Μια υπέροχη συνταγή! Αξίζει πραγματικά να τη δοκιμάσετε. Το μοναδικό μυστικό, νομίζω, είναι πως πρέπει να ψιλοκόψετε πολύ καλά τα φύλλα κρούστας και να τα αφήσετε πάρα πολλές ώρες να ξεραθούν ( εγώ τα ετοιμάζω το πρωί και φτιάχνω το γλυκάκι μου το μεσημέρι όταν γυρίσω από τις δουλείες ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Για το σιρόπι
Κέικ με σιρόπι λάιμ
Υπέροχο ζουμερό κεκάκι γεμάτο από το άρωμα του λάιμ. Εγώ έβαλα περισσότερο από το ξύσμα που λέει η συνταγή και νομίζω πως το θέλει. Ζάχαρη χρησιμοποίησα την απλή την κρυσταλλική και την εκτέλεση την έκανα με την κλασική σειρά, δηλαδή, αυγά με ζάχαρη, μετά το βούτυρο και τέλος εναλλάξ ...
Διαβάστε περισσότεραΣαρλότ σοκολατένια με τσουρέκι
Ένα υπέροχο και εντυπωσιακό γλυκό! Σας βοηθάει να ανακυκλώσετε το τσουρέκι που σας περίσσεψε και αν δεν θέλετε για οποιοδήποτε λόγο, να ετοιμάσετε το σιρόπι της συνταγής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σιρόπι από ένα γλυκό κουταλιού που έχετε φυλάξει στο ψυγείο, όπως έκανα εγώ..Η σοκολα ...
Διαβάστε περισσότεραΜελομακάρονα με σιμιγδάλι μελωμένα
Τη συνταγή την έχω φτιάξει πολλές φορές. Κάποιες φορές το σιρόπι το έχω φτιάξει όπως το γράφει ο Βαγγέλης Δρίσκας στη συνταγή του, δηλαδή βράζω και το μέλι. Άλλες φορές, όπως την τελευταία, το μέλι το προσθέτω αφού βράσω τη ζάχαρη με το νερό για 8 λεπτά και συνήθως βάζω και λίγο λιγότε ...
Διαβάστε περισσότεραΜεθυσμένα νηστίσιμα με ινδοκάρυδο
Θυμόμουν πως παλιά με τη μαμά ψωνίζαμε που και που ένα γλυκάκι που όλως περιέργως το έτρωγα ακόμα και εγώ που υπήρξαν ίσως το πιο κακοφάγανο παιδάκι. Όπως καταλαβαίνεται η μητέρα μου μόλις έβρισκε οτιδήποτε που το έτρωγα μου το αγόραζε σε ποσότητα , αρκεί να φάω κάτι… Προσπάθησα να θυμ ...
Διαβάστε περισσότεραΡαϊσκόφι, το ρεβανί της Καστοριάς
Ρεβανί ή ραβανί δεν είχα πάρει ποτέ την απόφαση να φτιάξω, γιατί γενικά τα σιροπιαστά ενώ τα λατρεύω, και μου θυμίζουν έντονα μαμαδίστικο γλυκό, τα φοβάμαι …. Αυτό όμως το γλυκό που το είδα εδώ και καιρό μου έκανε το κλικ … Κάτι το όνομά του, κάτι ότι μου φάνηκε εύκολο , το ετοίμασα τε ...
Διαβάστε περισσότεραΚανταΐφι με αποξηραμένα φρούτα πικάντικο
Πέρασα μια εποχή που έβαζα παντού κόκκινο πιπέρι και έτυχε να είναι γιορτές, διάβασα και μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, στην οποία βασίστηκα και την είχα σαν έμπνευση αλλά την τροποποίησα στα δικά μας γούστα…. Να τυλίξω το κλασικό κανταΐφι να σας πω βαριόμουνα οπότε σκέφτηκα να το ...
Διαβάστε περισσότεραΓαλακτομπούρεκο από τον Βασίλη
Tο Χρήστο Βέργαδο τον γνώρισα στην παρουσίαση του βιβλίου του στο κατάστημα Public της Λάρισας, ένα πρωινό Σαββάτου. Μιλήσαμε για όσα μας επέτρεψε ο χρόνος, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, μεταξύ άλλων μου είπε ότι έχει στο βιβλίο μια συνταγή του πατέρα του, που είχα παλιά ζαχ ...
Διαβάστε περισσότερα