Ο αρακάς είναι ένα θρεπτικό λαχανικό που το έχω πάντα στην κατάψυξή μου και νομίζω και εσείς. Επιλέγω πάντα τον βιολογικό αρακά και προσπαθώ κάθε φορά να τον μαγειρέψω διαφορετικά. Ένα εύκολο φαγητό που πραγματικά έγινε υπέροχο και γεμάτο χρώματα!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Arakas-prasa-selino-roz-piperi-2

 

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τα λαχανικά μας

Πριν ξεκινήσουμε το φαγητό μας πρέπει πρώτα να καθαρίσουμε και να ψιλοκόψουμε όλα μας τα λαχανικά.

Άρα, με προσοχή πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα σε ροδέλες, καθαρίζουμε και κόβουμε τη σελινόριζα σε κυβάκια αλλά και τα φύλλα της και πλένουμε και κόβουμε σε κυβάκια και τις πιπεριές μας.

Ξεπαγώνουμε, φυσικά και τον αρακά μας.

Arakas-prasa-selino-roz-piperi-3

2

Ετοιμάζουμε το φαγητό μας

Σε μια απλωτή και αντικολλητική κατσαρόλα (ή βαθύ τηγάνι αντικολλητικό αν έχετε) ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε αυτό τα πράσα, τις πιπεριές και τη σελινόριζα. Αφήνουμε να μαραθούν περίπου 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τον αρακά μας και ρίχνουμε το νεράκι μας, το αλάτι και το μείγμα πιπεριών με κόλιανδρο.

3

Βράζουμε

Κλείνουμε με το καπάκι την κατσαρόλα μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και βράζουμε περίπου 30 λεπτά (ελέγχουμε αν χρειαστεί λίγο νεράκι το βλέπουμε) .

Στο τέλος, 5 λεπτά πριν ολοκληρώσουμε το φαγητό μας, ρίχνουμε τα φύλλα του σέλινου, το ροζ πιπέρι και το χυμό λεμονιού.

Απολαμβάνουμε το φαγάκι μας ζεστό!

Arakas-prasa-selino-roz-piperi-1

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: