Η Εύη Βουτσινά στο βιβλίο της απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας γράφει μια ωραία περιγραφή για την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Σε αυτή την περιγραφή αναφέρει και μια βασιλόπιτα που γίνεται στη Γλαύκη της Λάρισας. Ένα χωριό που έχω περάσει πολλά από τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικ ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: μοσχοκάρυδο
Μηλόπιτα με ζύμη γιαουρτιού
Η συνταγή που δοκίμασα είναι του Άκη Πετρετζίκη και όσοι έχετε το περιοδικό Γλυκά Μυστικά θα δείτε ότι η συνταγή είναι κανονικά για μηλοπιτάκια. Εγώ ξεκίνησα να φτιάξω τα μηλοπιτάκια αλλά στην προσπάθεια μου να κλείνω τη γέμιση μέσα στη ζύμη ή ζύμη άνοιγε και με ταλαιπωρούσε αυτό. Άλλ ...
Διαβάστε περισσότεραΚεκάκια γιαουρτιού με φρούτα αποξηραμένα
Υπέροχα κεκάκια ότι πρέπει για πρωινό ή για τα παιδιά στο σχολείο. Αποφεύγουμε το βούτυρο και έχουμε μεγαλύτερη θρεπτική αξία εξαιτίας του γιαουρτιού. Εμείς αγαπάμε τα δαμάσκηνα οπότε τα λατρέψαμε! Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΗΛΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ και τη βρήκα στο βιβλίο του «The Real G ...
Διαβάστε περισσότεραΚουλουράκια λαδιού με καρύδια
Υπέροχα κουλουράκια! Μυρωδάτα , τραγανά , εύκολα και θρεπτικά. Είναι κατάλληλα και για την περίοδο της νηστείας. Εγώ επέλεξα το στρόγγυλο σχήμα γιατί ήταν πιο εύκολο και γρήγορο, αν τα κάνετε μικρά θα γίνουν και ακόμα πιο τραγάνα. Θέλουν περίπου μισή ωρίτσα ψήσιμο και γίνονται τρία ταψ ...
Διαβάστε περισσότερα