Όταν διάβασα αυτή τη συνταγή της Σοφίας Τζιτζέρα στο τεύχος 10 του περιοδικού Ζάχαρη & Αλεύρι ομολογώ ότι μου έκανε εντύπωση και ήμουν πολύ περίεργη στο να τη δοκιμάσω. Και κέικ και κρέμα καραμέλα? Δεν μπορούσα να φανταστώ το αποτέλεσμα… Η αλήθεια είναι ότι τα έτοιμα προϊόντα, όπως ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: λευκά αμύγδαλα
Κέικ με σοκολάτα γάλακτος
Η συνταγή της Γεωργίας Γκαγκάκη απέσπασε το δεύτερο βραβείο σε διαγωνισμού του περιοδικού Γλυκές Ιστορίες και, όπως λέει εκείνη, είναι μια πιο επαγγελματική παραλλαγή μιας που φτιάχνανε στην οικογένειά της. Ο Στέλιος Παρλιάρος, αναφέρει, πως η συγκεκριμένη συνταγή επιλέχθηκε επειδή περ ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ ατομικά με φρέσκα βερίκοκα
Βγαίνει ζουμερό και για να αποφύγω το ενδεχόμενο «παίδεμα» στο ψήσιμο, μιας και περιέχει ηλιέλαιο (αυτό έβαλα εγώ) και όχι βουτυράκι διάλεξα τα ατομικά κεκάκια και για ευκολία να τα πάρουμε πιο εύκολα στο σχολείο… και γλιτώνει και κανά μισάωρο ψήσιμο από το φούρνο γιατί θέλουν περίπου ...
Διαβάστε περισσότεραΤρουφάκια σοκολάτας με ξερά φρούτα
Μοναδικά και ταυτόχρονα θρεπτικά σοκολατάκια! Είναι, σχεδόν, μια συνταγή ανακύκλωσης, γιατί μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι αποξηραμένο φρούτο σου έχει ξεμείνει και δεν ξέρεις τι να το κάνεις… Περιέχει ελάχιστη ζάχαρη, ότι έχουν τα φρούτα και η μαρμελάδα, και είναι ταυτόχρονα και ένα υπ ...
Διαβάστε περισσότεραΚορμός σοκολατένιος με ζαχαρούχο και ξηρούς καρπούς
Μια ακόμα υπέροχη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, η οποία έχει και ακόμα ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό… είναι πανεύκολη. Είναι το γλυκό, που θα ετοιμάσετε χωρίς να το σκεφτείτε καθόλου, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και γιατί όχι να μην είναι και μια διαφορετική τούρτα γενεθλίων, απλά τοποθ ...
Διαβάστε περισσότερα