Το απόλυτο συνοδευτικό για το απογευματινό σας τσάι ! Κάτι ανάμεσα από κέικ και γλυκάκι είναι αυτή η υπέροχη δαμασκηνόπιτα της Ντίνας Νικολάου. Έχω να σας πω, πως αν δεν έχετε τελικά , όπως δεν είχα και εγώ, αποξηραμένα δαμάσκηνα μη στενοχωριέστε μια χαρά γίνεται και με άλλα αποξηραμέ ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: βούτυρο λιωμένο
Κέικ με βερίκοκα και τρούφα σοκολάτας
Ένα απλό καθημερινό κέικ που ξεφεύγει λίγο από το συνηθισμένο με την προσθήκη του φρέσκου φρούτου στην επιφάνειά του. Αντί για βερίκοκα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δαμάσκηνα. Εγώ δεν έβαλα ένα φλιτζάνι τρούφα που λέει η συνταγή, γιατί μου φάνηκε πολύ, αλλά μισό , δηλαδή ένα σακουλά ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ ατομικά λεμονιού με παπαρουνόσπορο
Να σας πω την αλήθεια την «ιστορία» με το ξύσμα και τη ζάχαρη δεν την έκανα… Σε ένα μπολ ανακάτεψα το αυγό με τη ζάχαρη και το βούτυρο, μετά πρόσθεσα το γάλα ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη, έριξα το αλεύρι, τον παπαρουνόσπορο και το ξύσμα, όλο, και μετά στις θήκες για ψήσιμο. Τα έψησα ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ ατομικά αμυγδάλου με φιστίκια Αιγίνης και ράσμπερις
Υπέροχο κεκάκι! Εύκολο, νόστιμο και θρεπτικό. Έχει πλούσια γεύση αμυγδάλου και εντυπωσιακή εμφάνιση , με τόσα χρώματα που έχουν τα υλικά του. Ζάχαρη εγώ χρησιμοποίησα κοινή, αλλά την άλεσα μαζί με το αμύγδαλο στο μούλτι για να ψιλοκόψω όσο γίνεται περισσότερο το αμύγδαλο, αλλά ταυτόχρο ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ marble βελούδινο
Είναι μια συνταγή που την πρώτη φορά που θα τη φτιάξετε θα σας φανεί περίπλοκη, όπως φάνηκε και σε μένα. Επειδή όμως θα τη φτιάξετε πολλές φορές σιγά σιγά θα απλοποιηθεί. Είναι πραγματικά ένα βελούδινο κέικ, όπως ακριβώς λέει και το όνομα που του έδωσαν η Μαργαρίτα και η Λούση Έλλιοτ ...
Διαβάστε περισσότεραΜάφινς fudge τριπλής σοκολάτας
Aπίστευτα κεκάκια! Αντί για ξινόγαλο εγώ έβαλα γάλα και αντί για τη sour cream έβαλα 120 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό. Σταγόνες από τις σοκολάτες δεν είχα, όποτε ψιλόκοψα με το μαχαίρι από τις πλάκες σοκολάτες που έχουμε την ποσότητα που λέει η συνταγή (άλλωστε προτιμώ να έχω διαφορετ ...
Διαβάστε περισσότεραΚανταΐφι με αποξηραμένα φρούτα πικάντικο
Πέρασα μια εποχή που έβαζα παντού κόκκινο πιπέρι και έτυχε να είναι γιορτές, διάβασα και μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, στην οποία βασίστηκα και την είχα σαν έμπνευση αλλά την τροποποίησα στα δικά μας γούστα…. Να τυλίξω το κλασικό κανταΐφι να σας πω βαριόμουνα οπότε σκέφτηκα να το ...
Διαβάστε περισσότεραΓαλακτομπούρεκο από τον Βασίλη
Tο Χρήστο Βέργαδο τον γνώρισα στην παρουσίαση του βιβλίου του στο κατάστημα Public της Λάρισας, ένα πρωινό Σαββάτου. Μιλήσαμε για όσα μας επέτρεψε ο χρόνος, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, μεταξύ άλλων μου είπε ότι έχει στο βιβλίο μια συνταγή του πατέρα του, που είχα παλιά ζαχ ...
Διαβάστε περισσότερα