Πάντα σε περιόδους νηστείας μου ζητάτε στο site νηστίσιμες συνταγές. Σήμερα που έφτιαξα τη σούπα έχει ένα απίστευτο κρύο στη Λάρισα παρόλο που τελειώνει ο Μάρτιος. Τα μαυρομάτικα φασόλια σίγουρα έχουν μια ευκολία γιατί δεν απαιτούν φούσκωμα από πριν. Η σουπίτσα έγινε λεμονάτη και απίστ ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Ξύσμα από 1 λεμόνι βιολογικό
Βασιλόπιτα με πρόβειο γιαούρτι, μαστίχα και φιστίκια Αιγίνης
Χαζεύοντας συνταγές για βασιλόπιτες διάβασα μία συνταγή πάλι ! Τη συνταγή τη διατήρησα σε γενικές γραμμές, αλλά την άλλαξα αρκετά. Έτσι έβαλα πρόβειο γιαούρτι παραδοσιακό, αυτό με την πέτσα, μπολική μαστίχα αλλά και αρκετά φιστίκια Αιγίνης. Πρόσθεσα και φρούτα σε κύβους ζαχαρωμένα (η κ ...
Διαβάστε περισσότεραΨητά κεφτεδάκια λεμονάτα με σπανάκι
Θέλω να μαγειρεύω όσο γίνεται πιο συχνά λαχανικά στο σπίτι. Δυστυχώς όμως τις περισσότερες φορές πρέπει να προσθέσω και λίγο κρέας για να καταναλωθούν . Εδώ τα κεφτεδάκι ψηθήκαν στο φούρνο και έτσι το φαγητό έγινε πολύ εύκολα. Μια απλωτή κατσαρόλα είναι χρήσιμη σε αυτό το φαγητό. Είναι ...
Διαβάστε περισσότεραEton Mess με φράουλες
Με το όλο mess που ζούμε σκέφτηκα να ετοιμάσω ένα εύκολο γλυκό το eton mess! Παραδοσιακά έχει κόκκινα μούρα, αλλά προσωπικά θεωρώ απαγορευτική την τιμή τους για τα περισσότερα ελληνική εισοδήματα. Έτσι προτίμησα τις φράουλες που είναι πιο προσιτές οικονομικά, αλλά και σαν γεύση την έχ ...
Διαβάστε περισσότεραΓλυκιά μπομπότα με σταφίδες και εσπεριδοειδή
Είναι μια παλιά κλασική συνταγή η με υπερβολικά απλά και ταπεινά υλικά που την κάνει και ιδιαίτερα οικονομική και απλή. Βασίστηκα σε μία του Άκη Πετρετζίκη , αλλά γενικά υπάρχει παντού, που διάβασα αλλά την έκανα πιο αρωματική. Αν τη σερβίρεται χλιαρή με παγωτό βανίλια θα απολαύσετε έν ...
Διαβάστε περισσότεραΚρεατόσουπα με σελινόριζα και τραχανά ξινό
Αύτη η σούπα ετοιμάστηκε άνοιξη, όταν ακόμα ήθελε να δηλώσει την παρουσία του. Έγινε υπέροχη πραγματικά. Η μουστάρδα, έστω και ελάχιστη, δίνει γεύση και ο τραχανάς νομίζω κάνει τη διαφορά. Εγώ χρησιμοποιώ τη χύτρα σε χαμηλά θερμοκρασία (στο 4), αν χρησιμοποιήσετε απλή κατσαρόλα θα χρει ...
Διαβάστε περισσότεραΣαρδέλα φιλέτο σοτέ με ροζέ κρασί
Η μόνη δυσκολία που έχει αυτός ο μεζές ή και φαγάκι αν θέλετε είναι να φιλετάρετε τις σαρδέλες. Οπωσδήποτε υπάρχουν και έτοιμα φιλέτα σαρδέλας αλλά νομίζω με λίγη εξάσκηση είναι εύκολο. Είναι πολύ απλό στην Παρασκευή του θέλει το πολύ 10 λεπτά στο τηγάνι και έχετε ένα μεθυστικό μεζέ ! ...
Διαβάστε περισσότεραΚεφτεδάκια με καλαμπόκι και τζίντζερ πικάντικα
Τα δοκίμασε ο γιος μου αυτά τα κεφτεδάκια και ξετρελάθηκε, έχω να σας πω! Το άρωμα του τζίντζερ είναι υπέροχο και δένει απόλυτα με το ξύσμα λεμονιού. Διατηρούνται ζουμερά γιατί έχουν αρκετά λαχανικά μέσα τους. Σας προτείνω να τα δοκιμάσετε και νομίζω θα τα απολαύετε και εσείς όπως εμεί ...
Διαβάστε περισσότεραΡεβίθια σούπα λεμονάτα και πικάντικα
Τα ρεβίθια σούπα δεν ήταν πότε το αγαπημένο μου φαγητό. Ωστόσο έγραψα τη συνταγή της μαμάς μου στο μπλοκάκι μου αλλά επειδή θέλω ο γιος μου να τρώει τα ρεβίθια σκέφτηκα μια πιο ιδιαίτερη συνταγή για να γίνει απολαυστική μια σούπα θρεπτική μεν αλλά όχι με τόσο ενδιαφέρον. Σας λέω ότι γί ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα εύκολη με πράσο και μπαλάκι Τήνου
Περιπέτεια αυτή η τάρτα μεγάλη! Αρχικά νόμιζα πως έχω μπαλάκι Τήνου ενώ δεν είχα…. Σκέφτηκα να την ετοιμάσω με φέτα που έχω πάντα φυσικά στο ψυγείο… Έψαξα όμως καλύτερα και βρήκα το τυράκι από την Τήνο… Ετοίμασα μια ζύμη που δεν μου άρεσε γι αυτό δεν σας τη γράφω, ε ...
Διαβάστε περισσότερα