Eνα πραγματικά υπέροχο δροσερό γλυκάκι! Μας δροσίζει και μας γεμίζει φράουλες… Απλή συνταγούλα, εντυπωσιακή ( με το απαραίτητο food styling που θα κάνετε) , αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Φτιάξτε το με τις πρώτες φράουλες ή με αυτές που έχετε προνοήσει να βάλετε στην κατάψυξη και θα τ ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά
Τούρτα σοκολατένιος σκαντζόχοιρος
Φέτος ο γιος μου κλείνει τα 11 του χρόνια! Πότε πέρασαν κιόλας ούτε και εγώ δεν ξέρω… Ψάχναμε μαζί τι τούρτα θέλει να του ετοιμάσω και καταλήξαμε στην υπέροχη ιδέα της Άννας Ναθαναηλίδου για την τούρτα σκαντζόχοιρου! Στην αρχή τρόμαξα φαντάστηκα πως θα είναι δύσκολη και ενώ διάβαζα τη ...
Διαβάστε περισσότεραΤούρτα σοκολατένια με φρέσκες φράουλες
Yπέροχη και λιγότερο δύσκολη απ’ ότι φαίνεται… Εγώ ξινόγαλο δεν είχα και έβαλα γάλα. Η ganache θα σφίξει σε 2 ώρες όποτε αν τη βάλετε 10 λεπτά στο ψυγείο θα γλιτώσετε λίγο χρόνο, όχι όμως παραπάνω γιατί θα σφίξει και θα σας παιδέψει όπως εμένα…. Είναι υπέροχη δοκιμάστε την αξίζει … θα ...
Διαβάστε περισσότεραΠαγωτό σοκολατένιο με κακάο και γκοφρέτες
Το μυαλό πάντα πάει σε μια περίεργη και κάπως ιδιαίτερη γεύση όταν θέλω να δοκιμάσω ένα νέο παγωτό … Αλλά ο γιος μου, όπως όλα τα παιδιά, ζήτησε «ένα παγωτό σοκολάτα, κάνε βρε μαμά.. όλο περίεργα κάνεις.. κάνε και κάτι με σοκολάτα!» … Τι να πεις του παιδιού, δίκιο είχε …Κοίταξα τα ντου ...
Διαβάστε περισσότεραΠαγωτό με κόκκινη κολοκύθα
Η κολοκύθα είχε καθίσει ήσυχα ήσυχα στη γωνιά της στη σκάλα και περίμενε… Βαρέθηκα κάποια στιγμή να τη μετακινώ για να σκουπίζω όποτε μιας και έφτασε καλοκαίρι (χειμώνας ήταν νομίζω όταν την είχα πάρει…) σκέφτηκα να την κάνω παγωτό!!! Είπα όμως πρώτα να την γλυκάνω λιγάκι… γι΄αυτό πρώτ ...
Διαβάστε περισσότεραΜπαμπαδάκια απλά
Στο σπίτι μας εκτός από την πρώτη μας αγάπη και παντοτινή… τη σοκολάτα, αγαπάμε και όλα τα σιροπιαστά. Τα αγαπώ πολύ εγώ και ο άντρας μου και έχουμε καταφέρει να τα αγαπήσει και ο γιος μας. Από την άλλη έχω σημειώσει αρκετές αποτυχίες όταν φτιάχνω σιροπιαστά και ετοίμασα αυτή τη συνταγ ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με τυριά και αγκινάρες
Στο πρώτο τεύχος από το περιοδικό Γλυκές Αλχημείες ο Στέλιος Παρλιάρος παρουσιάζει βασικές ζύμες και τάρτες αλμυρές. Προσωπικά λατρεύω τις τάρτες, αλμυρές και γλυκές… Απλά τάρτες να είναι. Συνήθως μα πω την αλήθεια δεν πετυχαίνω εύκολα τη ζύμη με παιδεύει και συνήθως γίνεται και σκληρή ...
Διαβάστε περισσότεραΜάφινς πρωινού με μακαρόνια
Πόσες φορές σας έχουν περισσέψει μακαρόνια μαγειρεμένα που δεν ξέρετε τι να τα κάνετε? Εμένα αρκετές φορές και συνήθως κοφτό μακαρονάκι γιατί ο γιος μου δεν αγαπά τα κλασικά σπαγγέτι οπότε αρκετές φορές επιλέγω μικρά ζυμαρικά για να του αρέσουν και είναι φυσικό κάποιες φορές περισσεύου ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με ντοματίνια και πέστο βασιλικού
Υπέροχη και ξεχωριστή γεύση! Ένας εκρηκτικός συνδυασμός γεύσεων μέσα σε ένα κέικ. Το πέστο και η παρμεζάνα δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αν δεν έχετε κουκουνάρι , όπως δεν είχα και εγώ, μην ανησυχείτε χρησιμοποιήστε αμύγδαλο λευκό 30 γραμμάρια φυσικά , όπως λέει η συνταγή. Ή αν έχε ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με λιαστές ντομάτες και πάστα ελιάς
Απρόσμενη γεύση για ένα κέικ. Το ιδανικό συνοδευτικό για ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, αλλά και ένα ξεχωριστό δεκατιανό στη δουλειά μας. Αν κανονίσετε ένα πικ νικ το πρωινό της Κυριακής ετοιμάστε το ! Η συνταγή που δοκίμασα εδώ είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στις Αλμυρές Ιστορί ...
Διαβάστε περισσότερα