Πίτσα με πορτοκάλια

Pitsa-me-portokalia-1
Pin it

Μια πρωτότυπη ας πούμε πίτσα που θα κλέψει τις εντυπώσεις . Η συνταγή που δοκίμασα είναι του  ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στο Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 25. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαβάστε περισσότερα

Φανουρόπιτα με μαυροδάφνη και γραβιέρα

Fanouropita-me-mavrodafni-kai-graviera-1
Pin it

Μπορεί να είναι φανουρόπιτα αλλά μην την ετοιμάσετε σε νηστεία έχει μπόλικη γραβιέρα. Είναι μια χαρά για δεκατιανό στη δουλειά. Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα  Αλμυρές Ιστορίες, Τεύχος 4 – Δεκέμβριος 2013 ,  ΕΞΤΡΑ τεύχος στο Περιοδικό Γλυκές Ιστ ...

Διαβάστε περισσότερα

Πατσαβουρόπιτα με χόρτα

Patsabouropita-me-xorta-1
Pin it

Μετά από τόσες και τόσες, κυρίως, γλυκές πατσαβουρόπιτες έφτασε και η ώρα για μία πράσινη πατσαβουρόπιτα που μοιάζει με μια κλασική σπανακοτυεόπιτα αλλά είναι ακόμα πιο αφράτη και λαχταριστή! Δοκιμάστε την σαν κυρίως πιάτο αλλά και σαν πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι ή και σε ένα μπουφέ. Πε ...

Διαβάστε περισσότερα

Φρουτάλια κάπως αλλιώς

Froutalia-kapws-alliws-1
Pin it

Η φρουτάλια ή αλλιώς φουρτάλια είναι μια παραδοσιακή συνταγή που θα συναντήσουμε στην Τήνο και στην Άνδρο. Όσες φορές επισκεπτόμαστε την Τήνο, αλλά και τη φορά που πήγαμε Άνδρο, πραγματικά την απολαμβάνω. Αγαπώ τα αυγά, και ευτυχώς και ο γιος μου, οπότε είναι μια θρεπτική επιλογή φαγητ ...

Διαβάστε περισσότερα

Κέικ με ταραμά και φρέσκο κρεμμύδι

Keik-me-tarama-kai-fresko-kremmudi-1
Pin it

Διαλέξτε έναν καλής ποιότητας λευκό ταραμά για αυτό το ιδιαίτερο κέικ ! Εγώ έβαλα και λίγο παραπάνω ταραμά μέσα στο γάλα που γράφει η συνταγή… Έψησα περίπου 45 λεπτά και πρόσθεσα και κόκκινο πιπέρι που νομίζω πάει με τον ταραμά. Τυράκι είχα μια γραβιέρα από την Ελασσόνα, αυτή χρησιμοπο ...

Διαβάστε περισσότερα

Ρύζι με λαχανικά στο φούρνο

rizi-me-laxanika-sto-fourno-1
Pin it

Με τη μαμά μου μένουμε πολύ κοντά οπότε βλεπόμαστε σχεδόν καθημερινά. Το πιο συνηθισμένο αλλά και αγαπημένο θέμα συζήτησής μας είναι η μαγειρική. Το καθημερινό μας φαγητό που απασχολεί και τις δυο μας αλλά νομίζω και αρκετές νοικοκυρές. Ένα πρωί λοιπόν, κατεβαίνοντας τη συνάντησα να μα ...

Διαβάστε περισσότερα

Ψαρονέφρι με κολοκυθάκια και ντοματίνια

Psaronefri-me-kolokithakia-kai-ntomatinia-2
Pin it

Για να πω την αλήθεια αγόρασα τα κολοκυθάκια γιατί ήθελα να μαγειρέψω τους κολοκυθοανθούς, αλλά συνήθως αφού χρησιμοποιήσεις τους ανθούς μετά θα σου μείνουν, σίγουρα, στο ψυγείο, τα κολοκυθάκια… Οπότε περνώντας από το κρεοπωλείο ζήτησαν ένα ψαρονέφρι περίπου 500 γραμμάρια για να ξεμπερ ...

Διαβάστε περισσότερα

Κολοκυθάκια γεμιστά με αρνίσιο κιμά και σταφίδες

kolokithakia-gemista-me-arnisio-kima-kai-stafides-1
Pin it

Αν και ποτέ δεν έχω σημείωμα όταν πηγαίνω για ψώνια παρόλα αυτά χθες το πρωί είχα στο νου μου ότι θέλω με κάποιον τρόπο να μαγειρέψω αρνίσιο κιμά. Πήγα στο σούπερ μάρκετ αναζητώντας για έμπνευση την οποία και βρήκα στη λαϊκή της γειτονιά μου, που πέρασα μετά…  Σε ένα πάγκο βλέπω ωραία ...

Διαβάστε περισσότερα

Κεκάκια με πολτό μαύρου σκόρδου γεμιστά με καπνιστό σολομό

kekakia-me-mavro-skordo-kai-kapnisto-solomo-1
Pin it

Πριν από καιρό στο κέντρο της Λάρισας φιλοξενήθηκαν αρκετές επιχειρήσεις και παραγωγοί από την Κρήτη παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους. Αν θυμάμαι καλά έγινε μια συνεργασία με τις αυτοδιοικήσεις των δήμων οπότε κάποιοι παραγωγοί κρητικών προϊόντων επισκέφτηκαν την πόλης μας. Την επισκέφτ ...

Διαβάστε περισσότερα

Κέικ με λιαστές ντομάτες και πάστα ελιάς

Keik-me-liastes-ntomates-kai-pasta-elias-1
Pin it

Απρόσμενη γεύση για ένα κέικ. Το ιδανικό συνοδευτικό για ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, αλλά και ένα ξεχωριστό δεκατιανό στη δουλειά μας. Αν κανονίσετε ένα πικ νικ το πρωινό της Κυριακής ετοιμάστε το ! Η συνταγή που δοκίμασα εδώ είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στις Αλμυρές Ιστορί ...

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: