ΣΥΝΤΑΓΗ : ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ Τη συνταγή θα τη βρούμε: Περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, Τεύχος 34, σελίδα 70. Ποιος δεν ξέρει τα buns; Γλυκά ψωμάκια που μοιάζουν με μπριός και είναι γεμισμένα με κρέμα, καραμέλα, φρούτα, κανέλα και σταφίδες, ενώ συχνά έχουν και διακριτική επικάλυψη. Πρόκειτα ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Για την ζύμη
Σκαλτσούνια νηστίσιμα
Ένα απολαυστικό γλυκάκι που συνοδεύει τέλεια το απογευματινό μας τσάι .Θα το χαρούμε ιδιαίτερα αν διανύουμε την περίοδο της νηστείας. Η δόση της συνταγής είναι μικρή, γι’ αυτό μην κάνετε και εσείς το λάθος που έκανα εγώ και φτιάξετε μία δόση, υπολογίστε τουλάχιστον διπλή , αν όχι περισ ...
Διαβάστε περισσότεραΠίτσα με πορτοκάλια
Μια πρωτότυπη ας πούμε πίτσα που θα κλέψει τις εντυπώσεις . Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στο Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 25. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Διαβάστε περισσότεραΜηλόπιτα πανεύκολη με ζύμη τραγανή
Εγώ έβαλα όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ και χρησιμοποίησα το εξάρτημα Κ. Τα χτύπησα λίγο και μόλις σχηματίστηκε η ζύμη , χωρίς να την κουράσω καθόλου, ίσα που να ενωθούν, την έβαλα στο ψυγείο, μέχρι να τρίψω τα μήλα. Χρησιμοποιήστε το μέγεθος ταψιού που λέει η Ιωάννα Σταμούλου, γιατ ...
Διαβάστε περισσότεραΜηλόπιτα νηστήσιμη
Μια εντυπωσιακή και πανεύκολη μηλόπιτα! Η ζύμη, αν διαθέτετε το εξάρτημα φτερό ( Κ ) του μίξερ, θα γίνει μόνη της… Τη βάζετε στο ψυγείο και ετοιμάζετε τη γέμιση. Η ζύμη στη βάση της ή δε μου ψήθηκε καλά ή είχαν αρκετά υγρά τα μήλα, οπότε την επόμενη φορά θα τη δοκιμάσω είτε περνώντας ...
Διαβάστε περισσότεραΜηλόπιτα με ζύμη γιαουρτιού
Η συνταγή που δοκίμασα είναι του Άκη Πετρετζίκη και όσοι έχετε το περιοδικό Γλυκά Μυστικά θα δείτε ότι η συνταγή είναι κανονικά για μηλοπιτάκια. Εγώ ξεκίνησα να φτιάξω τα μηλοπιτάκια αλλά στην προσπάθεια μου να κλείνω τη γέμιση μέσα στη ζύμη ή ζύμη άνοιγε και με ταλαιπωρούσε αυτό. Άλλ ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με τυριά και αγκινάρες
Στο πρώτο τεύχος από το περιοδικό Γλυκές Αλχημείες ο Στέλιος Παρλιάρος παρουσιάζει βασικές ζύμες και τάρτες αλμυρές. Προσωπικά λατρεύω τις τάρτες, αλμυρές και γλυκές… Απλά τάρτες να είναι. Συνήθως μα πω την αλήθεια δεν πετυχαίνω εύκολα τη ζύμη με παιδεύει και συνήθως γίνεται και σκληρή ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με μυρώνια και τσουκνίδες
Ετοιμαστείτε για μια γερή δόση τσουκνίδας! Η ζύμη είναι πανεύκολη, θα την κάνει το μίξερ για εσάς. Εγώ την ετοίμασα την μία ημέρα και μετά σε ένα μπολ την έβαλα στο ψυγείο και την έφτιαξα την επόμενη. Σε ότι αφορά τα «ματσάκια» τσουκνίδας και από τα μυρώνια, εγώ έβαλα 2 από τσουκνίδα κ ...
Διαβάστε περισσότεραΡαβιόλια σε σάλτσα στιφάδο γεμιστά με κουνέλι, από την Τήνο
Επισκεφτήκαμε το εστιατόριο «Ήταν ένα μικρό καράβι» στην Τήνο και μαγευτήκαμε δοκιμάζοντας αυτή τη συνταγή του Αντώνη Ψάλτη, ιδιοκτήτη και σεφ του εστιατορίου. Αφού απολαύσαμε το δείπνο μας και γνωριστήκαμε καλά με τον Αντώνη αλλά και την αδερφή του τη Σταματούλα, που είναι η χαρά του ...
Διαβάστε περισσότερα