Μια πολύ απλή συνταγή της Sara Lewis που βρήκα στη σειρά βιβλίων «all colour cookbook» και συγκεκριμένα στο βιβλίο «200 Cakes and Bakes». Τηγανίτες νόστιμες και εύκολες χωρίς βούτυρο. Για να μη λερώνετε πολλά σκεύη ανακατέψτε σε ένα μπολ πρώτα το αυγό, τη μπανάνα, ζάχαρη, ανακατεύον ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μηλόπιτα ξεσκέπαστη
Η συγκεκριμένη μηλόπιτα είναι νομίζω μια κλασική συνταγή μηλόπιτας που όλες έχουμε στο μπλοκάκι με της συνταγές της μαμάς μας. Έχω και εγώ μία τέτοια συνταγή αλλά η μαμά μου είχε αρκετή ζάχαρη στη συνταγή που μου είχε δώσει και να σας πω την αλήθεια έχω αποφύγει να τη δοκιμάσω… Έτυχε ...
Διαβάστε περισσότεραΜηλόπιτα με ζύμη γιαουρτιού
Η συνταγή που δοκίμασα είναι του Άκη Πετρετζίκη και όσοι έχετε το περιοδικό Γλυκά Μυστικά θα δείτε ότι η συνταγή είναι κανονικά για μηλοπιτάκια. Εγώ ξεκίνησα να φτιάξω τα μηλοπιτάκια αλλά στην προσπάθεια μου να κλείνω τη γέμιση μέσα στη ζύμη ή ζύμη άνοιγε και με ταλαιπωρούσε αυτό. Άλλ ...
Διαβάστε περισσότεραΜάφινς με λευκή σοκολάτα και με ράσμπερις
Υπέροχα κεκάκια που παντρεύουν αρμονικά τη γλύκα της λευκής σοκολάτας με το ξινούτσικο των μούρων. Εγώ είχα μόνο ράσμπερις και χρησιμοποίησα, αντί για άλλα μούρα που δεν είχα, 2-3 ψιλοκομμένες φράουλες, τις οποίες πρόσθεσα στο μείγμα με τα στερεά υλικά. Να πω την αλήθεια τα έψησα λίγο ...
Διαβάστε περισσότεραΚεκάκια με τρεις σοκολάτες
Η συνταγή, που δοκίμασα, είναι του ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ και την παρακολούθησα στην εκπομπή “ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΑΚΗΣ” , του Άκη Πετρετζίκη στο MEGA Υπέροχα, σούπερ σοκολατένια κεκάκια. Είναι η καλύτερη λύση για το σχολείο, το γραφείο ή το παιδικό πάρτι. Είναι πολύ απλά στην εκτέλεσή τους, σε ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ τσαγιού με ξερά φρούτα
Η συνταγή είναι της πολυγραφότατης Joanna Farrow και τη βρήκα στη σειρά βιβλίων «all colour cookbook» και συγκεκριμένα στο βιβλίο «200 easy cakes and bakes». Να σας πω την αλήθεια τώρα που κάθισα με προσοχή να διαβάσω και να τη γράψω τη συνταγή πρόσεξα ότι τα αποξηραμένα φρούτα δεν τ ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ σοκολατένιο με άρωμα πορτοκαλιού
Το φτιάχνω χρόνια πολλά αυτό το κέικ της Βέφας Αλεξιάδου και πάντοτε βάζω περισσότερο ξύσμα πορτοκάλι ενώ αντικαθιστώ το λικέρ με φρεσκοστυμένο χυμό πορτοκαλιού. Δε βάζω σόδα αλλά μπέικιν και λίγο αλάτι. Επίσης, η αρχική συνταγή της κας Βέφας Αλεξιάδου γράψει μαργαρίνη , εγώ σας έγραψα ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με τυρί ρικότα και σταφίδες
Ένα ζουμερό κέικ όπως ακριβώς το λέει και το όνομά του. Εγώ κρασί Μαρσάλα δεν είχα γι’ αυτό έβαλα ένα λικέρ πορτοκάλι της μαμάς. Το έχω όμως ξαναφτιάξει και αντί για λικέρ είχα φτιάξει ένα αρωματικό τσάι και το χρησιμοποίησα αντί για το κρασί . Διατηρείται υγρό αρκετά γι’ αυτό προσοχή ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με σιρόπι λάιμ
Υπέροχο ζουμερό κεκάκι γεμάτο από το άρωμα του λάιμ. Εγώ έβαλα περισσότερο από το ξύσμα που λέει η συνταγή και νομίζω πως το θέλει. Ζάχαρη χρησιμοποίησα την απλή την κρυσταλλική και την εκτέλεση την έκανα με την κλασική σειρά, δηλαδή, αυγά με ζάχαρη, μετά το βούτυρο και τέλος εναλλάξ ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με ξύσμα περγαμόντο και γέμιση μαρμελάδα φράουλα
Όσοι έχετε το βιβλίο της Χρύσας Παραδείση θα δείτε ότι σας δίνω τη συνταγή για το κέικ Απλό που γράφει. Έφτιαξα γλυκό του κουταλιού περγαμόντο και όπως είναι φυσικό μαζεύτηκε μία σακούλα γεμάτη ξύσμα περγαμόντου με το οποίο μοσχοβολούσε η κουζίνα.. Χωρίς να το πολύ σκεφτώ και μιας και ...
Διαβάστε περισσότερα