Αμυγδαλόπιτα με κουκουνάρια σιροπιασμένη με μέλι
Λατρεύω όλα τα γλυκά με ψιλοκομμένο αμύγδαλο σε σκόνη. Το συγκεκριμένο κέικ είναι ακόμα πιο απολαυστικό γιατί έχει και κουκουνάρια τα οποία του δίνουν μια απίστευτη γεύση! Διαλέξτε ένα μέλι θυμαρίσιο αρωματικό ή ότι άλλο αγαπάτε μόνο να είναι εξαιρετικής ποιότητας! Είναι υπέροχο και αν προσθέσετε και λίγο έλαιο αμυγδάλου αν έχετε γίνεται ακόμα πιο αμυγδαλένιο!
Η συνταγή είναι της Πόπης Χρυσανθίδου και τη διάβασα στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες , τεύχος 43.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Ετοιμάζουμε τη ζύμη του κέικ |
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο (μαλακό) με την άχνη και τη σκόνη αμυγδάλου 10 λεπτά τουλάχιστον μέχρι να έχουμε μια κρέμα άσπρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε καλά. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι και το ξύσμα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Αφήνουμε το μείγμα όλο το βράδυ στο ψυγείο. |
|
2 |
Ψήνουμε |
Την άλλη μέρα βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την ταρτιέρα ( 31Χ21 εκ)μας ή άλλο ταψάκι . Ρίχνουμε το μείγμα μέσα από το ψυγείο. Ρίχνουμε πάνω τα κουκουνάρια σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 1 ώρα. Μόλις βγει από το φούρνο ρίχνουμε το μέλι ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει. Αχνίζουμε αν θέλουμε από πάνω μόλις κρυώσει. |