Η σκέψη γι αυτόν τον συνδυασμό προέκυψε από μια εκδρομή στην Αράχοβα. Εκεί δοκίμασα, σε ένα μοναδικό μαγαζί που επισκεφτήκαμε, ένα πιάτο με φάβα και μελιτζανοσαλάτα. Το ετοίμασα και εγώ και το παρουσιάζω με ένα διαφορετικό food styling, σας λέω ότι είναι ένα υπέροχο ορεκτικό. Περιμένω ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: ντοματίνια
Γαρίδες γάμπαρη σαγανάκι
Αγαπώ τόσο πολύ τις γαρίδες ! Λατρεύω να τις μαγειρεύω. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι οι μεγάλες γαρίδες έχουν ένα υψηλό κόστος οπότε μια πιο οικονομική λύση για να απολαύσουμε λίγο από τη γεύση της θάλασσας είναι οι μικρές γαρίδες γάμπαρη που επιπλέον τις τρώμε και με το κέλυφος! Ότι πρέ ...
Διαβάστε περισσότεραΦλωμάρια με μελιτζάνα, φέτα και ντοματίνια
Ένα πραγματικά υπέροχο φαγάκι. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ άρεσε σε όλους μας! Η γλυκά της μελιτζάνας δένει ιδανικά με τα ζυμαρικά φλωμάρια που έχουν μια ιδιαίτερη γεύση και η τριμμένη φέτα απογειώνει πραγματικά το πιάτο. Όταν θα είναι καλοκαιράκι νομίζω θα έχει μια ακόμα μεγ ...
Διαβάστε περισσότεραΣουπιά με αρακά και ντοματίνια λεμονάτη
Σκέφτηκα να αλλάξω την κλασική συνταγή που θέλει τη σουπιά παρέα με σπανάκι και αντί αυτού να χρησιμοποιήσω τον αρακά που είχα και στην κατάψυξη και ήθελα να τον καταναλώσω. Τελικά το φαγάκι έγινε υπέροχο δείτε τη διαδικασία προσεχτικά και θα σας αρέσει νομίζω… Περιμένω τις εντυ ...
Διαβάστε περισσότεραΚριθαράκι με γαρίδες, ντοματίνια και αρωματικά
Το πιο εύκολο φαγητό που ετοιμάζω όταν βιάζομαι είναι το κριθαράκι… Καθώς ερχόμουν από τις δουλείες στο κέντρο της πόλης αγόρασα γαρίδες που αρέσουν στο γιό μου πολύ και ένα καλαμάρι… Τα ετοίμασα και σε 20 λεπτά περίπου θα έχετε ένα φαγητό που είναι ότι πρέπει ακόμα και όταν έχετε καλε ...
Διαβάστε περισσότεραΣαλάτα πράσινη με καπνιστό σολομό, του Μανώλη
Μια δροσερή και πολύ νόστιμη σαλάτα του σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Να με θυμάσαι» Μανώλη Πανταζή στη Λάρισα. Είναι μια σαλάτα πολύχρωμη και εντυπωσιακή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλα τα οικογενειακά τραπεζώματα, αλλά νομίζω αποτελεί και μια ιδανική λύση για ένα ελαφρύ ...
Διαβάστε περισσότεραΚοτόπιτα με κανταΐφι και ανθότυρο
Τις τελευταίες μέρες είχα μαγειρέψει τόσο κοτόπουλο, που όλο και περίσσευε κάθε φορά και από λίγο… Μέρες γιορτών σκέφτηκα να ετοιμάσω και ένα εύκολη συνταγή με το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα που σίγουρα σε όλους θα περισσέψει λίγο. Γίνεται αρκετά αφράτο και ίσως καθίσει μετά από λίγο που ...
Διαβάστε περισσότεραΤονάκια στο φούρνο με κρεμμύδια, ντοματίνια και φρέσκια ρίγανη
Συνήθως αγοράζω μεγάλο ψάρι τόνος και το κάνω στη λαδόκολλα. Αλλά το έχω φτιάξει αρκετές φορές και πλέον ο γιος μου αρχίζει την γκρίνια όταν ακούει για τόνο… Για να γλιτώσω τη μεσημεριανή γκρίνια μετά το σχολείο που από την κούραση καταλαβαίνετε τι γίνεται αποφάσισα να προσαρμόσω τη συ ...
Διαβάστε περισσότεραΚατσικάκι στο φούρνο με ζεστή πατατοσαλάτα και ξινοτύρι, του Αντώνη
Ένα ακόμα ιδιαίτερο πιάτο από τον Αντώνη Ψάλτη, σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου Ήταν ένα μικρό καράβι, που βρίσκεται στη χώρα της Τήνου. Ίσως ο τίτλος της συνταγής σας φανεί πολύπλοκος αλλά στην πραγματικότητα είναι μια συνταγή που θα μπορούσε να την ετοιμάσει και κάποιος με λίγες γν ...
Διαβάστε περισσότεραΣαλάτα ρεβίθια με ρόκα, ζαφορά και σάλτσα ψητής πιπεριάς
Ο Αντώνης Ψάλτης, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Ήταν ένα μικρό καράβι» στη χώρα της Τήνου ετοίμασε για τη miss tasty μια υπέροχη και θρεπτική σαλάτα με ρεβίθια που θα μπορούσε να αποτελεί και μια επιλογή και για κύριο πιάτο. Όσοι επισκεφτείτε το εστιατόριο του Αντώνη στην Τήνο θα ...
Διαβάστε περισσότερα