαμε και στο σπίτι της μαμάς μου, όταν ήμουν μικρή, άσχετα αν έτρωγα πάντα δύο μπουκιές… Τώρα σκέφτηκα να φτιάξω μία αφράτη τυροπιτούλα που θα αρέσει και στο γιο μου και θα μπορέσει να πάρει και στο σχολείο του για το διάλλειμα . ...
Διαβάστε περισσότεραΤυρόπιτα απλή
H κα. Μαρία Σταματοπούλου παρουσίασε στο site του Άκη Πετρετζίκη μια υπέροχη και πανεύκολη τυρόπιτα. Εγώ έβαλα φέτα, τυρί ημίσκληρο και γραβιέρα στις ίδιες ποσότητες.
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με τυριά και αγκινάρες
Στο πρώτο τεύχος από το περιοδικό Γλυκές Αλχημείες ο Στέλιος Παρλιάρος παρουσιάζει βασικές ζύμες και τάρτες αλμυρές. Προσωπικά λατρεύω τις τάρτες, αλμυρές και γλυκές… Απλά τάρτες να είναι. Συνήθως μα πω την αλήθεια δεν πετυχαίνω εύκολα τη ζύμη με παιδεύει και συνήθως γίνεται και σκληρή ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με τραχανά, γραβιέρα και χόρτα
Εγώ να σας πω την έψησα σε λίγο πιο υψηλή θερμοκρασία, στους 180 βαθμούς. Έβαλα τσουκνίδες και σπανάκι. Εμένα μου θύμισε πολύ στη γεύση την μπατσαριά ίσως εξαιτίας του καλαμποκάλευρου που έχει η ζύμη. Την ζύμη την έκανα στο μίξερ με το εξάρτημα το Κ. Είναι εύκολη, νόστιμη και εξαιρετικ ...
Διαβάστε περισσότερα