Μπορεί να σας τρομάζει η εικόνα της και να σκέφτεστε πόση ώρα θέλει να γίνει! Είναι όμως πανεύκολη και είναι μια εξαιρετική επιλογή για τα γενέθλια των παιδιών σας! Το βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη «piece of cake» (από όπου δοκίμασα και τη συνταγή) μου το έφερε… ο Αϊ Βασίλης! Αποφάσισα ότ ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: ζάχαρη κρυσταλλική
Κέικ με βύσσινα
Δεν ξέρω αν κατάφερε να μείνει στον πάγκο της κουζίνας μας 24 ώρες… Υπέροχο κέικ, αφρός . Ο συνδυασμός βύσσινο, βανίλια και το άρωμα του βουτύρου είναι τέλειος. Αν έχετε 26 εκ. φόρμα (όπως είχα εγώ ) δε χάλασε και ο κόσμος. Ζάχαρη άχνη (όπως βλέπετε) δεν έβαλα από πάνω γιατί προτίμησα ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ απλό με γέμιση μαρμελάδας
Ένα καθημερινό κέικ για όλη την οικογένεια, που θα το απολαύσει στο σπίτι, στο γραφείο ή στο σχολείο. Αν αλλάζετε γεύση στη μαρμελάδα θα έχετε πάντα λίγο διαφορετικό κέικ. Βάλτε αρκετά μαρμελάδα και μην φοβηθείτε, όπως εγώ που έβαλα λιγότερη αλλά τελικά χρειαζόταν περισσότερο, του δίνε ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ αγγέλων
Ξέρετε μερικές φορές μας πιάνει μια μανία μίσους για τους κρόκους των αυγών… Σε εμένα οπότε με πιάνει πάντα καταφεύγω στην κλασική συνταγή που φτιάχνω του Στέλιου Παρλιάρου. Το ονομάζει Κέικ των Αγγέλων είναι το γνωστό Angel Cake που σίγουρα θα έχετε δει συχνά από εδώ και από εκεί σε σ ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα σοκολατένια με ταχίνι και βάση βρώμη με κράνμπερις
Μια υπέροχη συνταγή της Πόπης Χρυσανθίδου που δοκίμασα και σας τη συστήνω οπωσδήποτε να την δοκιμάσετε! Ένα γλυκό που ενώ ικανοποιεί την ανάγκη σου για γλυκό, και με το παραπάνω, ταυτόχρονα έχει και μια μεγάλη διατροφική αξία, λόγω των υλικών που περιέχει, οπότε οι ενοχές είναι κάπως λ ...
Διαβάστε περισσότεραΜάφινς fudge τριπλής σοκολάτας
Aπίστευτα κεκάκια! Αντί για ξινόγαλο εγώ έβαλα γάλα και αντί για τη sour cream έβαλα 120 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό. Σταγόνες από τις σοκολάτες δεν είχα, όποτε ψιλόκοψα με το μαχαίρι από τις πλάκες σοκολάτες που έχουμε την ποσότητα που λέει η συνταγή (άλλωστε προτιμώ να έχω διαφορετ ...
Διαβάστε περισσότεραΤούρτα σοκολατένια με φρέσκες φράουλες
Yπέροχη και λιγότερο δύσκολη απ’ ότι φαίνεται… Εγώ ξινόγαλο δεν είχα και έβαλα γάλα. Η ganache θα σφίξει σε 2 ώρες όποτε αν τη βάλετε 10 λεπτά στο ψυγείο θα γλιτώσετε λίγο χρόνο, όχι όμως παραπάνω γιατί θα σφίξει και θα σας παιδέψει όπως εμένα…. Είναι υπέροχη δοκιμάστε την αξίζει … θα ...
Διαβάστε περισσότεραΣορμπέ ροδάκινα και βερίκοκα με αρμπαρόριζα
Νομίζω όλες οι μανούλες δυσκολευόμαστε πολύ να πούμε όχι στα παιδιά μας για το παγωτό… Οπότε σαν φτάνει το καλοκαιράκι πάντα έχουμε στο μυαλό μας πότε να φτιάξουμε το δικό μας παγωτό με τα υλικά που εμείς θα επιλέξουμε και θα το συντηρήσουμε στο δικό μας ψυγείο με ασφάλεια. Αγόρασα το ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με τυριά και αγκινάρες
Στο πρώτο τεύχος από το περιοδικό Γλυκές Αλχημείες ο Στέλιος Παρλιάρος παρουσιάζει βασικές ζύμες και τάρτες αλμυρές. Προσωπικά λατρεύω τις τάρτες, αλμυρές και γλυκές… Απλά τάρτες να είναι. Συνήθως μα πω την αλήθεια δεν πετυχαίνω εύκολα τη ζύμη με παιδεύει και συνήθως γίνεται και σκληρή ...
Διαβάστε περισσότερα