Όταν η φίλη μου Έφη Θεοχάρη, μου έστειλε να διαβάσω το βιβλίο Οδός Νοστιμιάς διαπίστωσα ότι δεν πρόκειται για ένα παιδικό βιβλίου, αλλά ούτε και για ένα βιβλίο συνταγών. Πρόκειται για ένα παιδικό βιβλίων με συνταγές.

Parousiash-odos-nostimias-8

Σκληρό εξώφυλλο, κατά τη γνώμη μου, μια εξαιρετικής αισθητικής εικονογράφηση έτσι όπως αρέσει σε εμένα να είναι η εικονογράφηση στα παιδικά βιβλία, με μπόλικο ζωηρό χρώμα. Το χαρτί του βιβλίο ζεστό, όχι το γυαλιστερό που μου δημιουργεί ένα συναίσθημα να μη θέλω να το ξεφυλλίσω.

Parousiash-odos-nostimias-7

Το βιβλίο είναι γεμάτο συνταγές. Πραγματικές συνταγές, από αυτές που θα ετοιμάσετε στην κουζίνα σας και θα τις απολαύσετε. Σε ένα όμως περιτύλιγμα για τα παιδιά. Διαπραγματεύεται το θέμα την πολυπολιτισμικότητας και πως το φαγητό και οι μυρωδιές του μπορούν να ενώσουν διαφορετικούς λαούς. Ένα θέμα που και εμείς θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον , αλλά σίγουρα τα παιδιά μας.

Η Έφη Λάγκα από τις εκδόσεις ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ έφτασε αργά το απόγευμα της Πέμπτης. Την Παρασκευή το πρωί έγινε η παρουσίαση του βιβλίου στην Δ΄ Τάξη του Δημοτικού της Σχολής Καραβάνα στη Λάρισα. Τα παιδιά γνώρισαν το βιβλίο μέσα από παιχνίδια που έπαιξαν με την υπέροχη και γλυκιά Έφη Λάγκα, αλλά και τα μαγειρέματα της Miss tasty.

Parousiash-odos-nostimias-3

Τραγουδήσαμε, παίξαμε, μαγειρέψαμε, γελάσαμε αλλά κυρίως γνωρίσαμε ένα υπέροχο βιβλίο που μας ταξιδεύει μέσα από γεύσεις στους πολιτισμούς.

Το απόγευμα της ίδια μέρας η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στο ΝΗΜΑ, επίσης στη Λάρισα.

Parousiash-odos-nostimias-4

Μαζί με τα παιδιά στη Λάρισα, η Miss tasty και το βιβλίο «Οδός Νοστιμιάς», από τις εκδόσεις ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ, κατέληξαν σε ένα συμπέρασμα… Ότι το φαγητό, αιώνες τώρα, ενώνει τους λαούς όλου του κόσμου και θα συνεχίσει να το κάνει, αρκεί να έχουμε πάντα ανοιχτή την καρδιά μας…

Parousiash-odos-nostimias-6

 

Μαρία Πατσιά

 

INFO

“Οδός Νοστιμιάς”

Felicita Sala

Εκδόσεις: ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το παρόν άρθρο δεν είναι διαφημιστικό.