Κουνουπίδι ογκρατέν με κιμά και μανούρι

KOunoupidi-ograten-kima-manouri-2
Pin it

Η σκέψη γι αυτό το φαγητό προέρχεται από μια συνταγή της Νένας Ισμυρνόγλου που διάβασα . Του κιμά τον αγαπά ιδιαίτερα ο γιος μου, βέβαια θα μου πείτε και πιο παιδί δεν τρώει εύκολα τον κιμά, αλλά σκέφτηκα να δοκιμάσω ακόμα ένα ογκρατέν γιατί δεν αγαπά καθόλου τη μπεσαμέλ. Θα δείτε ότι ...

Διαβάστε περισσότερα

Κριθαρότο με παλαμίδα και λιαστές ντομάτες

Kriyharoto-me-palamida-liastes-1
Pin it

Αγαπώ πολύ τον φρέσκο τόνο και όταν δεν βρίσκω πάντα επιλέγω παλαμίδα που νομίζω μ’ αρέσει και λίγο περισσότερο. Το φαγάκι που θα δείτε είναι νόστιμο και θρεπτικό. Θα ετοιμάσετε την παλαμίδα στη λαδόκολλα με λίγα φρέσκα αρωματικά και μπορείτε να την καταναλώσετε και σκέτη για μεζέ σε έ ...

Διαβάστε περισσότερα

Πράσα με κιμά και καρύδια

Prasa-me-kima-kai-karudia-4
Pin it

Διάβαζα μια συνταγή της Νίκης Χρυσανθίδου στο περιοδικό Γαστρονόμος και συγκεκριμένα σε ένα από τα βιβλία κάποιας σειράς με συνταγές για κιμά. Είδα αυτή τη συνταγή και μου φάνηκε εξαιρετική. Βέβαια εγώ την έχω προσαρμόσει αρκετά στη δικιά μου γεύση, αλλά νομίζω πως έγινε ένα από τα καλ ...

Διαβάστε περισσότερα

Ντοματόριζο σπυρωτό από τον Αλέξανδρο

Ntomatorizo-spiroto-apo-ton-Alexandro-1
Pin it

Ένα απλό φαγάκι που όλοι θέλουμε να ετοιμάσουμε, με τα καλά του καλοκαιριού. Εύκολο, νόστιμο και θρεπτικό και με «τσαχπινιές» . Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΩΤΗ και τη διάβασα στο Περιοδικό Γαστρονόμος. Τεύχος 2. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαβάστε περισσότερα

Κέικ με λιαστές ντομάτες και πάστα ελιάς

Keik-me-liastes-ntomates-kai-pasta-elias-1
Pin it

Απρόσμενη γεύση για ένα κέικ. Το ιδανικό συνοδευτικό για ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, αλλά και ένα ξεχωριστό δεκατιανό στη δουλειά μας. Αν κανονίσετε ένα πικ νικ το πρωινό της Κυριακής ετοιμάστε το ! Η συνταγή που δοκίμασα εδώ είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στις Αλμυρές Ιστορί ...

Διαβάστε περισσότερα

Ζυμαρικά με μπρόκολα, λουκάνικα και μανιτάρια

Zimarika-me-mprokola-loukanika-kai-manitaria-1
Pin it

Εγώ χρησιμοποίησα ζυμαρικά βίδες. Έβρασα σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει 1 πακέτο βίδες και έριξα και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέσα στο νερό. Τα έβρασα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που έγραφε η συσκευασία τους. Πριν τα στραγγίσω κράτησα 1 κούπα από το νερό που τα έβρασα σ ...

Διαβάστε περισσότερα

Φιλέτο γαύρου πλακί

Fileto-gaurou-plaki-1
Pin it

Ένα πρωί πέρασα από το τοπικό γραφείο του ΤΣΜΕΔΕ (το ταμείο ασφάλισης των μηχανικών είναι..) και εκεί πιάσαμε την κουβέντα με την Κατερίνα που με εξυπηρετεί πάντα για τι άλλο, αλλά για το φαγητό! Μου μίλησε με ενθουσιασμό για τον γαύρο πλακί που ετοιμάζει για την κορούλα της και σκέφτη ...

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: