Υπέροχος χαλβάς τόσο σε ότι αφορά την υφή του όσο και στη γεύση του. Δυσκολεύεσαι να ανακαλύψεις το σιμιγδάλι. Είναι κρεμώδης και αέρινος. Εγώ έβαλα μαύρες σταφίδες , που τις προτιμώ, και αντί για κουκουνάρι είχα άσπρο αμύγδαλο καβουρδισμένο, έβαλα και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και μου ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: μαύρες σταφίδες
Τζαλέτια από την Κέρκυρα
Μια απογευματινή λιχουδιά που θα ετοιμάσετε όταν τα παιδιά πεινάσουν το απόγευμα. Αποτελεί και ιδανική λύση σε περίοδο νηστείας. Εγώ έβαλα 100γρ σταφίδες και έγιναν μια χαρά. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο νεράκι ή χυμό. Εγώ είχε αιθέριο λεμονιού και έβαλα αυτό και μοσχοβολούσανε λεμο ...
Διαβάστε περισσότεραΠουτίγκες ατομικές με ψωμί
Η τέλεια συνταγή για την ανακύκλωση του ψωμιού που περίσσεψε. Είναι νόστιμο και θρεπτικό . Κατάλληλο για το σχολείο αλλά και σαν επιδόρπιο θρεπτικό. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Διαβάστε περισσότεραΦανουρόπιτα καπουτσίνο
Μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή και για να «εκτελέσει» τα χρέη της φανουρόπιτας… αλλά και για να το ευχαριστηθείτε σαν ένα υγιεινό κέικ χωρίς βούτυρο και αυγά. Εγώ έβαλα μισό μισό ελαιόλαδο με σπορέλαιο και σας προτείνω, κάτι που θα κάνω και εγώ την επόμενη φορά που θα την ετοιμάσω, να μην ...
Διαβάστε περισσότεραΤα μάφινς του 1
Έχω φτιάξει δεν ξέρω πόσες φορές κάτι απίστευτα μπισκότα βρώμης της Εβίτας Παπαχαραλάμπους. Σκέφτηκα με βάση τα υλικά από αυτά τα μπισκότα να φτιάξω ένα εύκολο κεκάκι να το παίρνει ο γιο μου μαζί του στο σχολείο και ταυτόχρονα να είναι χορταστικό. Προέκυψε αυτό το πανεύκολο μάφιν που ...
Διαβάστε περισσότεραΜηλόπιτα με φύλλο κρούστας , σε φόρμα
Τη μηλόπιτα την ετοίμασα σε μια στιγμή απελπισίας…. όταν το ψυγείο είχε γεμίσει με μήλα …πολλά μήλα! Είχα και φύλλο κρούστας και σκέφτηκα να κάνω μια ιδέα που είχα δει σε μπακλαβά σε μηλόπιτα. Έγινε τέλεια και νομίζω τα σχόλια βοηθάνε. Τη συνταγή την έστειλα και στο περιοδικό Ζάχαρη &a ...
Διαβάστε περισσότεραΜελαχροινή
Το γλυκό οφείλει το όνομά του στο σκούρο όνομα που παίρνει από το πετιμέζι. Είναι υπέροχο και γεμάτο αρώματα! Εγώ αντί για μπράντι προτίμησα το λικέρ πορτοκάλι της μαμάς μου, για έξτρα άρωμα. Έβαλα και ξύσμα από ένα περγαμόντο που έτυχε να έχω. Την έψησα, στο δικό μου φούρνο, λίγο παρα ...
Διαβάστε περισσότεραΜπισκότα βρώμης με μαύρες σταφίδες
Βλέπετε πόσο απλά είναι αυτά τα μπισκοτάκια και καταλαβαίνετε και από τα υλικά την υψηλή διατροφική τους αξία. Δοκιμάστε τα και ίσως τα ψήσετε λίγο παραπάνω. Μια πανεύκολη και άκρως θρεπτική συνταγή του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ που θα τη βρούμε στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες. Περιμένω τις εντ ...
Διαβάστε περισσότεραΤσάτνεϊ με πιπεριές Φλωρίνης, πετιμέζι και σταφίδες
Μετά από τόσες και τόσες μαρμελάδες είπα να το «ρίξω» στα τσάτνεϊ! (άσε που μου αρέσει πολύ αυτή η λέξη…) Τελικά, χωρίς να δω κάποια συνταγή, και ξεκινώντας όπως πάντα με το πώς συνδυάζονται τα χρώματα! (έτσι συνήθως βγάζω συνδυασμούς γεύσεων) βγήκε κάτι παραπάνω από εξαιρετικό! Το δοκ ...
Διαβάστε περισσότερα