Πέρασα μια εποχή που έβαζα παντού κόκκινο πιπέρι και έτυχε να είναι γιορτές, διάβασα και μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, στην οποία βασίστηκα και την είχα σαν έμπνευση αλλά την τροποποίησα στα δικά μας γούστα…. Να τυλίξω το κλασικό κανταΐφι να σας πω βαριόμουνα οπότε σκέφτηκα να το ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Νερό
Γαλακτομπούρεκο γιαουρτιού
Εγώ στα φύλλα έβαλα λιωμένο φρέσκο βούτυρο και όχι ελαιόλαδο που γράφει η συνταγή. Έβαλα μπόλικο ξύσμα λεμόνι αλλά πρόσθεσα και λάιμ που είχα. Επίσης έψησα το γλυκό για περίπου 1 ώρα στο δικό μου φούρνο. Σιρόπιασα το ζεστό γαλακτομπούρεκο με κρύο σιρόπι. Έγινε διαφορετικό από άλλα που ...
Διαβάστε περισσότεραΓαλακτομπούρεκο από τον Βασίλη
Tο Χρήστο Βέργαδο τον γνώρισα στην παρουσίαση του βιβλίου του στο κατάστημα Public της Λάρισας, ένα πρωινό Σαββάτου. Μιλήσαμε για όσα μας επέτρεψε ο χρόνος, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, μεταξύ άλλων μου είπε ότι έχει στο βιβλίο μια συνταγή του πατέρα του, που είχα παλιά ζαχ ...
Διαβάστε περισσότεραΤηγανόψωμο φούρνου
Και μόνο ο τίτλος της συνταγής έφτανε για να τη δοκιμάσω. Στο σπίτι αγαπάμε οτιδήποτε έχει σχέση με τυράκι και ψωμάκι ή απλά φύλλο. Έλεγε και φούρνο, άρα το βάζεις μέσα στο φούρνο και ξενοιάζεις, οπότε το δοκιμάσαμε… Είναι όπως βλέπετε στην εκτέλεση πανεύκολη συνταγή και μπορεί να αντι ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με τραχανά, γραβιέρα και χόρτα
Εγώ να σας πω την έψησα σε λίγο πιο υψηλή θερμοκρασία, στους 180 βαθμούς. Έβαλα τσουκνίδες και σπανάκι. Εμένα μου θύμισε πολύ στη γεύση την μπατσαριά ίσως εξαιτίας του καλαμποκάλευρου που έχει η ζύμη. Την ζύμη την έκανα στο μίξερ με το εξάρτημα το Κ. Είναι εύκολη, νόστιμη και εξαιρετικ ...
Διαβάστε περισσότεραΓλυκαδόπιτα με σφολιάτα
Ομολογώ πως όσο και αν έψαξα στο διαδίκτυο συνταγή σαν και αυτή εδώ δεν μπόρεσα να βρω. Πρόκειται για μια μοναδική συνταγή, όχι μόνο για τη σπανιότητά της, αλλά και για τη γεύση της. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να σας αρέσουν τα γλυκάδια και να έχετε μια καλή σχέση με τον κρεοπώλη σας ...
Διαβάστε περισσότεραΤραχανότο με σπανάκι και φρέσκα μανιτάρια
Το σπανακόρυζο το κάνω αρκετά συχνά στο σπίτι τόσο όμως συχνά που νομίζω έχει αρχίσει να μας κουράζει λιγάκι… Συνήθως το κάνω χωρίς ντομάτα ή έστω λίγο πελτέ ντομάτας γιατί, όπως έχουμε πει ο γιος μου δεν αγαπά τα κοκκινιστά… Πρόσφατα αγόρασα ξινό τραχανά βουβαλίσιο και έψαχνα μια ευκα ...
Διαβάστε περισσότεραΤραχανάς με φέτα, βρώμη και κανέλα!
Ένα δυναμωτικό πρωινό! Ότι πρέπει για ένα κρύο πρωινό του χειμώνα. Η συνταγή που δοκίμασα είναι της ΝΕΝΑΣ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ και τη διάβασα στο Περιοδικό Γαστρονόμος, Τεύχος 137. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Διαβάστε περισσότεραΤηνιακά μπουρεκάκια τυριού
Hταν νομίζω το 2006 όταν είδα για πρώτη φορά την κα Νικολέττα να μαγειρεύει στην εκπομπή «Μπουκιά και Συχώριο» , του κου Ηλία Μαμαλάκη στο MEGA. Θυμάμαι ακόμα την αγάπη , τη φροντίδα και τη ζεστασιά αυτής της σπουδαίας μαγείρισσας που σου μετέφερε μέσα από την ψυχρή οθόνη της τηλεόραση ...
Διαβάστε περισσότεραΡύζι με λαχανικά στο φούρνο
Με τη μαμά μου μένουμε πολύ κοντά οπότε βλεπόμαστε σχεδόν καθημερινά. Το πιο συνηθισμένο αλλά και αγαπημένο θέμα συζήτησής μας είναι η μαγειρική. Το καθημερινό μας φαγητό που απασχολεί και τις δυο μας αλλά νομίζω και αρκετές νοικοκυρές. Ένα πρωί λοιπόν, κατεβαίνοντας τη συνάντησα να μα ...
Διαβάστε περισσότερα