Μεσημέρι πήγα στον Αλέξανδρο στο  Κάτω Κλείσμα της Τήνου. Ευτυχώς ο αέρας είχε πάλι αρχίσει και τον είχαμε παρέα στην κουβέντα μας.

tinos-farm-to-table-2

Ο Αλέξανδρος έχε καταγωγή από την Τήνο. Γεννήθηκε και μεγάλωσε Αθήνα, αλλά περνούσε όλα του τα καλοκαίρια στο νησί. Ασχολήθηκε αρχικά με τον τομέα της πληροφορικής. Το μικρόβιο της μαγειρικής υπήρχε πάντοτε μέσα του από τις γιαγιάδες του. Σπούδασε στη συνέχεια σε μία σχολή μαγειρικής με σκοπό να ασχοληθεί με αυτό που αγαπάει.

Ο Αλέξανδρος εγκαταστάθηκε πλέον εδώ και 2 χρόνια μόνιμα στο νησί του. Ξεκίνησε να εργάζεται στην Τήνο αλλά παράλληλα έψαχνε για κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο. Γιατί για τον Αλέξανδρο η μαγειρική είναι γεύσεις, αρώματα και αναμνήσεις…

Δημιουργήθηκε, λοιπόν η ιδέα του Private Cooking ένα φθινοπωρινό απόγευμα παρέα μία ρακί… Έψαξε αρχικά την ανταπόκριση από το νησί αλλά και πώς να αναδειχθούν οι γεύσεις και τα προϊόντα της Τήνου.

tinos-farm-to-table-2

Έτσι φτάνει στην ιδέα του «Farm to table». Αναδεικνύοντας τις Τηνιακές συνταγές με τα προϊόντα του που παράγει στο δικό του μποστάνι με βιολογικό πάντα τρόπο.

Ο Αλέξανδρος έρχεται σε επαφή με επισκέπτες του νησιού και μετά από συνεννόηση μαζί τους επιλέγεται το μενού και με τα δικά του βιολογικά προϊόντα ετοιμάζει το γεύμα στο χώρο τους.

Οι εντυπώσεις, από ότι μου είπε είναι πάντα ευχάριστες. Καλύπτει όλα τα γεύματα από πρωινό μέχρι βραδινό, αλλά και κάποια εκδήλωση.

tinos-farm-to-table-2

Η σκέψη του είναι πάντα ότι είμαστε ότι τρώμε… Σκέφτεται ότι από το νησί έχουν χαθεί κάποιες πρώτες ύλες, όπως για παράδειγμα τα όσπρια που τώρα ψάχνει παλιούς βιολογικούς σπόρους για να ξαναρχίσει αυτή η παραγωγή.

Τον Αλέξανδρο τον βρίσκουμε στο Κάτω Κλείσμα στη Τήνο αλλά και στο https://www.tinosfarmtotable.gr/

Ο Αλέξανδρος μοιράζεται με τη Miss tasty 2 συνταγές του, τις άγριες αγκινάρες λαδιού που αποτελούν είτε ορεκτικό είτε συνοδευτικό (δείτε τη συνταγή εδώ). Και ρολάκια μελιτζάνας με σάλτσα ντομάτας και τυρί βολάκι (δείτε τη συνταγή εδώ).

Εύχομαι στον Αλέξανδρο καλή συνέχεια…

Μαρία Πατσιά

INFO

https://www.tinosfarmtotable.gr/

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το παρόν άρθρο δεν είναι διαφημιστικό.