Από τα απλά κλασικά γλυκά της ελληνικής κουζίνας. Δεν είχα ξαναφτιάξει ποτέ και νομίζω δεν είχα ξαναδοκιμάσει κιόλας. Η συνταγή είναι της Άννας Ναθαναηλίδου που διάβασα, στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι και ομολογώ τη δοκίμασα γιατί τα υλικά είναι τόσο απλά και είναι πανεύκολο. Μπορε ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: σιμιγδάλι χοντρό
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα και φουντούκια
Είχα εδώ και καιρό στο νου μου ένα σοκολατένιο χαλβά του Στέλιου Παρλιάρου που είχα δει σε ένα από τα βιβλία του με θέμα τη σοκολάτα. Εκτέλεσα τη συνταγή με ψιλό σιμιγδάλι όπως γράφει αλλά προσωπικά δεν μου άρεσε και ούτε άρεσε και κανέναν άλλον στο σπίτι γιατί ήταν σαν μία σιμιγδαλόκρ ...
Διαβάστε περισσότεραΧαλβάς πορτοκαλένιος με κρόκο Κοζάνης
Υπέροχος! Αέρινος! Πορτοκαλένιος ! Πανεύκολος! Και γεμάτος βιταμίνη C! Δοκιμάστε τον οπωσδήποτε γιατί είναι και πανεύκολος και χωρίς καθόλου λιπαρά! Μια νηστίσιμη και νόστιμη συνταγή της Τασούλας Κουφοπούλου που μαγείρεψε στην κουζίνα της εκπομπής «Σεφ στον αέρα» στην τηλεόραση του ΣΚΑ ...
Διαβάστε περισσότεραΧαλβάς με σταφίδες, κράνμπερις και ταχίνι
Είναι πολύ ιδιαίτερος σε γεύση. Εγώ εκτός από σταφίδες έβαλα και κράνμπερις όχι όμως περισσότερα σε βάρος από αυτό που λέει η συνταγή. Πρόσθεσα και ξύσμα από τα βιολογικά πορτοκάλια που είχα και χυμό έβαλα λίγο λιγότερο αλλά φυσικά συμπλήρωσα όσο λέει η συνταγή με νερό. Την υπομονή να ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με γέμιση χαλβά σιμιγδαλένιο
Μετά από τόσους και τόσους χαλβάδες που έχουμε δοκιμάσει όλοι μας επιτέλους κάτι εντελώς διαφορετικό. Αν είστε φίλοι των γλυκών με ζύμη τάρτας, αλλά τυχαίνει να αγαπάτε και τη γλύκα του χαλβά , αυτό είναι το γλυκό σας. Τη ζύμη την έψησα λίγο παραπάνω , περίπου 25 λεπτά, θα δείτε κιόλας ...
Διαβάστε περισσότεραΓαλακτομπούρεκο από τον Βασίλη
Tο Χρήστο Βέργαδο τον γνώρισα στην παρουσίαση του βιβλίου του στο κατάστημα Public της Λάρισας, ένα πρωινό Σαββάτου. Μιλήσαμε για όσα μας επέτρεψε ο χρόνος, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, μεταξύ άλλων μου είπε ότι έχει στο βιβλίο μια συνταγή του πατέρα του, που είχα παλιά ζαχ ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με ταραμά και φρέσκο κρεμμύδι
Διαλέξτε έναν καλής ποιότητας λευκό ταραμά για αυτό το ιδιαίτερο κέικ ! Εγώ έβαλα και λίγο παραπάνω ταραμά μέσα στο γάλα που γράφει η συνταγή… Έψησα περίπου 45 λεπτά και πρόσθεσα και κόκκινο πιπέρι που νομίζω πάει με τον ταραμά. Τυράκι είχα μια γραβιέρα από την Ελασσόνα, αυτή χρησιμοπο ...
Διαβάστε περισσότερα