Σε ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία για Cupcakes , αυτό της Πέννυ Παυλίδου, είχα από καιρό βάλει στο μάτι ένα μάφιν με γλυκό κυδώνι. Γλυκό κυδώνι της Νικολέτας Φώσκολου ευτυχώς είχα στο ντουλάπι και μάλιστα είχε περάσει και ο καιρός του, οπότε ετοίμασα τη συνταγή! Απλά υπέροχη με ζεστό ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: μοσχοκάρυδο σκόνη
Μπρόκολο στο φούρνο με μπεσαμέλ, καπνιστό τυρί και κοπανιστή
Διάβασα μια συνταγή στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Γαστρονόμος και υπογράφει η Νίκη Χρυσανθίδου. Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα και μια εξαιρετική επιλογή να φάμε κάπως αλλιώς το μπρόκολο, αλλά και σαν μια εξαιρετική επιλογή για ένα ορεκτικό σε ένα γεύμα. Πρόσθεσα και την κοπανιστή που ...
Διαβάστε περισσότεραΡολό κολοκύθας με γέμιση σαντιγί και μαύρα φραγκοστάφυλα
Ένα ρολό πάντοτε εντυπωσιάζει σε ένα τραπέζι… Σκέφτηκα να το ετοιμάσω με το λαχανικό του χειμώνα … την κολοκύθα . Χρησιμοποίησα έτοιμη κολοκύθα βρασμένη στον ατμό για περισσότερη ευκολία. Η λευκή σοκολάτα στην επιφάνεια δυσκολεύει στο κόψιμο, οπότε αν θέλετε ετοιμάζετε αντί για λευκή σ ...
Διαβάστε περισσότεραΣτόλεν με τυρί ρικότα και αμυγδαλόπαστα
Παρόλο που τα γλυκά ή τα αρτοσκευάσματα που δεν έχουν ελληνική καταγωγή συνήθως δεν με συγκινούν καθόλου…. και γιατί δεν έχουν την απαραίτητη γλύκα που θέλω εγώ στα γλυκά, αλλά κυρίως γιατί δεν έχουν αυτή την ιστορία που ακολουθεί την κάθε συνταγή… αυτό το χριστουγεννιάτικο ψωμάκι, πο ...
Διαβάστε περισσότερα