Μακαρόν με γέμιση σοκολατένια

Macaron-me-gemisi-sokolatenia-1
Pin it

Τα μακαρόν τα λατρεύω! Μπορώ να τρώω όλη μέρα! Ωστόσο δεν κατάφερα ποτέ να τα φτιάξω σωστά… Σήμερα όμως έβαλα τα δυνατά μου.. Η συνταγή που ακολούθησα ( σαν υλικά ) είναι του Στέλιου Παρλιάρου.  Είχα και τη συνταγή του Μιχάλη Νούρλογλου, που βρήκα στο περιοδικό Γλυκά Μυστικά , όπου βρή ...

Διαβάστε περισσότερα

Γλυκό φούρνου με αχλάδια και κραμπλ

Gluko-fournou-me-axladia-kai-crumble-1
Pin it

Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ , και την παρακολούθησα στην εκπομπή «Κάντο όπως ο Άκης» ένα απόγευμα όσο ήταν στον αέρα ακόμα το MEGA . Ένα απλούστατο γλυκάκι που συνδυάζει υπέροχα τη ντελικάτη γεύση του αχλαδιού με την πλούσια του βουτύρου! Εγώ έβαλα λίγα αχλάδια περι ...

Διαβάστε περισσότερα

Μηλόπιτα πανεύκολη με ζύμη τραγανή

Milopita-paneukoli-me-zimi-tragani-1
Pin it

Εγώ έβαλα όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ και χρησιμοποίησα το εξάρτημα Κ. Τα χτύπησα λίγο και μόλις σχηματίστηκε η ζύμη , χωρίς να την κουράσω καθόλου, ίσα που να ενωθούν, την έβαλα στο ψυγείο, μέχρι να τρίψω τα μήλα. Χρησιμοποιήστε το μέγεθος ταψιού που λέει η Ιωάννα Σταμούλου, γιατ ...

Διαβάστε περισσότερα

Μηλόπιτα νηστήσιμη

Milopita-nistisimi-1
Pin it

Μια εντυπωσιακή και πανεύκολη μηλόπιτα! Η ζύμη, αν διαθέτετε το εξάρτημα φτερό ( Κ )  του μίξερ, θα γίνει μόνη της… Τη βάζετε στο ψυγείο και ετοιμάζετε τη γέμιση. Η ζύμη στη βάση της ή δε μου ψήθηκε καλά ή είχαν αρκετά υγρά τα μήλα, οπότε την επόμενη φορά θα τη δοκιμάσω είτε περνώντας ...

Διαβάστε περισσότερα

Μηλόπιτα με ζύμη γιαουρτιού

Milopita-me-zimi-giaourtiou-1
Pin it

Η συνταγή που δοκίμασα είναι του Άκη Πετρετζίκη και όσοι έχετε το περιοδικό Γλυκά Μυστικά θα δείτε ότι η συνταγή είναι κανονικά για μηλοπιτάκια. Εγώ ξεκίνησα να φτιάξω τα μηλοπιτάκια αλλά στην προσπάθεια μου να κλείνω τη γέμιση μέσα στη ζύμη ή ζύμη άνοιγε και με ταλαιπωρούσε αυτό.  Άλλ ...

Διαβάστε περισσότερα

Τάρτα με τυριά και αγκινάρες

tarta-me-tiria-kai-agkinares-1
Pin it

Στο πρώτο τεύχος από το περιοδικό Γλυκές Αλχημείες ο Στέλιος Παρλιάρος παρουσιάζει βασικές ζύμες και τάρτες αλμυρές. Προσωπικά λατρεύω τις τάρτες, αλμυρές και γλυκές… Απλά τάρτες να είναι. Συνήθως μα πω την αλήθεια δεν πετυχαίνω εύκολα τη ζύμη με παιδεύει και συνήθως γίνεται και σκληρή ...

Διαβάστε περισσότερα

Τάρτα με τραχανά, γραβιέρα και χόρτα

Tarta-me-traxana-graviera-kai-xorta-1
Pin it

Εγώ να σας πω την έψησα σε λίγο πιο υψηλή θερμοκρασία, στους 180 βαθμούς. Έβαλα τσουκνίδες και σπανάκι. Εμένα μου θύμισε πολύ στη γεύση την μπατσαριά ίσως εξαιτίας του καλαμποκάλευρου που έχει η ζύμη. Την ζύμη την έκανα στο μίξερ με το εξάρτημα το Κ. Είναι εύκολη, νόστιμη και εξαιρετικ ...

Διαβάστε περισσότερα

Τάρτα με μυρώνια και τσουκνίδες

Tarta-me-mironia-kai-tsouknides-1
Pin it

Ετοιμαστείτε για μια γερή δόση τσουκνίδας! Η ζύμη είναι πανεύκολη, θα την κάνει το μίξερ για εσάς. Εγώ την ετοίμασα την μία ημέρα και μετά σε ένα μπολ την έβαλα στο ψυγείο και την έφτιαξα την επόμενη. Σε ότι αφορά τα «ματσάκια» τσουκνίδας και από τα μυρώνια, εγώ έβαλα 2 από τσουκνίδα κ ...

Διαβάστε περισσότερα

Κολοκυθόπιτα με κοπανιστή και δυόσμο

Kolokithopita-me-kopanisti-kai-diosmo-1
Pin it

Πολύ ιδιαίτερη γεύση κυρίως εξαιτίας της κοπανιστής. Εγώ είχα κοπανιστή από την Τήνο,  έβαλα λιγότερο από 100 γραμμάρια που γράφει η συνταγή, γιατί η κοπανιστή έχει ιδιαίτερη και δυνατή γεύση και φοβήθηκα ότι θα σκεπάσει όλες τις υπόλοιπες γεύσεις της πίτας, βέβαια αν θέλετε βάζετε 100 ...

Διαβάστε περισσότερα

Τηνιακά μπουρεκάκια τυριού

Tiniaka-mpourekakia-tiriou-1
Pin it

Hταν νομίζω το 2006 όταν είδα για πρώτη φορά την κα Νικολέττα να μαγειρεύει στην εκπομπή «Μπουκιά και Συχώριο» , του κου Ηλία Μαμαλάκη στο MEGA. Θυμάμαι ακόμα την αγάπη , τη φροντίδα και τη ζεστασιά αυτής της σπουδαίας μαγείρισσας που σου μετέφερε μέσα από την ψυχρή οθόνη της τηλεόραση ...

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: