Νωρίς το απόγευμα, της τρίτης μέρας μας στην Τήνο αποφασίσαμε να πάμε στο «μικρό καράβι»… Είχαμε ξαναπάει ακόμα μία φορά, θυμάμαι, αλλά τότε ήταν βράδυ. Αυτή τη φορά πήγαμε όσο το φως της ημέρας ήταν ακόμα δυνατό και ακόμα πιο δυνατός ο αέρας που λυσσομανούσε στην Τήνο. Τη στιγμή που περνάς το διάδρομο η δύναμη του αέρα μεγαλώνει και σκέπτεσαι μήπως έχεις κάνει λάθος επιλογή. Γρήγορα, όμως, φτάνεις σε μια καλαίσθητη αυλή, καταπράσινη, πλήρως προστατευμένη από τον αέρα, που σε έχει τρελάνει.
To-estiatorio-itan-ena-mikro-karavi-stin-Tino-6
Μεράκι και όμορφη αισθητική σε κάθε σημείο της διακόσμησης. Λιτά τραπέζια, άνετες καρέκλες και σερβίτσια, έτοιμα, να μας περιμένουν να απολαύσουμε το φαγητό μας.

Παρατηρήσαμε ότι υπάρχει και ένας όμορφος χώρος για όσους βρίσκονται στο νησί το χειμώνα, ντόπιους ή τους υπόλοιπους εμάς που θα θέλαμε να ερχόμαστε και άλλες εποχές, εκτός από το καλοκαίρι. Ο τοίχος επιβλητικός και παιχνιδιάρικος …γεμάτος καράβια ταξιδιάρικα…
To-estiatorio-itan-ena-mikro-karavi-stin-Tino-4
Γνωρίσαμε από κοντά τον Αντώνη Ψάλτη. Μας υποδέχτηκε όλο χαρά, χωρίς ίχνος υπεροψίας, που κάποιες φορές συνηθίζεται…. Ένας καλόκαρδος και χαμογελαστός άνθρωπος. Κουβεντιάζοντας μαζί του βρήκαμε κοινούς γνωστούς στο τρίγωνο Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Τήνος!

Εκτός όμως από τον υπέροχο χώρο, που σε γαληνεύει, και τον Αντώνη που θα σε καλοδεχτεί , στο «μικρό καράβι» θα πας για το φαγητό και τις γεύσεις που θα απολαύσεις.
Μας καλωσόρισαν με την Κρύα σούπα πεπονιού με τζίντζερ και γύρη.

Ο γιος μας είναι μικρός και το τζίντζερ του φάνηκε λίγο δυνατό, όποτε ήμασταν τυχεροί με τον άντρα μου και απολαύσαμε και το δικό του καλωσόρισμα….
Διαλέξαμε μια απλή ελληνική σαλάτα , με ντομάτες ζουμερές και νόστιμες, με χρώμα, άρωμα και γεύση που σου αφήνει αυτή τη γλύκα του καλοκαιριού.
Διαλέξαμε ένα ζουμερό μπιφτέκι για το γιο μας που δεν άφησε ούτε ψίχουλο, αλλά ευτυχώς πρόλαβα να το δοκιμάσω …Υπέροχο και ζουμερό.
Εγώ διάλεξα τα Σκιουφιχτά Μακαρόνια με σκορδάτο λουκάνικο και μπόλικο τυράκι τριμμένο από πάνω, που μου αρέσει πολύ.

Το τελευταίο πιάτο που διαλέξαμε ήταν τα Ραβιόλια με κουνέλι και σάλτσα στιφάδο μια σκέτη απόλαυση έχω να σας πω γι αυτό το πιάτο…

Γεύσεις πραγματικές, αυθεντικές, από υλικά, αληθινά και καλομαγειρεμένα. Πιάτα που μέσα τους, έχουν την αγάπη αυτών που τα ετοιμάζουν, το καθαρό βλέμμα των ανθρώπων που είναι πίσω από αυτή την προσπάθεια, που ξέρουμε όλοι μας ότι σήμερα είναι μεγάλη και δύσκολη. Κάθε φορά που βρισκόμαστε στο «μικρό καράβι» της Τήνου είναι καλύτερη από την προηγούμενη και αυτό νομίζω ότι είναι το πιο αισιόδοξο και πιο ενθαρρυντικό σε μια προσπάθεια ανθρώπων.
Αντώνη, Σταματούλα και στην υπόλοιπη ομάδα καλή συνέχεια…

To-estiatorio-itan-ena-mikro-karavi-stin-Tino-2
Μαρία Πατσιά

«Ήταν ένα μικρό καράβι»
ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ, Τήνος
Τηλέφωνο: 2283022818

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το παρόν άρθρο δεν είναι διαφημιστικό.