Η Ειρήνη Ζεβελάκη είναι η γνωστή σε όλους μας PAXXI. Την παρακολουθώ χρόνια τώρα, πολύ πριν ετοιμάζω και εγώ το δικό μου site μαγειρικής. Ο τρόπος που μαγειρεύει είναι πολύ κοντά στα δικά μου δεδομένα και νομίζω τη συμπαθώ ιδιαίτερα… Ετοίμασε το πρώτο της βιβλίο «Ώρα για Κέικ» (είμαι ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Βανίλια
Τσιζκέικ ψητό με βύσσινα και βάση από μπράουνι
Ένα γλυκό που συνδυάζει το αγαπημένο μπράουνι και το τσιζκέϊκ μαζί. Τα βύσσινα μέσα στο τσιζκέϊκ είναι υπέροχα. Η συνταγή που δοκίμασα είναι του Βαγγέλη Δρίσκα και βρήκα στο περιοδικό Eat me. Εγώ την εκτέλεσα όπως σας γράφω παρακάτω στα υλικά αλλά νομίζω πως χρειάζεται ακόμα ένα αυγουλ ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με μύρτιλα και κολοκύθα
Ξέρετε τώρα πως προκύπτουν οι συνταγές στο σπίτι και ειδικά τα κέικ… Συνήθως από τα υλικά που έχεις στο ψυγείο και ένα δύο που θα προσθέσεις για να βγει ο συνδυασμός που σκέφτηκες… Κολοκύθα έτοιμη στον ατμό θα βρείτε σε συσκευασία στα σούπερ μάρκετ αλλά αν θέλετε μπορείτε να βράσετε δ ...
Διαβάστε περισσότεραΣάμαλι με γιαούρτι στραγγιστό και άρωμα μαστίχας
Από τα απλά κλασικά γλυκά της ελληνικής κουζίνας. Δεν είχα ξαναφτιάξει ποτέ και νομίζω δεν είχα ξαναδοκιμάσει κιόλας. Η συνταγή είναι της Άννας Ναθαναηλίδου που διάβασα, στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι και ομολογώ τη δοκίμασα γιατί τα υλικά είναι τόσο απλά και είναι πανεύκολο. Μπορε ...
Διαβάστε περισσότεραΒασιλόπιτα με φέτα και ανθότυρο
Η Εύη Βουτσινά στο βιβλίο της απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας γράφει μια ωραία περιγραφή για την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Σε αυτή την περιγραφή αναφέρει και μια βασιλόπιτα που γίνεται στη Γλαύκη της Λάρισας. Ένα χωριό που έχω περάσει πολλά από τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικ ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ σοκολατένιο με παντζάρι, κάρδαμο και σύκα αποξηραμένα
Ένα κέικ γεμάτο αρώματα, γεύση αλλά και χρώμα ! Το γλασάρουμε με λευκή σοκολάτα την οποία τη χρωμάτισα κιόλας, για λίγο έξτρα χρωματική αντίθεση. Χρησιμοποίησα για το στολισμό και ζαχαρωμένες βιολέτες που είχα από μια επίσκεψη στην Αθήνα… Το παντζάρι είναι βρασμένο στο ατμό (θα το βρεί ...
Διαβάστε περισσότεραΤσιζκέικ ρικότας ψητό με μαύρες σταφίδες και μήλο
Από τα αγαπημένα μου γλυκά τα τσιζκέϊκ… Είτε είναι ψητό είτε χωρίς ψήσιμο ακόμα… Αγαπώ και τις μηλόπιτες … Ε, αυτό το τσιζκέϊκ είναι κάπου στη μέση λοιπόν. Αντικατέστησα ένα μέρος από τυρί κρέμα με τυρί ρικότα και έγινε υπέροχο. Προσέξτε οι φέτες μήλου να είναι πολύ λεπτές κομμένες. Πε ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ αμυγδάλου χωρίς αλεύρι
Το συγκεκριμένο κέικ γίνεται με δύο είδη ζάχαρης και έχει καταγωγή γαλλική… Τη διάβασα σε περιοδικό και είναι από το βιβλίο «Baklava to Tarte Tatin». Το δοκίμασα και η φωτογραφία μου άρεσε στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες , όπου δημοσιεύτηκε η φωτογραφία του γλυκού μου… Φανταστείτε χαρά ...
Διαβάστε περισσότεραΤούρτα γενεθλίων με κονφετί
Τη συγκεκριμένη τουρτίτσα την ετοίμασα για τα 12ατα γενέθλια του γιου μου. Είναι εντυπωσιακή και πανεύκολη. Ανάλογα με τα κομφετί που θα επιλέξετε μπορεί να γίνει για κορίτσι ή αγόρι ή ακόμα και για ενήλικα… Η βουτυρόκρεμα είναι υπέροχη και καλό είναι να μην την αφήσετε ώρα εκτός ψυγεί ...
Διαβάστε περισσότεραΔίσκοι μαρέγκας με δεντράκια από βουτυρόκρεμα με σκόνη από πράσινο τσάι μάτσα
Ήθελα κάτι γρήγορο και εντυπωσιακό και ταυτόχρονα πράσινο! Αυτά τα βρώσιμα χρώματα ζαχαροπλαστικής ποτέ δεν τα συμπάθησα οπότε η σκέψη μου για το πράσινο των ημερών πήγε αμέσως στη σκόνη του πράσινο τσαγιού που έχει και τόσα θρεπτικά συστατικά… Αγόρασα έτοιμους δίσκους μαρέγκας γιατί ε ...
Διαβάστε περισσότερα