Τα μακαρόν τα λατρεύω! Μπορώ να τρώω όλη μέρα! Ωστόσο δεν κατάφερα ποτέ να τα φτιάξω σωστά… Σήμερα όμως έβαλα τα δυνατά μου.. Η συνταγή που ακολούθησα ( σαν υλικά ) είναι του Στέλιου Παρλιάρου. Είχα και τη συνταγή του Μιχάλη Νούρλογλου, που βρήκα στο περιοδικό Γλυκά Μυστικά , όπου βρή ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Για τη γέμιση
Γλυκό φούρνου με αχλάδια και κραμπλ
Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ , και την παρακολούθησα στην εκπομπή «Κάντο όπως ο Άκης» ένα απόγευμα όσο ήταν στον αέρα ακόμα το MEGA . Ένα απλούστατο γλυκάκι που συνδυάζει υπέροχα τη ντελικάτη γεύση του αχλαδιού με την πλούσια του βουτύρου! Εγώ έβαλα λίγα αχλάδια περι ...
Διαβάστε περισσότεραΜηλόπιτα πανεύκολη με ζύμη τραγανή
Εγώ έβαλα όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ και χρησιμοποίησα το εξάρτημα Κ. Τα χτύπησα λίγο και μόλις σχηματίστηκε η ζύμη , χωρίς να την κουράσω καθόλου, ίσα που να ενωθούν, την έβαλα στο ψυγείο, μέχρι να τρίψω τα μήλα. Χρησιμοποιήστε το μέγεθος ταψιού που λέει η Ιωάννα Σταμούλου, γιατ ...
Διαβάστε περισσότεραΜηλόπιτα νηστήσιμη
Μια εντυπωσιακή και πανεύκολη μηλόπιτα! Η ζύμη, αν διαθέτετε το εξάρτημα φτερό ( Κ ) του μίξερ, θα γίνει μόνη της… Τη βάζετε στο ψυγείο και ετοιμάζετε τη γέμιση. Η ζύμη στη βάση της ή δε μου ψήθηκε καλά ή είχαν αρκετά υγρά τα μήλα, οπότε την επόμενη φορά θα τη δοκιμάσω είτε περνώντας ...
Διαβάστε περισσότεραΜηλόπιτα με ζύμη γιαουρτιού
Η συνταγή που δοκίμασα είναι του Άκη Πετρετζίκη και όσοι έχετε το περιοδικό Γλυκά Μυστικά θα δείτε ότι η συνταγή είναι κανονικά για μηλοπιτάκια. Εγώ ξεκίνησα να φτιάξω τα μηλοπιτάκια αλλά στην προσπάθεια μου να κλείνω τη γέμιση μέσα στη ζύμη ή ζύμη άνοιγε και με ταλαιπωρούσε αυτό. Άλλ ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με τυριά και αγκινάρες
Στο πρώτο τεύχος από το περιοδικό Γλυκές Αλχημείες ο Στέλιος Παρλιάρος παρουσιάζει βασικές ζύμες και τάρτες αλμυρές. Προσωπικά λατρεύω τις τάρτες, αλμυρές και γλυκές… Απλά τάρτες να είναι. Συνήθως μα πω την αλήθεια δεν πετυχαίνω εύκολα τη ζύμη με παιδεύει και συνήθως γίνεται και σκληρή ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με τραχανά, γραβιέρα και χόρτα
Εγώ να σας πω την έψησα σε λίγο πιο υψηλή θερμοκρασία, στους 180 βαθμούς. Έβαλα τσουκνίδες και σπανάκι. Εμένα μου θύμισε πολύ στη γεύση την μπατσαριά ίσως εξαιτίας του καλαμποκάλευρου που έχει η ζύμη. Την ζύμη την έκανα στο μίξερ με το εξάρτημα το Κ. Είναι εύκολη, νόστιμη και εξαιρετικ ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με μυρώνια και τσουκνίδες
Ετοιμαστείτε για μια γερή δόση τσουκνίδας! Η ζύμη είναι πανεύκολη, θα την κάνει το μίξερ για εσάς. Εγώ την ετοίμασα την μία ημέρα και μετά σε ένα μπολ την έβαλα στο ψυγείο και την έφτιαξα την επόμενη. Σε ότι αφορά τα «ματσάκια» τσουκνίδας και από τα μυρώνια, εγώ έβαλα 2 από τσουκνίδα κ ...
Διαβάστε περισσότεραΚολοκυθόπιτα με κοπανιστή και δυόσμο
Πολύ ιδιαίτερη γεύση κυρίως εξαιτίας της κοπανιστής. Εγώ είχα κοπανιστή από την Τήνο, έβαλα λιγότερο από 100 γραμμάρια που γράφει η συνταγή, γιατί η κοπανιστή έχει ιδιαίτερη και δυνατή γεύση και φοβήθηκα ότι θα σκεπάσει όλες τις υπόλοιπες γεύσεις της πίτας, βέβαια αν θέλετε βάζετε 100 ...
Διαβάστε περισσότεραΤηνιακά μπουρεκάκια τυριού
Hταν νομίζω το 2006 όταν είδα για πρώτη φορά την κα Νικολέττα να μαγειρεύει στην εκπομπή «Μπουκιά και Συχώριο» , του κου Ηλία Μαμαλάκη στο MEGA. Θυμάμαι ακόμα την αγάπη , τη φροντίδα και τη ζεστασιά αυτής της σπουδαίας μαγείρισσας που σου μετέφερε μέσα από την ψυχρή οθόνη της τηλεόραση ...
Διαβάστε περισσότερα