«Ο νεαρός βασιλιάς συμπεριφέρεται σε όλους άδικα και σκληρά, ενώ κανείς όσο και αν προσπαθεί, δεν μπορεί να μαλακώσει την καρδιά του. Μόνο η φήμη για τις μαρμελάδες της Νίνας, που διασχίζει απ΄άκρη σ΄άκρη τη μεγάλη πολιτεία, δίνει κάποια ελπίδα. Κι αν αυτό που ψιθυρίζει στ’ αυτιά των ανθρώπων η ταξιδιάρικη φήμη είναι αληθινό; Αν πραγματικά η Νίνα μπορεί να αλλάξει τα πιο δύσκολα συναισθήματα των ανθρώπων; Αν στ΄ αλήθεια οι μαρμελάδες της είναι μαγικές;»….

Miss-tasty-marmeladou-alexandra-mhtsialh-2

Διαβάζοντας αυτά τα λόγια στο οπισθόφυλλο του παραμυθιού της Αλεξάνδρας Μητσιάλη , αποφάσισα ένα απόγευμα να γνωριστώ με τη Νίνα, την μαρμελαδού .

Το βιβλίο, το βρήκα την εποχή που είχα αρχίσει να πειραματίζομαι με τις μαρμελάδες μου, και μετά από κάθε κατσαρόλα, με μαρμελάδα, να σκέφτομαι τον επόμενο συνδυασμό φρούτων που θα δώσει μια ακόμα όχι μόνο νόστιμη μαρμελάδα, αλλά μια μαρμελάδα που θα σε γεμίσει συναισθήματα…

Ένα βιβλίο με εικόνες από το δάσος, την κουζίνα και το μαγειρείο, τη λαϊκή αγορά και φτάνει μέχρι τα παλάτια και τις γειτονιές.

Miss-tasty-marmeladou-alexandra-mhtsialh-3

Ένα βιβλίο που μιλά για τη δύναμη  της συνταγής που ετοιμάζουμε με αγάπη… Αυτό δηλαδή που περιμένω και εγώ, και νομίζω όσοι μαγειρεύουν. Να δεις την ευχαρίστηση και τη χαρά στα μάτια εκείνου για τον οποίο μαγείρεψες…

Όμορφες εικόνες, απλό κείμενο που διατηρεί την αγωνία του αναγνώστη και σε γεμίζει προσδοκία για το όμορφο… Όπως είπε και η Νίνα όταν κοίταξε προσεχτικά το βασιλιά που είχε γονατίσει μπροστά της… «Στα μάτια του έβλεπε παιδικά όνειρα, στο χαμόγελό του διάβαζε περιπέτειες στο δάσος, στην καρδιά του αναγνώριζε την υπόσχεση για ένα όνειρο αλλιώτικο που μπορούσε να βγει αληθινό…»

Miss-tasty-marmeladou-alexandra-mhtsialh-4

Η Miss tasty σας προτείνει να γνωρίσετε και εσείς, και όποιος αγαπάτε, την μαρμελαδού και τη μαγεία της…

 

Μαρία Πατσιά

 

INFO

“Η μαρμελαδού”

Αλεξάνδρα Μητσιάλη

Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗ

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το παρόν άρθρο δεν είναι διαφημιστικό.