Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ , και την παρακολούθησα στην εκπομπή «Κάντο όπως ο Άκης» ένα απόγευμα όσο ήταν στον αέρα ακόμα το MEGA . Ένα απλούστατο γλυκάκι που συνδυάζει υπέροχα τη ντελικάτη γεύση του αχλαδιού με την πλούσια του βουτύρου! Εγώ έβαλα λίγα αχλάδια περι ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: μπράντι
Μελαχροινή
Το γλυκό οφείλει το όνομά του στο σκούρο όνομα που παίρνει από το πετιμέζι. Είναι υπέροχο και γεμάτο αρώματα! Εγώ αντί για μπράντι προτίμησα το λικέρ πορτοκάλι της μαμάς μου, για έξτρα άρωμα. Έβαλα και ξύσμα από ένα περγαμόντο που έτυχε να έχω. Την έψησα, στο δικό μου φούρνο, λίγο παρα ...
Διαβάστε περισσότεραΚεκάκια χωρίς γλουτένη με αμύγδαλα και φασόλια
Επειδή από την περιγραφή της συνταγής αγχώθηκα λίγο με το ψήσιμο του κέικ και σκέφτηκα μήπως μου μείνει τελικά άψητο (γιατί την έχω ξαναπατήσει φυσικά πολλές φορές!) σκέφτηκα να βάλω το μείγμα σε μικρές θήκες για να έχω και έτοιμα κεκάκια για το δεκατιανό του γιού μου. Έτσι και έκανα φ ...
Διαβάστε περισσότεραΜελομακάρονα με σιμιγδάλι μελωμένα
Τη συνταγή την έχω φτιάξει πολλές φορές. Κάποιες φορές το σιρόπι το έχω φτιάξει όπως το γράφει ο Βαγγέλης Δρίσκας στη συνταγή του, δηλαδή βράζω και το μέλι. Άλλες φορές, όπως την τελευταία, το μέλι το προσθέτω αφού βράσω τη ζάχαρη με το νερό για 8 λεπτά και συνήθως βάζω και λίγο λιγότε ...
Διαβάστε περισσότεραΚουραμπιέδες
Η συνταγή είναι εξαιρετικά ακριβής. Εγώ τα έψησα λίγο παραπάνω αλλά είχα δύο ταψιά μέσα στο φούρνο. Πριν πλάσω τους κουραμπιέδες έβαλα τη ζύμη για λίγο στο ψυγείο. Επίσης, την όλη διαδικασία την έκανα με το εξάρτημα Κ του μίξερ και δεν ζύμωσα καθόλου με τα χέρια. Η συνταγή που δοκίμασα ...
Διαβάστε περισσότερα