Η συνταγή είναι του Αλέξανδρου Άνδροβικ που θα τον βρούμε στην Τήνο και φυσικά στο «Farm to table». Ο Αλέξανδρος είχε την καλοσύνη να μοιραστεί με την Miss tasty  τη συνταγή για τις υπέροχες άγριες αγκινάρες που υπάρχουν στο νησί και έχω να σας πω ότι δεν έχω ξαναφάει τέτοιες αγκινάρες  τόσο που δυσκολεύτηκα να σταματήσω να μην φάω όλο το βάζο… Ένα υπέροχο ορεκτικό!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Agries-agkinares-alexandros-3

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τις αγκινάρες

Καθαρίζουμε με υπομονή τις αγκινάρες και τις βάζουμε ολόκληρες στον έξτρα χυμό λεμονιού ώστε να καλυφθούν εντελώς (για να μη μαυρίσουν).

Σε βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και βάζουμε να πάρει μία βράση.

Agries-agkinares-alexandros-5

Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τις αγκινάρες που έχουμε στραγγίσει από τον χυμό λεμονιού και τις αφήνουμε για 3-4 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος τους) να ζεματιστούν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε όλο το υλικό σε μεγάλα( του 1 λίτρου) αποστειρωμένα βάζα.

Κλείνουμε τα βάζα και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Αποθηκεύουμε σε ντουλάπι.

Agries-agkinares-alexandros-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: