Πιστεύω πως και εσείς προσπαθείτε να καταναλώσουν τα παιδιά όσο πιο εύκολα γίνεται τα όσπρια… Στο γιο μου αν πείτε πως σήμερα έχουμε κεφτέδες αυτό φτάνει… Η λέξη κεφτές ξεκλειδώνει αμέσως τη διάθεση για φαγητό σε όλους μας, νομίζω. Αν βράσετε τις κόκκινες φακές λιώνουν και είναι σχεδόν ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Λάδι για το τηγάνισμα
Τηγανίτες μπανάνας με σταφίδες
Μια πολύ απλή συνταγή της Sara Lewis που βρήκα στη σειρά βιβλίων «all colour cookbook» και συγκεκριμένα στο βιβλίο «200 Cakes and Bakes». Τηγανίτες νόστιμες και εύκολες χωρίς βούτυρο. Για να μη λερώνετε πολλά σκεύη ανακατέψτε σε ένα μπολ πρώτα το αυγό, τη μπανάνα, ζάχαρη, ανακατεύον ...
Διαβάστε περισσότεραΤζαλέτια από την Κέρκυρα
Μια απογευματινή λιχουδιά που θα ετοιμάσετε όταν τα παιδιά πεινάσουν το απόγευμα. Αποτελεί και ιδανική λύση σε περίοδο νηστείας. Εγώ έβαλα 100γρ σταφίδες και έγιναν μια χαρά. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο νεράκι ή χυμό. Εγώ είχε αιθέριο λεμονιού και έβαλα αυτό και μοσχοβολούσανε λεμο ...
Διαβάστε περισσότεραΤηνιακά μπουρεκάκια τυριού
Hταν νομίζω το 2006 όταν είδα για πρώτη φορά την κα Νικολέττα να μαγειρεύει στην εκπομπή «Μπουκιά και Συχώριο» , του κου Ηλία Μαμαλάκη στο MEGA. Θυμάμαι ακόμα την αγάπη , τη φροντίδα και τη ζεστασιά αυτής της σπουδαίας μαγείρισσας που σου μετέφερε μέσα από την ψυχρή οθόνη της τηλεόραση ...
Διαβάστε περισσότεραΑθερίνα Σαβόρε με σάλτσα πετιμέζι
Επισκέφτηκα τη φίλη μου Νικολέττα Φώσκολου στο σπίτι της στην Τήνο και στην κουζίνα της είδαμε την εκτέλεση αυτού του υπέροχου παραδοσιακού πιάτου. Η Νικολέττα μοιράστηκε μαζί μου μια παραδοσιακή συνταγή που όπως μου είπε έπαιρναν οι ψαράδες ή οι αγρότες μαζί τους όταν έκαναν 2-3 μέρες ...
Διαβάστε περισσότεραΑγκιναροκεφτεδάκια από την Τήνο
Η Τήνος έχει μεγάλη παράδοση στην αγκινάρα. Το νησί ετοιμάζει μια μεγάλη γιορτή για να απολαύσουν όλοι μαζί το αγαπημένο τους λαχανικό. Είναι θρεπτική και νόστιμη, η αγκινάρα. Ομολογώ ότι τέτοιο μεζεδάκι δεν είχα ξαναδοκιμάσει ώσπου επισκεφτήκαμε το εστιατόριο της Ελένης Θεοδώρου στην ...
Διαβάστε περισσότερα