Πολύ ιδιαίτερη γεύση κυρίως εξαιτίας της κοπανιστής. Εγώ είχα κοπανιστή από την Τήνο, έβαλα λιγότερο από 100 γραμμάρια που γράφει η συνταγή, γιατί η κοπανιστή έχει ιδιαίτερη και δυνατή γεύση και φοβήθηκα ότι θα σκεπάσει όλες τις υπόλοιπες γεύσεις της πίτας, βέβαια αν θέλετε βάζετε 100 ...
Διαβάστε περισσότεραTag: Απαιτητική συνταγή
Ραβιόλια σε σάλτσα στιφάδο γεμιστά με κουνέλι, από την Τήνο
Επισκεφτήκαμε το εστιατόριο «Ήταν ένα μικρό καράβι» στην Τήνο και μαγευτήκαμε δοκιμάζοντας αυτή τη συνταγή του Αντώνη Ψάλτη, ιδιοκτήτη και σεφ του εστιατορίου. Αφού απολαύσαμε το δείπνο μας και γνωριστήκαμε καλά με τον Αντώνη αλλά και την αδερφή του τη Σταματούλα, που είναι η χαρά του ...
Διαβάστε περισσότεραΦασόλια μαύρα με μοσχιούς, γαρίδες και βερίκοκα στο φούρνο
Δεν ξέρω πως και για πιο λόγο αγόρασα αυτή τη συσκευασία με μαύρα φασόλια που είδα στο σούπερ μάρκετ?! Μάλλον το χρώμα τους , μάλλον η περιγραφεί ότι έχουν γεύση κάστανου?! Δεν ξέρω… Αυτό που ξέρω είναι ότι είχα βαρεθεί να τα συμμαζεύω στο ντουλάπι με τα όσπρια και έπρεπε να μου αδειάσ ...
Διαβάστε περισσότεραΦαλάφελ
Μετά από αυτά τα μοναδικά «κεφτεδάκια» αποφασίσαμε με το γιο μου να μην ξαναμαγειρέψουμε κρεατοκεφτεδάκια…. Τόσο εύκολα που θα τα φτιάξουμε και θα τα ξαναφτιάξουμε πολλές φορές και μάλλον θα αρχίσουμε να τα πειράζουμε και λίγο σιγά σιγά… Αποφεύγεις το βράσιμο των ρεβιθιών, απολαμβάνοντ ...
Διαβάστε περισσότεραΒασιλόπιτα με πολτό από κυδώνια
Δεν ξέρω αν θα τη φτιάξετε για βασιλόπιτα αλλά πρόκειται για μιας μοναδικής νοστιμιάς κέικ! Είναι τελείως διαφορετικό από ότι έχετε δοκιμάσει εξαιτίας της γλύκας του κυδωνιού. Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη βρήκα στο περιοδικό Γαστρονόμος στο Τεύχος 56. Περιμ ...
Διαβάστε περισσότεραΛαδόπιτα Σκυριανή
Ακόμα ένα Σάββατο μεσημέρι από αυτά τα ξένοιαστα ακόμα του Σεπτέμβρη, πήγαμε για φαγητό στο εστιατόριο Ακαμάτρα της Λάρισας. Παρατήρησα στον κατάλογο ένα ορεκτικό που δεν το θυμόμουν από την τελευταία φορά. Η Αφροδίτη ήρθε σε λίγο και σκέφτηκα πως θα ήταν μια καλή ιδέα να μοιραστεί τη ...
Διαβάστε περισσότεραΚεκάκια με πολτό μαύρου σκόρδου γεμιστά με καπνιστό σολομό
Πριν από καιρό στο κέντρο της Λάρισας φιλοξενήθηκαν αρκετές επιχειρήσεις και παραγωγοί από την Κρήτη παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους. Αν θυμάμαι καλά έγινε μια συνεργασία με τις αυτοδιοικήσεις των δήμων οπότε κάποιοι παραγωγοί κρητικών προϊόντων επισκέφτηκαν την πόλης μας. Την επισκέφτ ...
Διαβάστε περισσότεραΚανελόνια με γέμιση κιμά και μπεσαμέλ γιαουρτιού
Ο γιος μου δεν έτρωγε ποτέ ζυμαρικά μόνο τα τελευταία χρόνια άρχισε να τρώει κάποια χειροποίητα… Τελευταία έφαγε και μακαρόνια με κιμά! Τελικά σήμερα να τον έπεισα να φτιάξω κανελόνια αλλά με μια κάπως διαφορετική μπεσαμέλ γιατί δεν του αρέσει καθόλου οπότε δε φτιάχνω ούτε μουσακά, ούτ ...
Διαβάστε περισσότεραΖυμαρικά ρεβιθιού ραγού με κιμά και μανιτάρια
Ο γιος μου όταν ήταν πιο μικρός δεν αγαπούσε το κλασικό φαγητό μακαρόνια με κιμά. Έτσι εγώ και άντρας μου αναγκαστικά το στερηθήκαμε αρκετά χρόνια… Έκανα διάφορες προσπάθειες μήπως και τον πείσω να αλλάξει γνώμη αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Από τότε προσπαθώ να σκεφτώ κάποιες λύσεις ...
Διαβάστε περισσότεραΖυμαρικά ρεβιθιού με μελιτζάνα, μανιτάρια και μπριζόλα καπνιστή
Πολλές φορές η καθημερινότητα με τις αγορές και την κίνηση στους δρόμους της πόλης σου τρώει περισσότερο χρόνο από όσο υπολόγιζες οπότε όταν επιστρέψεις στο σπίτι είναι λίγο το χρονικό περιθώριο για να ετοιμάσεις το φαγητό της ημέρας. Κάτι τέτοιες μέρες συνήθως επιλέγω να ετοιμάσω κάπο ...
Διαβάστε περισσότερα