Τα ρεβίθια είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό φαγάκι που ξέρω ότι το αγαπάμε πολύ οι περισσότεροι. Πάντα όμως στη ζωή μας αρέσει λίγο το διαφορετικό και έτσι σκέφτηκα μια κόκκινη έκδοση από τη σούπα ρεβίθια. Χρησιμοποίησα τα ντοματίνια γιατί οι ντομάτες το χειμώνα είναι άνοστες και εγώ χρ ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
Φακές πικάντικες με σάλτσα μπάρμπεκιου και λουκάνικα
Η φακές είναι από τα εύκολα όσπρια γιατί δεν απαιτούν το φούσκωμα που θέλουν τα άλλα όσπρια. Όποτε όλοι τις φτιάχνουμε συχνά και συνήθως τις έχουμε βαρεθεί κιόλας. Σκέφτηκα μια εκδοχή κάπως καπνιστή και με λουκάνικά… Για δοκιμάστε την και πείτε μου τις εντυπώσεις σας…..
Διαβάστε περισσότεραΜοσχάρι στην κατσαρόλα με δαμάσκηνα Σκοπέλου και μαύρη μπύρα
Με το δεύτερο εγκλεισμό που βιώνουμε η ανάγκη μας για οικογενειακά τραπεζώματα γίνεται μεγαλύτερη. Το μοσχαράκι είναι θρεπτικό για τα παιδιά και ο πουρές είναι ο αγαπημένος του γιου μου. Αν δεν βρείτε δαμάσκηνα Σκοπέλου χρησιμοποιήστε αυτά που θα βρείτε στην αγορά σας. Αντί για ...
Διαβάστε περισσότεραΜοσχάρι ραγού με εσπεριδοειδή και ζυμαρικά λεμονιού
Σκέφτηκα να ετοιμάσω μοσχάρι γιουβέτσι αλλά μόλις το συζήτησα με το γιο μου διαφωνήσαμε και για να τελειώσει γρήγορα η συζήτηση θυμήθηκα ένα ωραίο φαγάκι που είχαμε φάει στο σπίτι της φίλης μου Ελένης, πριν από πολύ καιρό. Εγώ, το ετοίμασα με ζυμαρικά λεμονιού, που εμείς τα λατρεύουμε ...
Διαβάστε περισσότεραΣπανακόρυζο με δυόσμο και ελιές
Το σπανακόρυζο είναι ένα φαγητό που μπορείς να του δώσεις χίλια δυο πρόσωπα ανάλογα με την έμπνευση της κάθε στιγμής. Έτσι με αφορμή μια συσκευασία χαλούμι που είχα στο ψυγείο σκέφτηκα μια εκδοχή με μπόλικο δυόσμο, ξερό σίγουρα αλλά και φρέσκο μπορείτε να προσθέσετε αν έχετε στη γλάστρ ...
Διαβάστε περισσότεραΦασόλια γίγαντες με χοιρινό και λαχανικά στο πήλινο
Όταν πηγαίνω στον κρεοπώλη μου να ψωνίσω και βρω τη γυναίκα του την Κωνσταντίνα πάντα σχεδόν θα πιάσουμε την κουβέντα για συνταγές. Σε μία από αυτές τις κουβεντούλες μας η Κωνσταντίνα μου είπε ένα συνδυασμό με φασόλια γίγαντες που δεν είχα ξανά ακούσει , με χοιρινό. Την άκουσα προσεχτι ...
Διαβάστε περισσότεραΜοσχαράκι κοκκινιστό με κυδώνια και δαμάσκηνα, του Μανώλη
Μια υπέροχη και σας υπόσχομαι πολύ νόστιμη πρόταση του σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Να με θυμάσαι» Μανώλη Πανταζή στη Λάρισα. Είναι ένα φαγάκι που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλα τα οικογενειακά τραπεζώματα. Δείτε τη συνταγή του σεφ που είχε την καλή διάθεση να μοιραστεί με τ ...
Διαβάστε περισσότεραΨαρονέφρι με κολοκυθάκια και ντοματίνια
Για να πω την αλήθεια αγόρασα τα κολοκυθάκια γιατί ήθελα να μαγειρέψω τους κολοκυθοανθούς, αλλά συνήθως αφού χρησιμοποιήσεις τους ανθούς μετά θα σου μείνουν, σίγουρα, στο ψυγείο, τα κολοκυθάκια… Οπότε περνώντας από το κρεοπωλείο ζήτησαν ένα ψαρονέφρι περίπου 500 γραμμάρια για να ξεμπερ ...
Διαβάστε περισσότεραΚολοκυθάκια γεμιστά με αρνίσιο κιμά και σταφίδες
Αν και ποτέ δεν έχω σημείωμα όταν πηγαίνω για ψώνια παρόλα αυτά χθες το πρωί είχα στο νου μου ότι θέλω με κάποιον τρόπο να μαγειρέψω αρνίσιο κιμά. Πήγα στο σούπερ μάρκετ αναζητώντας για έμπνευση την οποία και βρήκα στη λαϊκή της γειτονιά μου, που πέρασα μετά… Σε ένα πάγκο βλέπω ωραία ...
Διαβάστε περισσότεραΚανελόνια με γέμιση κιμά και μπεσαμέλ γιαουρτιού
Ο γιος μου δεν έτρωγε ποτέ ζυμαρικά μόνο τα τελευταία χρόνια άρχισε να τρώει κάποια χειροποίητα… Τελευταία έφαγε και μακαρόνια με κιμά! Τελικά σήμερα να τον έπεισα να φτιάξω κανελόνια αλλά με μια κάπως διαφορετική μπεσαμέλ γιατί δεν του αρέσει καθόλου οπότε δε φτιάχνω ούτε μουσακά, ούτ ...
Διαβάστε περισσότερα